Nogomet

Scoria: "Nije Vugrinec bezveze najbolji hrvatski strijelac, njega je lijepo gledati na terenu"

Ivana Stančin • subota, 12.04.2014.
Scoria: "Nije Vugrinec bezveze najbolji hrvatski strijelac, njega je lijepo gledati na terenu"
Foto: Duje Bonačić

Nakon dugog niza slabih rezultata, Slaven Belupo se konačno osladio sa sva tri boda. I dok je domaća strana slavila, gostujuća je poprilično nezadovoljna, no trener je nezabrinut za svoju poziciju...

30. prvenstveno kolo otvorili su Slaven Belupo i Lokomotiva. U susretu u kojem je slavio domaćin, prvoj pobjedi nakon "stoljeća" crnog niza, ipak nije bilo užitka u prvih sat vremena, naglasio je gostujući strateg: "Utakmica je vrijedila u završnici, do prvog je gola bila jako loša", kazao je Tomislav Ivković, trener Lokomotive.

To je Ivković dodatno pojasnio: "S naše strane, prvo poluvrijeme smo odigrali strašno sporo, napadači nam nisu tražili loptu u dubinu, to je bilo negledljivo. Znao sam da ćemo na taj način samo izgubiti, rekao sam to igračima, i drugo poluvrijeme jest bilo nešto bolje. Ušli smo u neke šanse, ali je na kraju pobjeda Belupa zaslužena, uz fantastični gol Vugrinca."

Strateg domaćina, Elvis Scoria, bio je prezadovoljan pobjedom, i istaknuo je dobru pripremu za susret: "Znali smo da je Lokomotiva opasna, da preferira dubinu i da ima brze igrače, posebno u veznom redu. Naravno da zbog toga nismo željeli ostaviti prostora i dopustiti da se gosti razigraju kako im odgovara."

Nije se složio s Ivkovićem da je prvo poluvrijeme bilo loše, već je komentirao: "Prvo je poluvrijeme bilo dosta tvrdo. Mislim da su obje ekipe željele igrati ali da su obje isto tako bile dobre i pravovremene u bloku i nisu dozvoljavale igru. Nakon prvog se gola utakmica rasplamsala, zadnjih je pola sata po meni bilo vrlo dobro, bilo je prilika, bilo je to na visokoj razini."

Slika 1 od 1.
Foto: Kristijan Komarica

Nakon (konačno) upisana tri boda, lakše se diše, kaže Scoria, a sve se poklopilo kako bi se došlo do pobjede: "Konačno je i nas poljubila sreća. Zaslužili smo pobijediti, dobro smo igrali, mnogo smo trčali. Dečkima je stalo da Slaven ostane u ligi. Odgovorila je i publika, pokazala je da je uz momčad."

Još jednom je ovacije zaslužio Davor Vugrinec, koji je s dva gola zacementirao pobjedu. Scoria je naravno zahvalan na takvom igraču: "Nije bezveze najbolji hrvatski strijelac. Njega je lijepo gledati, kako u fazi otvaranja uvijek ima mirnoću za primiti loptu. Iako to izgleda lako, za to treba velika igračka inteligencija. On je igrač ekstra klase. No, treba čestitati i drugim igračima, svi su ga pratili i naravno da je i njima lakše kad imaju takav oslonac u igri."

Što za Slaven Belupo znači ova pobjeda, bilo je pitanje novinara: "To je pobjeda koja nam je trebala, koja nas ostavlja na životu. Do kraja ćemo igrati svaku ovako. Borba je neizvjesna do kraja."

Nisu samo igrači bili investirani u utakmicu, i sam je trener Farmaceuta bio napet, a pod kraj je od suca Marka Matoca zaradio i isključenje. Što mu je kazao? "Ništa specijalno. Suđenje je bilo korektno, ja sam samo kazao da nije bio faul. To je moje mišljenje, bila je 92. minuta, naravno da me bilo strah koliko smo golova primili u završnici. U stvari se ni nisam obratio toliko sucu u negativnom smislu, on je odlučio odstraniti me i to je njegovo pravo.

I dok su Farmaceuti u usponu, Lokosima sve više izmiče cilj plasmana u europska natjecanja: "Europa jest i dalje u igri, ali ovakvim načinom, te manjkom sreće teško će to biti ostvareno. Split se dignuo u pravom trenutku, iskusna je ekipa, a nama se sada ozlijedio Barbarić, prosjek nam je U20. To je škola koja se plaća za mlade igrače", odgovorio je Ivković.

Nakon poprilično razočaravajućih rezultata Lokomotive u posljednje vrijeme, počelo se pisati o tome da se Ivkoviću stolica ljulja. No, on odmahuje rukom: "Nikad ne strahujem za svoju poziciju, nisam takav po prirodi."

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:26+5584
2Rijeka 3672:35+3773
3Hajduk 3658:42+1662
4Split 3641:41052
5Lokomotiva 3657:59-252
6Istra 1961 3645:56-1144
7Zadar 3635:67-3235
8Osijek 3638:62-2433
9Slaven Belupo 3646:65-1932
10Hrvatski dragovoljac 3641:61-2030

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.04.2014. u 07:38
    A gdje je sad Katalinić da izjavi kako Vugrinec nije za 1.ligu??? Taj bi se i Giggsa odrekao u Manchesteru.
    Obrisan korisnik
  • mikula12.04.2014. u 13:07
    Cestitke Elvisu i Slavenu, zasluzeno su dobili. Vuga je kralj, zasluzio je onakve ovacije na kraju tekme. Sada slijedi jako vazna tekma. Osijek mora pasti u KC i onda ce biti lakse ...
    mikula
  • Obrisan korisnik12.04.2014. u 01:59
    preloše
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.04.2014. u 01:47
    Sta, jel i ovo namjestaljka? :DDDD
    Obrisan korisnik