Nogomet

Rijeka u Koprivnici traži drugo mjesto, Osijek protiv Dragovoljaca agresivno

Sportnet • nedjelja, 23.03.2014.
Rijeka u Koprivnici traži drugo mjesto, Osijek protiv Dragovoljaca agresivno
Foto: FaH

U nedjeljnom programu Prve lige dva zanimljiva dvoboja. U Koprivnici će Rijeka tražiti pobjedu kojom bi preuzela drugo mjesto tablice, a Slaven će je željeti kako bi konačno prekinuo crni niz. U Osijeku pak pravi derbi začelja, koji će jednom od protivnika donijeti opstanka vrijedne bodove...

Novi koprivnički strateg još nije uspio doći do bodova otkako je preuzeo momčad, iako je u prošlom kolu u Zadru bio najbliže tome. "Rijeka jest Rijeka, klub koji je nakon Dinama najviše uložio u momčad, ali smo mi u posljednje dvije utakmice pokazali pravi napredak i vjerujem da imamo šansu ove nedjelje, ako nastavimo s tim napretkom", kazao je Elvis Scoria.

Statistika je, što se broja pobjeda tiče, na strani Slavena, koji je u Koprivnici Rijeku pobijedio osam puta, no bila su to drukčija vremena. "Moja će ekipa u nedjelju dati sve od sebe da dođe do rezultata. Bit ćemo hrabri i motivirani, a već je vrijeme da nam malo i pomogne sreća, kao i uvjerenje da se možemo maknuti iz situacije u koju smo upali", objašnjava Scoria.

Riječani su imali Kup u srijedu, igraju ga opet idući tjedan, je li to dobro za Slaven i povećava li to šanse za pozitivni rezultat? "To je uvijek pitanje, imali smo i mi sličnu situaciju protiv Zadra. Sigurno da je Riječanima utakmica protiv Istre bila teška i da neće moći iz glave izbaciti idući susret."

Nedostaju: Filipović, Plazanić (ozljede), Fuštar (kartoni)

Nakon pobjede nad Lokomotivom te uspješnog nastupa u Kupu, Rijeka po zgusnutom rasporedu nastavlja dalje, a ove nedjelje ima priliku preuzeti drugo mjesto tablice, nakon poraza Hajduka u derbiju protiv Dinama. No, trener Matjaž Kek ima niz izostanaka, a ostatak ekipe je dosta umoran.

"Tražit ću nova rješenja u veznoj liniji jer tu imamo najviše problema i potrošnja je najveća. Tko god da igra, a u moje igrače imam veliko povjerenje, mora napraviti sve da ostvarimo pozitivan rezultat. Ipak, imamo dosta igrača koji nisu neko vrijeme igrali i neće im biti lako", kazao je Riječki strateg.

Tome je dodao: "Nakon teške kup-utakmice nastavljamo s ritmom utakmica svaki treći, četvrti dan i sigurno da je utakmica protiv Istre uzrokovala neke posljedice. Ne od 'nježnosti' Istrinih igrača nego od korektne i 'fajterske' utakmice kakvi su obično ti regionalni derbiji. Nemamo ni malo vremena za predah, a traži se rezultat. Ali ja to rado čujem i volim izazov i pobjede i tako želim da se i ekipa ponaša."

Nedostaju: Sharbini, Kramarić, Maleš, Jugović (ozljede)

Nogometaši Hrvatskog dragovoljca igraju ključnu utakmicu za svoje ambicije o očuvanju prvoligaškog statusa. Bit će to derbi začelja u pravom smislu tih riječi, jer Osijek na pretposljednjem mjestu ima tri boda viška i Dragovoljcima je ovo jedinstvena prilika da se nakon dugo vremena maknu sa začelja ljestvice.

"Utakmicu u Zadru, koja nam je bila odlučujuća ovog proljeća, riješili smo u svoju korist pa se nadam kako ćemo to ponoviti i protiv Osijeka pred svojim navijačima," poručio je trener Davor Mladina, koji je nakon uspjeha u Zadru upisao domaći poraz od Rijeke i gostujući od Splita.

Mladina nema velikih problema sa sastavom i može bez puno kalkulacija krenuti po pobjedu protiv Osječana, koje su ove sezone u Sigetu već svladali. Bilo je minimalnih 1:0, a čovjek odluke bio je Filip Jazvić. Crni očekuju reprizu!

Nedostaju: Tomić, Ćubel

Nogometaši Osijeka igraju sve bolje i bolje od početka proljetne polusezone, no sada im je na rasporedu utakmica u kojoj bi dobru igru trebali i oploditi. Pristup će biti drugačiji nego u nekim prethodnim susretima, što je potvrdio i Tomislav Rukavina, trener Osijeka: "Planiramo ovom susretu pristupiti ozbiljno kao i svakom. Jedino što ćemo, za razliku od prošlih susreta gdje smo čekali protivnika, ovdje od prve minute krenuti prema naprijed i po tri boda."

Atmosfera u momčadi je sjajna, što su potvrditi i trener i igrači, a i gotovo svi igrači su zdravi i spremni za nastup. Tomislav Šorša, prvotimac Osijeka kratko je potvrdio ono o ćemu se priča: "Svi slušamo trenera i apsolutno vjerujemo njegovim zamislima. Dižemo se svakom utakmicom i to je vidljivo."

Sastav Osijeka trebao bi biti isti kao u prethodnim susretima, iako je i sam Rukavina svjestan da je Cesarec spreman, a takvog igrača je šteta držati na klupi. No, još nije siguran hoće li Brođaninu dati priliku od prve minute.

Osijek i Dragovoljac su ove sezone, osim dva prvenstvena, igrali i dva prijateljska susreta, i Bijelo-plavi još nisu uspjeli slaviti protiv svojih današnjih domaćina.

Nedostaju: nitko

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:26+5584
2Rijeka 3672:35+3773
3Hajduk 3658:42+1662
4Split 3641:41052
5Lokomotiva 3657:59-252
6Istra 1961 3645:56-1144
7Zadar 3635:67-3235
8Osijek 3638:62-2433
9Slaven Belupo 3646:65-1932
10Hrvatski dragovoljac 3641:61-2030

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!