Tenis

Ćorić: "Janowicz je favorit, ali vidjet ćemo kako će to izgledati na igralištu"

Vedran Babić • utorak, 01.04.2014.
Ćorić: "Janowicz je favorit, ali vidjet ćemo kako će to izgledati na igralištu"

Hrvatska Davis Cup reprezentacija u utorak je u Varšavi održala prvu konferenciju za medije ovog tjedna. Riječ su imali izbornik Željko Krajan, Marin Čilić te mladi Borna Ćorić, koji će gotovo sigurno ponovno biti drugi igrač u singlu...

Hrvatska reprezentacija nastavlja s pripremama za dvoboj s Poljskom u drugom kolu Prve skupine Euroafričke zone Davis Cupa. Raspoloženje je odlično i u momčadi vlada optimizam usprkos tome što je na poljskoj strani Jerzy Janowicz, 21. tenisač svjetske ljestvice.

"Nije slučajno što je tako visoko rangiran", smatra Marin Čilić. "Sastali smo se samo jednom, baš u tjednu kad se probio u svjetski vrh i kad je na turniru u pariškom Bercyju došao do finala. Znamo dobro što može, znamo da se od njega očekuje najviše. U njegovim mečevima sigurno neće biti puno izmjena s osnovne linije. Uostalom, i podloga u dvorani je takva."

"Ne mislim da smo favoriti samo zato što u Hrvatskoj nema Ivana Dodiga. Ne mislim to ni zbog pozicije na rang-listi, u čemu smo bolji. Zadovoljan sam time što smo u dobroj formi i pripremljeni, to mi je najvažnije." - poljski izbornik Radoslaw Szymanik

Čilić će kao prvi "reket" voditi Hrvatsku, dok bi drugi igrač u singlu trebao biti Borna Ćorić, baš kao prošlog rujna u Umagu protiv Velike Britanije. Tada u sastavu nije bilo Čilića, a sada nema Ivana Dodiga. Mladi Ćorić, kojemu je tek 17 godina, ne osjeća posebni pritisak.

"Ne zna se hoću li ja igrati, ali je vjerojatno. Odlično se pripremamo, mislim da izbornik dobro vodi treninge. Spremni smo i mislim da će sve završiti pozitivno. Neće biti lako, istina, ali ne bih rekao da će mi protiv Janowicza biti opterećenje igrati. Igram za Hrvatsku i za moje kolege. Na ovakve mečeve gledam kao na izazov, koji me samo još više motivira da dam više nego inače. Igrao sam već protiv tenisača kao što je Jerzy, ali se još nisam priviknuo na takvu razinu igre. On je favorit, no vidjet ćemo kako će to izgledati na igralištu."

Izbornik Željko Krajan kaže kako još nije pratio treninge suparnika iz Poljske.

"Još ih nismo uspjeli pogledati jer smo imali treninge tako ugurane da smo u pauzama samo imali priliku nešto pojesti, pa smo se opet vraćali na trening. No mislim da niti ne može biti iznenađenja. Znamo svu četvoricu vrlo dobro. Ipak ćemo ih malo pogledati da vidimo u kakvoj su formi."

Što se njegova sastava tiče, Krajan je vrlo zadovoljan. "Situacija je odlična. Priključili su nam se Mate Pavić i Marin Draganja. Trenirali su, malo se još privikavaju na vremensku razliku i trebat će im 2-3 dana da dođu k sebi. No svi su zadovoljni s podlogom, u dobroj su formi i spremni smo."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!