Tenis

Ćorić i Mektić korak do međusobnog okršaja u finalu An-Ninga, Delić u četvrtfinalu Tunisa

Vedran Babić • četvrtak, 01.05.2014.
Ćorić i Mektić korak do međusobnog okršaja u finalu An-Ninga, Delić u četvrtfinalu Tunisa
Foto: FaH

Borna Ćorić i Nikola Mektić nastavljaju s odličnim rezultatima na ATP Challengeru u An-Ningu. U četvrtfinalnim susretima Ćorić je u dva seta svladao petog nositelja Matta Reida dok je Mektić nadoknadio set zaostatka protiv drugopostavljenog Grege Žemlje. Uspješan je bio i Mate Delić, koji se u Tunisu preko četvrtog nositelja Facunda Arguella plasirao u četvrtfinale...

Borna Ćorić i Nikola Mektić na korak su od međusobnog okršaja u finalu 50.000 dolara vrijednog ATP Challengera na zemljanoj podlozi u kineskom An-Ningu. U četvrtfinalu su obojica izbacili nositelje.

Ćorić je sa 6:3, 6:4 svladao petopostavljenog Australca Matta Reida i tako došao do svog najboljeg rezultata na Challengerima. Ćorić je četiri puta oduzeo servis i jednom ga izgubio te je zabio čak 12 asova. Imao je, doduše, šest dvostrukih pogrešaka i samo 38% poena osvojenih na drugom servisu. No, u igri nakon prvog servisa bio je gotovo nepogrešiv (90%).

U polufinalu će Ćorić igrati protiv još jednog Australca, Alexa Bolta (372.), koji je u drugom kolu eliminirao prvog nositelja Yuichija Sugitu.

Samim plasmanom u polufinale 17-godišnji bi Zagrepčanin na novoj ATP ljestvici trebao napredovati s 263. na otprilike 230. mjesto, što će mu biti novi najbolji renking karijere. Proboj u finale Ćoriću bi donio negdje 210. mjesto, a eventualni naslov ulazak u Top 200.

I u drugom polufinalu An-Ninga sastaju se jedan Hrvat i jedan Australac. Mektić je sa 6:7 (5), 6:3, 6:3 izbacio drugog nositelja Gregu Žemlju za plasman u svoje prvo polufinale na Challengeru od Sarajeva u ožujku prošle godine.

Proboj u svoje prvo finale na turnirima ove kategorije Mektić (292.) će tražiti protiv Jordana Thompsona iz Australije, 324. tenisača svijeta. U prijevodu, u polufinalu An-Ninga ne nalazi se ni jedan nositelj.

Mektić za razliku od Ćorića neće puno napredovati na ATP ljestvici jer je prošle godine u ovom tjednu igrao četvrtfinale Challengera u Ostravi. Polufinale će mu donijeti skok od 20-ak pozicija (oko 273.), finale bi mu donijelo negdje 251. mjesto, a naslov oko 214., što bi već bilo blizu njegova najboljeg renkinga karijere (213.).

Dobre vijesti za hrvatski tenis stižu i iz Tunisa s tamošnjeg Challengera na zemlji vrijednog 125.000 dolara. Mate Delić ondje se probio u četvrtfinale nakon što mu je Facundo Arguello predao početkom drugog seta. U tom je trenutku Delić protiv četvrtopostavljenog Argentinca vodio 6:3, 2:0.

20-godišnjem Deliću to je najveći skalp karijere ako gledamo Arguellov renking (115.). Delić je prošloga tjedna igrao finale Challengera u Vercelliju, što mu je bio najbolji rezultat karijere, a plasmanom u četvrtfinale Tunisa dodatno će popraviti svoj ionako najbolji renking. Trenutno je 264., a već sada si je osigurao napredak od otprilike 30 mjesta. Sezonu je započeo kao 401.

U četvrtfinalu Tunisa je i Ante Pavić, kojega u petak čeka Turčin Marsel Ilhan. Delićev je suparnik peti nositelj Adrian Ungur iz Rumunjske.

ATP Challenger An-Ning (50.000 $), četvrtfinale:
Ćorić (Hrvatska) - Reid (Australija, 5) 6:3, 6:4
Mektić (Hrvatska) - Žemlja (Slovenija, 2) 6:7 (5), 6:3, 6:3

ATP Challenger Tunis (125.000 $), 2. kolo:
Delić (Hrvatska) - Arguello (Argentina, 4) 6:3, 2:0, predaja Arguella

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.05.2014. u 15:47
    Borna krupnim koracima napreduje, koliko vidim.
    Obrisan korisnik
  • teniosac01.05.2014. u 13:30
    I ja mislim da Borna to osvaja..
    teniosac
  • Josippo01.05.2014. u 13:20
    Borna ide do kraja, Reid je mnogo bolji od preostala dva australca a Mektica je nedavno glatko u dva seta pobjedio. Thomsona je isto vec tukao.
    Josippo