Nogomet

Lokomotiva za Europu protiv Rijeke, Dinamo u Puli

subota, 10.05.2014.
Lokomotiva za Europu protiv Rijeke, Dinamo u Puli
Foto: FaH

Pretposljednje kolo MAXtv Prve lige nastavit će se ove subote utakmicama između Istre 1961 i Dinama, odnosno Lokomotive i Rijeke u kasnijem terminu...

Poslije pobjede na Poljudu protiv Hajduka, što za Istru 1961 više nije iznenađenje, zeleno-žuti će na svom terenu ugostiti Dinamo. Iako imaju prednost domaćeg travnjaka, Puljani se na njemu ove sezone očito ne snalaze jer su upisali samo tri pobjede. Za oproštaj od navijača pokušat će uzeti koji bod prvaku.

"U kakvoj će formi Dinamovci doći i s kakvim motivima iskreno je njihov problem. Naš je motiv da odigramo što bolje na rastanku od navijača", rekao je Fausto Budicin, kapetan Istre koji napušta klub nakon sedam godina provedenih u Puli u dva navrata.

Pamićeva ekipa već duže vrijeme ne može ni dolje ni gore na tablice, te "odrađuje" sezonu. Trener je već počeo isprobavati nove varijante za iduću sezonu, a koristi i sve više juniora. Tako je i za dvoboj sa Zagrepčanima u kadar uvrstio pet igrača iz juniorske selekcije, te jednog kadeta.

Nedostaju: Blagojević, Franjić, Horvat, Graf (ozljede)

Dvostruka kruna zagrebačkih modrih dovedena je u pitanje nakon maksimirskog poraza od Rijeke u finalu Kupa, a između dvije utakmice s Kekovim nogometašima, Dinamo će na gostovanje u Pulu. Tamo ga čeka Istra 1961 koja je u prošlom kolu svladala Hajduk, te se želi pred svojom publikom dokazati i protiv deveterostrukog uzastopnog prvaka.

"Idemo protiv Istre nastaviti naš prvenstveni niz jer želimo sezonu privesti kraju na najbolji mogući način. Sastav će biti za neke iznenađenje, ali što je tu je. Imamo dovoljan broj mladih igrača koji će dobiti priliku da se iskažu pa tako s nama putuju naši najbolji kadeti i juniori", rekao je mlađi Mamić.

Trostrukog strijelca protiv Slaven Belupa Soudanija neće biti zbog kartona, kao ni Antolića. Dinamo je i bez glavnog napadača Čopa i glavnog braniča Šimunića koji su ozlijeđeni. Modri će na Aldo Drosini tražiti četvrtu pobjedu protiv Istre ove sezone, dosadašnje tri su ostvarene uz gol razliku 12:2.

Nedostaju: Soudani, Antolić (kartoni), Čop, Šimunić (ozljede)

Pobjeda u Stanovima u posljednjem kolu ostavila je Lokomotivu u borbi za Europu. Pobjeda u dobroj utakmici s puno golova dala je samopouzdanje Lokosima uoči posljednja dva kola u kojima Lokomotiva sama odlučuje o svojoj sudbini.

Prva je na rasporedu Rijeka, a trener Tomislav Ivković poručio je uoči utakmice: "Očekuje nas vrlo zahtjevna utakmica. Svi mi koji smo gledali finale Kupa vidjeli smo jednu Rijeku koja je bila kopija one Rijeke iz Europske lige. Disciplinirana, rastrčana, agresivna, znali su što žele u svakom trenutku. Odigrali su točno onako kako i treba igrati s Dinamom da bi se ostvario pozitivan rezultat."

Split je u petak izgubio od Hrvatskog dragovoljca u dramatičnoj utakmici, te je time dao malu prednost Lokomotivi u borbi za Europu. Lokosi će doputovati kod Splita u posljednjem prvenstvenom kolu, a o današnjoj utakmici ovisi kako će izgledati završnica prvenstva za obje ekipe.

Nedostaju: Perić, Bručić, Barbarić, Šarlija (ozljede)

Trener Riječana u tri je ovosezonske utakmice s Lokomotivom osvojio sedam bodova, a i sada je najavio utakmicu bez kalkulacija i želju za nastavkom pozitivnog niza.

''Naše su utakmice uvijek bile neizvjesne i zanimljive. Naravno da nakon Maksimira očekujem nastavak pobjedničkog niza, iako smo u vrlo napornom ritmu, ali u zadnjem dijelu prvenstva smo uvijek dobro reagirali protiv ekipa iz gornjeg dijela tablice. Moramo izdržati do kraja sezone, i uvjeren sam da će moji igrači prihvatiti moje sugestije da u svakoj sekundi treninga moraju biti što bolji da bi dosegli nivo kojem težimo.''

Matjaž Kek neće moći računati na Leovca i Zlomislića zbog crvenih kartona zarađenih u finalu Kupa s Dinamom, još su uvijek ozlijeđeni Knežević, Marić i Maleš, a uz njih upitni su i Jugović, Moises, Kvržić i Kramarić, no trener Kek u vezi tog se pitanja držao svoje trenerske filozofije: ''Igrat će samo oni koji su najspremniji. Možda još nekog odlučimo odmoriti, no tu ćemo odluku donijeti prije utakmice.''

Nedostaju: Zlomislić, Leovac (kartoni), Marić, Knežević, Maleš (ozljede)

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:26+5584
2Rijeka 3672:35+3773
3Hajduk 3658:42+1662
4Split 3641:41052
5Lokomotiva 3657:59-252
6Istra 1961 3645:56-1144
7Zadar 3635:67-3235
8Osijek 3638:62-2433
9Slaven Belupo 3646:65-1932
10Hrvatski dragovoljac 3641:61-2030

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.05.2014. u 15:55
    Sancho...vidim da ti nije strano glumit idiota
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.05.2014. u 14:56
    bilo kako bilo rijeka mora pustiti sestrinsku tvrtku
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.05.2014. u 11:28
    Dinamo F2 Lokomotiva 2/1 Budimo realni.
    Obrisan korisnik