Nogomet

Rijeka na Kantridi traži potvrdu drugog mjesta, Dragovoljac spas sezone

Mihaela Bradovski, Ivan Blažević • petak, 02.05.2014.
Rijeka na Kantridi traži potvrdu drugog mjesta, Dragovoljac spas sezone

34. kolo MAXtv Prve lige otvorit će ovog petka na Kantridi nogometaši Rijeke i Hrvatskog dragovoljaca. I dok domaći strateg ima problema oko raspoloživog kadra, gosti iz Sigeta stižu kompletni no i s puno ozbiljnijim brigama s obzirom da na ostatak prvoligaškog društva i dalje gledaju s posljednje pozicije. A vremena je sve manje...

Rijeka u sklopu 34. kola Max TV Prve lige na Kantridi dočekuje posljednji Hrvatski Dragovoljac. Matjaž Kek nakon remija sa Splitom pobjedom želi opravdati ulogu favorita i osigurati momčadi s Kvarnera drugo mjesto na kraju sezone, dok će nogometaši iz Sigeta dati sve od sebe da eventualnim bodovima barem pokušaju očuvati prvoligaški status, a uz to će se nadati i pobjedi Dinama nad Slavenom, koji im na devetom mjestu bježi tri boda.

"Iako u posljednji dio prvenstva ulazimo znatno oslabljeni, to ne mijenja naše želje i ciljeve. Jako želimo to drugo mjesto na ljestvici, a ova utakmica pruža nam šansu za veliki iskorak prema tom cilju, iako nam dolazi ekipa koja u posljednje vrijeme prikazuje vrlo kvalitetnu igru", komentirao je strateg Riječana dan uoči dvoboja.

Kek ponovno neće moći računati na Kneževića, Marića, Maleša i Alispahića, koji su zbog ozljede već duže vrijeme izvan stroja, a i Anas Sharbini je, iako je prisustvovao treninzima, još uvijek daleko od nastupa. Također, tom se popisu zbog sakupljenih kartona pridružio i Mitrović, a upitan je i Kramarić, koji ima problema sa zadnjom ložom i aduktorom.

"Kramarić je za mene primjer pozitivne želje i impulsa. Volim igrače koji žele igrati, ali moramo biti oprezni. Popričat ćemo s njim i vidjeti kako se osjeća, jer za ovu nam utakmicu trebaju samo igrači koji su sto posto spremni, no uvjeren sam da će svi koji će istrčati dati sve od sebe. Imam veliko povjerenje u svoje igrače", završio je slovenski stručnjak.

Trener gostujućeg sastava Davor Mladina za razliku od svog riječkog kolege nema problema sa slaganjem sastava za ovaj dvoboj. Crni su kompletni i upravo iz toga vuku optimizam pred današnji okršaj.

"Nema ozlijeđenih, nema kartoniranih i to je sjajna vijest pred odlazak na Kantridu. Odlazimo tamo s najjačim mogućim snagama, svjesni smo što u Rijeci čeka, ali vjerujemo u sebe, vjerujemo da možemo pružiti maksimum. Igramo protiv momčadi iz vrha, no nemamo prostora za kalkulacije, zanima nas pobjeda, no neću biti nezadovoljan ni u slučaju remija."

Mladina Rijeku vidi kao momčad "s najboljom transformacijom u oba smjera", a prisjetio se i prethodnih dvoboja. "Vodio sam momčad u dvije utakmice s Rijekom u aktualnoj sezoni i vidjelo se da nam nikako ne leže. No pobjede su nas napunile samopouzdanjem, dokazali smo da imamo karakter i glavu stoga vjerujem da ćemo i u Rijeci biti na potrebnoj razini."

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:26+5584
2Rijeka 3672:35+3773
3Hajduk 3658:42+1662
4Split 3641:41052
5Lokomotiva 3657:59-252
6Istra 1961 3645:56-1144
7Zadar 3635:67-3235
8Osijek 3638:62-2433
9Slaven Belupo 3646:65-1932
10Hrvatski dragovoljac 3641:61-2030

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!