Liga prvaka, Finale, 24.05.2014, 20:45 h, Lisabon, Estádio do Sport Lisboa e Benfica
Suci: Björn Kuipers (Nizozemska), Sander van Roekel (Nizozemska), Erwin Zeinstra (Nizozemska)
Real Madrid
Real Madrid
Sergio Ramos 90'+3'
Gareth Bale 110'
Marcelo 118'
Cristiano Ronaldo 120' (11m)
4:1(0:1, 1:1) Atlético Madrid
Diego Godin 36'
Atlético Madrid

Video: Atletico u 93. minuti ispustio naslov iz ruku, Real 10. put na krovu Europe

Josip Piršljin • subota, 24.05.2014.
Video: Atletico u 93. minuti ispustio naslov iz ruku, Real 10. put na krovu Europe
Foto: EPA

Nakon Španjolske, Atletico Madrid nije uspio "pokoriti" i Europu. Simeoneovi igrači su bili sekundama udaljeni od osvajanja Lige prvaka, ali Real se izvukao u sudačkoj nadoknadi i potom zabio čak tri gola u produžecima.

Real Madrid
Atlético Madrid
Real Madrid
Atlético Madrid
1
Iker Casillas
2
Raphael Varane
4
Sergio Ramos
5
Fabio Coentrao
(do 59')
15
Daniel Carvajal
6
Sami Khedira
(do 59')
11
Gareth Bale
19
Luka Modrić
22
Angel Di Maria
7
Cristiano Ronaldo
9
Karim Benzema
(do 79')
Pričuvni igrači
12
Marcelo
59'
23
Isco
59'
21
Alvaro Morata
79'
Trener
Carlo Ancelotti
13
Thibaut Courtois
2
Diego Godin
3
Filipe Luis
(do 82')
20
Juanfran
23
Miranda
5
Tiago
6
Koke
8
Raul Garcia
(do 66')
14
Gabi
9
David Villa
19
Diego Costa
(do 9')
Pričuvni igrači
7
Adrian Lopez
9'
24
Jose Sosa
66'
12
Tobias Alderweireld
82'
Trener
Diego Simeone

10. titula europskog prvaka konačno je stigla na Santiago Bernabeu. Real Madrid je osvojio Ligu prvaka pobijedivši gradskog suparnika Atletico u Lisabonu u dramatičnom finalu. Do 93. minute crveno-bijeli su imali pobjedu u rukama, ali ispustili su je golom za koji je asistirao hrvatski reprezentativac Luka Modrić. Kraljevski klub je veliko slavlje navijačima pružio zabivši tri pogotka u produžecima za konačnih 4:1.

Uoči utakmice nije bilo poznato hoće li za Atletico nastupiti njegov ponajbolji igrač Diego Costa. Napadač se već neko vrijeme nosi s ozljedom, a Diego Simeone se odlučio kockati i uvrstio ga je u početni sastav. To se pokazalo pogreškom jer je Costa već u devetoj minuti morao izaći van, nije mogao izdržati.

Prvo poluvrijeme nije ponudilo nogomet kakav se mogao očekivati od finala Lige prvaka. Vrlo malo prilika, momčadi su igrale oprezno, a velika borba vodila se na sredini terena gdje su igrači bili gusto raspoređeni, te se pokušavalo preko bokova. Igralo se i dosta grubo, svaki ozbiljniji prodor završavao je klizećim startom.

Stoga se do prve veće šanse na utakmici čekalo do 32. minute, a i ona je došla iz pogreške. Tiago je krivo predao loptu, ona je završila kod Balea, te se Velšanin sjurio prema vratima Courtoisa, ali nije pucao dovoljno precizno. Četiri minute kasnije stigla je kazna.

Juanfran je ubacio u šesnaesterac Kraljevskog kluba gdje su u skoku bili Godin i Khedira. U tom trenutku Casillas je neoprezno istrčao, a stoper Atletica uspio ga je glavom prebaciti i lopta je završila u mreži. Rojiblancosi su stupili u vodstvo zahvaljujući pogrešci jednog od najiskusnijih na terenu.

U nastavku su navijači na Da Luzu gledali ipak drukčiji nogomet. Real je, s obzirom na rezultat, morao ofenzivnije krenuti prema vratima gradskog rivala te je češće prijetio, dok se Simeoneova momčad orijentirala na čuvanje prednosti i pokušavala je iskontrirati Ancelottijeve nogometaše.

Ronaldo je bio najaktivniji od Realovaca, u nekoliko je navrata bio u dobroj situaciji da izjednači. U 62. minuti Ramos je ubacio pred gol, a Portugalac je za par centimetara zakasnio na tu loptu. Što se dvoboj bližio kraju, Real je sve više pritiskao, a dobru šansu propustio je i Bale u 77. minuti kada je pobjegao po desnoj strani, ali ponovno mu udarac nije bio na nivou.

Real je bacio "sve karte" u napad, žestoko je pritisnuo u posljednjim minutama što mu se isplatilo u sudačkoj nadoknadi. Modrić je nabacio iz kornera, a na pravom mjestu se našao Ramos i glavom pogodio točno gdje treba za veliko slavlje bijelog dijela Madrida. Finale je otišlo u produžetke.

U prvih 15 minuta dodatnog vremena nije bilo izrazitih prilika, premda je Real bio nešto bolji. Početkom drugog produžetka Los Blancosi su preokrenuli vodstvo Atletica nakon sjajnog prodora Di Marije po lijevoj strani. Argentinčev udarac zaustavio je Courtois, ali odbijenu loptu je glavom u mrežu pospremio Bale.

10. naslov europskog prvaka potvrdio je nešto kasnije Marcelo pogotkom za 3:1, a u strijelce se upisao i Ronaldo koji je realizirao kazneni udarac pred kraj utakmice za, ispostavilo se, uvjerljivu pobjedu Real Madrida.

Liga prvaka

finale

Real Madrid4:1 *Atlético Madrid

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.05.2014. u 10:12
    zaslužena pobjeda Reala, hala madrid
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.05.2014. u 15:31
    Prije bih rekao da se nije pojavio onaj umisljenko Benzema-koji se bahato smije na kraju neke akcije gdje je kao malo falilo da On napravi zadnji potez. Benzema najlosiji po meni od igrača Reala. Ronalda vidiš svugdje -u napadi , obrani, vezi- to govori koliko se trudio- za razliku od Benzeme.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.05.2014. u 14:22
    Zasluzena pobjeda Reala. Atletico je u drugom poluvremenu htio samo da rezultat prenese preko 90. minuta. Villa padne, malo podigne glavu, da vidi sto je dosudjeno, kada vidi da je za njega faul, onda opet obori glavu:) Da je i preko produzetaka trebalo igrati, Real je mogao, jednostavno su fizicki... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.05.2014. u 14:06
    Juki_zg što te boli k... za mene, živcira me taj tip jer uvijek ima nešto za reći prigovarati, i nezna priznati poraz, jedan obični smiješni lik kojem svi ližete guzicu, pa dajte ližite samo, samo pazite da nebi atletico za sezonu dvije bio tamo di je sad betis- na putu za drugu ligu
    Obrisan korisnik
  • Hrvoje199025.05.2014. u 13:52
    ovima šta se igraju dežurnih računovođa poručujen.... Real je INSTITUCIJA i ko takav TVORNICA novaca, koja u trenu dok ja ovo pišen kroz vrhunski marketing, merchandising, tv prava, dresove zarađuje desetke, stotine tisuća eura, a na razini godine, tv prava, svega to se penje u stotinama miljuna... [više na forumu]
    Hrvoje1990