Nogomet

Hajduk u Sigetu, Dinamo u Splitu, Istra 1961 na noge Lokomotivi

srijeda, 16.04.2014.
Hajduk u Sigetu, Dinamo u Splitu, Istra 1961 na noge Lokomotivi
Foto: FaH

31. kolo MAXtv Prve lige kompletirat će se večeras utakmicom između Splita i Dinama. Prije njih na travnjake će izaći i nogometaši Hrvatskog dragovoljca i Hajduka te Lokomotive i Istre 1961...

Nogometaši Hrvatskog dragovoljca još uvijek se nadaju kako će se do posljednjeg kola boriti za prvoligaški opstanak, no, nakon teško izborene pobjede u Puli, pred njima je novi veliki izazov. U Siget im u goste stiže splitski Hajduk, no, Crni niti ne pomišljaju na kapitulaciju. Prisjetili su se i posljednjeg gostovanja Splićana na stadionu Stjepana Spajića, kada su pod također pod vodstvom Davora Mladine prije tri godine slavili s dva pogotka u njihovoj mreži.

Jedna od glavnih karika Dragovoljaca je Šibenčanin Stipe Bačelić-Grgić, koji zrači optimizmom prije dvoboja s klubom gdje zaključio juniorski i započeo seniorsku karijeru: "Hajduk je veliki motiv, ali nadam se kako ostvariti pozitivan rezultat u Sigetu i kako ćemo nakon utakmice mi zbrajati bodove. Imaju odličnog trenera, koji teži igri, koji se dokazao ove sezone i igrači ga slušaju i njegovu viziju su pretočili na teren. Ali, imamo i mi dobro trenera i dobru igru!"

Crni su ove sezone u sva tri dosadašnja dvoboja s Hajdukom minimalno poraženi 2:1, ali nije im puno nedostajalo za iznenađenje. Uvjereni su kako će napokon kapitalizirati dobru formu, a Mladina je najavio kako će na travnjak poslati Čovića - Špehara, Gregova, Mrčelu, Tomića - Zlatara, Ljubičića, Bačelić-Grgića, Božića, Jazvića i Doležala.

Nedostaju: Lesjak (kartoni), Ćubel (ozljeda)

Pobjeda u gradskom derbiju protiv Splita vratila je osmijehe na lica Hajdukovih igrača i trenera Igora Tudora. Momčad s Poljuda približila se drugoplasiranoj Rijeci na dva boda te će novo slavlje tražiti na gostovanju kod Hrvatskog dragovoljca. Tudor kaže kako je u ovom kratkom razdoblju između dvije utakmice najvažnije dobro se oporaviti. Cilj je isti kao i u svakoj utakmici:

"Cilj je igrati najbolje što možemo. Priča o dodatnoj motivaciji Hrvatskog dragovoljca u ovoj utakmici ne drži vodu. U svakoj utakmici protiv nas oni daju svoj maksimum. Ne vjerujem da će sada biti dodatno motivirani. Oni imaju svojih kvaliteta, ali i mane, kao i svaka druga ekipa. Neće nam biti lako jer igraju na svom terenu, očekujem neizvjesnu utakmicu", smatra Tudor.

U sastav Bilih vraća se kapetan Mario Maloča, koji je preskočio dvoboj sa Splitom zbog isključenja u Rijeci. Tudor bi na raspolaganju trebao imati sve najjače snage koje će nastojati ostvariti prvu gostujuću pobjedu (i sedmu ukupno) nakon tri uzastopna susreta bez slavlja.

Nedostaju: Stipica (ozljeda)

Lokomotivina borba za Europu sve je teža, a vremena je sve manje. Nakon poraza od Slaven Belupa u zadnjem kolu Lokosi će u novom susretu dočekati Istru na Maksimiru, a pobjeda je u ovom susretu imperativ ukoliko momčad Tomislava Ivkovića želi zadržati kakav-takav priključak u igri za mjesto koje vodi u borbu za nastup u Europi.

"Jedino razmišljanje trenutno je o utakmici s Istrom, a pričati u ovom trenutku o europskoj poziciji nije pametno jer smo u situaciji da ne odlučujemo sami o sebi i 4 boda smo u zaostatku. Prema tome, maksimalnu koncentraciju ćemo usmjeriti na to da ovo kolo dobijemo Istru, to je najvažnije", najavio je Ivković novi susret protiv istarske momčadi.

Lokosi su trenutno na petom mjestu lige s četiri boda manje od Splita, a treće mjesto bježi za velikih 15 bodova. Ivković se ipak želi koncentrirati na sljedeću utakmicu za koju je dao svoje viđenje: "Ovo je utakmica dva davljenika. Utakmica dvije momčadi koji su imale dobrih trenutaka, a isto tako u zadnje vrijeme ne baš blistavih trenutaka. Utakmica dva trenera koji su bili među dva najbolja trenera u Hrvatskoj, a sada su među dva najgora trenera. Jer tako je to u nogometu. I moji igrači i ja, i sigurno Pamić i njegovi igrači, htjet ćemo dati više nego maksimum da okrenemo ovu situaciju u kojoj smo se našli, a našli smo se u njoj zahvaljujući našim pogreškama."

Nedostaju: Barbarić (ozljeda), Chago (kartoni)

Da ne bi doživjeli i osmi uzastopni poraz, nogometaši Istre 1961 morat će na Maksimiru pokazati puno bolju igru nego što je bio slučaj u zadnjim dvobojima. No, trener Pamić i dalje ima velikih problema sa slaganjem postave, što zbog ozljeda, što zbog loših odnosa s igračima. Zeleno-žuti će pokušati osvojiti prve bodove protiv Lokomotive ove sezone.

"Oni jesu u seriji poraza, ali za razliku od nas igraju puno bolje i puno su uvjerljiviji. Lokomotiva je na četiri boda od Europe, igra na domaćem terenu pa će pokušati sve napraviti da kroz agresiju i kvalitetu stigne do pobjede. Atmosfera nije bajna u našoj momčadi. Kad se ekipa nađe u takvoj situaciji u kojoj se puno očekuje i kada tri mjeseca svi žive za polufinale Kupa, a onda se dogodi ispadanje i poraz od Zadra, dođe se do takve situacije u kojoj su igrači ispuhani", kazao je Pamić.

Pulski strateg je bio iznimno nezadovoljan pristupom svojih igrača u zadnjim utakmicama, posebno protiv Dragovoljca, te je nekim igračima rekao da više neće nastupiti do kraja sezone. Pamić ima u planu koristiti juniore, a već na Maksimiru mogli bi u zeleno-žutom dresu zaigrati mladići Mance i Dadić.

Nedostaju: Graf, Havojić, Franjić (ozljede)

Nakon još jednog poraza u gradskom derbiju protiv Hajduka, nogometaši Splita žele popraviti dojam kod kuće protiv novog-starog prvaka Dinama. Trener Crvenih Ivan Matić od svojih igrača traži da izvuku pouke iz poraza te da protiv Modrih pokažu veći angažman i želju. Ukratko, želi bolju partiju nego u nedjelju na Poljudu.

"Protivnik nije idealan za vađenje, no rezultati i prikazane igre protiv Dinama daju nam razlog za optimizam. Ovdje smo ih pobijedili 1:0, a na Maksimiru smo bili blizu pozitivnog rezultata. Ako budemo agresivniji i angažiraniji u svim linijama, imamo se razloga nadati pozitivnom rezultatu. To bi bio svaki ishod osim poraza", kaže Matić.

U sastavu Splita ponovno neće biti ozlijeđenog kapetana Križanca, ali ni kartoniranog Bagarića. Vraća se Splitov najbolji strijelac u posljednje vrijeme, Glumac, a momčadi je priključen i junior Ivan Jukić. Matić je također najavio određene rošade u sastavu s obzirom na naporan ritam utakmica.

Nedostaju: Križanac (ozljeda), Bagarić (kartoni)

Nogometaši Dinama u prošlom su kolu s uvjerljivih 4:0 savladali drugoplasiranu Rijeku te su šest kola prije kraja prvenstva svoju prednost povećali na 11 bodova i gotovo potvrdili novi naslov prvaka. U tako dobrom raspoloženju i bez rezultatskog pritiska aktualni prvaci stižu na neugodno gostovanje u Split kod istoimene momčadi koja ih je u 13. kolu već jednom savladala s minimalnih 1:0.

"Split spada među rijetke momčadi koji su nam nanijeli poraz ove sezone. Apsolutno se želimo revanširati za poraz, potvrditi pobjedu protiv Rijeke i vratiti se iz Splita s nova tri boda," izjavio je u najavi susreta trener Zoran Mamić koji u odnosu na susret s Rijekom zbog žutih kartona ne može računati na Ademija, ali se zato u momčad vraća Šimunović.

"Radi se o iskusnoj ekipi s kvalitetnim pojedincima te zaslužuju respekt. Mi u toj prvoj utakmici nismo bili dobri, a svakako zasluge za to idu i njima." Dinamov strateg je za kraj izdvojio i najopasnije strane kod domaćina: "Imaju puno dobrih igrača: od Ercega, cijelog ofenzivnog dijela. Mogu biti neugodni ako im se dozvoli," zaključio je Mamić.

Nedostaju: Taravel, Addy, Husejinović, Pamić i Halilović (ozljede), Ademi (kartoni)

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:26+5584
2Rijeka 3672:35+3773
3Hajduk 3658:42+1662
4Split 3641:41052
5Lokomotiva 3657:59-252
6Istra 1961 3645:56-1144
7Zadar 3635:67-3235
8Osijek 3638:62-2433
9Slaven Belupo 3646:65-1932
10Hrvatski dragovoljac 3641:61-2030

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:26+5584
2Rijeka 3672:35+3773
3Hajduk 3658:42+1662
4Split 3641:41052
5Lokomotiva 3657:59-252
6Istra 1961 3645:56-1144
7Zadar 3635:67-3235
8Osijek 3638:62-2433
9Slaven Belupo 3646:65-1932
10Hrvatski dragovoljac 3641:61-2030

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Kracho16.04.2014. u 13:39
    Pobjede Dragovoljca, Lokomotive i Splita danas su vrlo izgledne jer u ovoj fazi prvenstva klubovi kojima ne trebaju nužno bodovi rado prepuštaju iste ovim drugim klubovima koji se za nešto bore...
    Kracho
  • Obrisan korisnik16.04.2014. u 11:33
    2 2 X ,S time da Hajduku fali dosta više igrača od Stipice,Maglica neće vjerovatno igrat,Bencun,Iluridza i tako dalje..
    Obrisan korisnik
  • Hektor33316.04.2014. u 09:47
    2,2,2, mislim da će hajduk ostvarit rutinsku pobjedu, istra se mora dignit i napokon nekoga dobit di ćeš bolje od neuvjerljive Lokomotive, a dinamo jednostavno ne može izgubit od onako bezidejnog splita kao što je bio na poljudu
    Hektor333