Nogomet

Rijeka po prekid negativnog niza u Splitu, vatreno u Sigetu

nedjelja, 27.04.2014.
Rijeka po prekid negativnog niza u Splitu, vatreno u Sigetu
Foto: FaH

Posljednji će na teren u 33. kolu MAXtv Prve lige nogometaši Hrvatskog dragovoljca i Zadra u važnom dvoboju za opstanak, odnosno sastavi Splita i Rijeke...

Hrvatski dragovoljac nema prostora za kalkulacije uoči ogleda protiv Zadra u Sigetu. Dolazak sedmoplasiranog kluba na tablici sjajna je prilika za još jednu pobjedu nad tim klubom i približavanje Osijeku i Slaven Belupu na tablici.

HD je u prošlom kolu poražen od Dinama, dobro se držao u prvom dijelu, no kasnije su prvaci napunili mrežu Crnih pa je zato ono na što se trebaju igrači kluba iz Sigeta ugledati susret prije toga, u kojem su svladali Hajduk na svom terenu.

Eventualnim slavljem može se doći na tri boda zaostatka za Osijekom, kao i za Slaven Belupom i uoči posljednja tri kola održati nadu u ostanak. Poraz bio značio i ostanak sve dalje od kombinacija da se i sljedeće godine igra u MAXtv Prvoj ligi.

Nedostaje: nitko

Četiri kola prije kraja prvenstva Zadar se više ne nalazi u tako sigurnoj situaciji kao prije pet kola. Nakon pet uzastopnih prvenstvenih poraza deveto mjesto koje vodi u kvalifikacije za ostanak u Prvoj ligi je udaljeno svega tri boda.

Upravo zato moraju maksimalno ozbiljno shvatiti gostovanje u Sigetu, protiv momčadi koja ih je ponizila na Stanovima početkom proljetnog dijela prvenstva. Ferdo Milin će se vjerojatno odlučiti na zatvoreniju formaciju, s obzirom da ni bod u ovom susretu ne bi bio toliko neuspjeh za goste.

Zadrani će biti bez usluga Josipa Ivančića, koji je isključen prije tjedan dana u domaćem porazu od Splita, no svi drugi bi trebali biti na raspolaganju. Tek je jedan upitnik vezan uz nastup lakše ozlijeđenog Jakova Suraća.

Nedostaje: Ivančić (crveni karton)

Borbu za Europu nogometaši Splita nastavljaju na svom stadionu protiv Rijeke. Na ligaškoj ljestvici Split je i dalje četvrti te ima dva boda više od Lokomotive, koja je dan ranije bila nekoliko minuta udaljena od pobjede nad Dinamom i poravnanjem s Crvenima. Uoči dvoboja s Riječanima trener Splita Ivan Matić nada se kako će njegova momčad pokazati bolje izdanje nego u ožujku na Kantridi kada su poraženi 4:1.

"Pobjeda u Zadru vratila je dobro raspoloženje. Imamo motiv isprati visok poraz na Kantridi. Iako nam je to najveći poraz, vidjeli smo da možemo igrati s njima. Sada moramo biti ozbiljniji i pametniji. Ovdje će biti novi izazov, od početka očekujem dominaciju."

U sastavu Splita neće biti Križanca, Dujmovića, Bagarića i suspendiranog Bellea. Vraćaju se, međutim, Zagorac i Rugašević, koji su propustili gostovanje u Zadru zbog žutih kartona.

Nedostaju: Križanac, Bagarić (ozljede), Dujmović (kartoni), Belle (klupska suspenzija)

Nakon poraza u Osijeku nogometaši s Kantride pred sobom imaju još jedno gostovanje. Sastav Matjaža Keka u 33. kolu putuje na noge Splitu s kojim nema pozitivan omjer. Od četiri odigrana susreta Riječani su slavili tek u prvom, u studenom 2010. godine nakon čega su se zaredala dva 2:0 poraza te posljednji 3:1 pred nešto više od godinu dana.

"Nismo zadovoljni rezultatom i igrom na posljednja dva gostovanja, osim toga Split nam je stalno trnu u oku i vrijeme ja za pozitivan rezultat. O protivniku i njihovoj kvaliteti sve znamo. Idemo se skupiti, svu pamet i svo znanje i uspješno završiti sezonu", najavio je Kek te dodao:

U Split nisu otputovali Sharbini, Knežević, Marić, Maleš i Alispahić dok su kroz tjedan smanjenim intenzitetom trenirali Mujanović i Tomečak.

Nedostaje: Knežević (bolest), Sharbini, Maleš, Marić, Alispahić (ozljeda)

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:26+5584
2Rijeka 3672:35+3773
3Hajduk 3658:42+1662
4Split 3641:41052
5Lokomotiva 3657:59-252
6Istra 1961 3645:56-1144
7Zadar 3635:67-3235
8Osijek 3638:62-2433
9Slaven Belupo 3646:65-1932
10Hrvatski dragovoljac 3641:61-2030

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.04.2014. u 13:20
    Baš me zanima kako će igrači danas reagirati nakon one sramotne partije u Osijeku...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.04.2014. u 11:04
    Dao bi blagu prednost Hr. Dragovoljcu ispred Zadra, a na utakmici Split - Rijeka može biti svačega. Tko se agresivinije (muški) postavi na terenu taj bi mogao i do bodova. Nevjerovatno je kako se Zadar iz fleksibilne situacije doveo do grčenja za ostanak.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.04.2014. u 10:52
    Dvije neizvjesne tekme
    Obrisan korisnik