Nogomet

Prva bitka za Prvu ligu: U Vinkovcima Cibalia čeka Farmaceute

Ivana Strahija • nedjelja, 25.05.2014.
Prva bitka za Prvu ligu: U Vinkovcima Cibalia čeka Farmaceute
Foto: Bruno Karadža

Prije no što se navijači oproste od domaćeg nogometa za sezonu, ostalo je odraditi kvalifikacije za Prvu ligu. Prva utakmica Slaven Belupa i Cibalije igra se u Vinkovcima, a domaćini najavljuju žestoki otpor prvoligašima...

Nakon što je Liga 10 pokazala svu svoju draž i nakon što je odigrano i posljednje kolo, ispao je Hrvatski dragovoljac, a novi prvoligaš postao Zagreb. No, još je jedno mjesto u elitnom razredu ostalo pod upitnikom, a popunit će ga ili Slaven Belupo ili Cibalia, posljednjeplasirani prvoligaš ili drugoplasirani drugoligaš.

U dva će susreta Farmaceuti i Vinkovčani odmjeriti snage i donijeti odluku, prva se utakmica igra u Vinkovcima. "Mislim, da je bolje za nas što prvo gostujemo, a drugu utakmicu igramo kod kuće gdje smo znatno sigurniji. No, svake kvalifikacije su vrlo neizvjesne i jako smo svjesni da u takvim utakmicama nema izrazitog favorita", kaže trener Slavena Elvis Scoria.

Iza Farmaceuta je teška sezona i još teža završnica, no Scoria u tome vidi i prednost za svoju ekipu u Vinkovcima: "Naša je prednost po mom mišljenju što smo zadnjih mjeseca dana stalo igrali 'kvalifikacije' jer smo se borili da ne budemo posljednji na ljestvici u čemu smo i uspjeli. Sada smo pred novim izazovom, možda najtežim nakon kojeg više nema popravka."

Vinkovčane Scoria naravno cijeni, no naglašava da u svoju momčadi ima apsolutno povjerenje, tim više što su vrijedni medicinski radnici Kluba za susret osposobili najboljeg strijelca u povijesti HNL-a Davora Vugrinca.

"Vinkovčani će sigurno nastojati sve riješiti na svom travnjaku, ali mi ćemo isto tako učiniti sve da ih u tome spriječimo. Nama je vrlo važno da se u Koprivnicu vratimo s dobrim rezultatom i tada pred našim navijačima izravno odlučujemo o svom prvoligaškom statusu. Spremni smo, Cibaliji ćemo se na njenom terenu suprostaviti snažnom i agresivnom igrom i siguran sam da će svaki naš igrač dati sve od sebe", kaže trener.

Iako drugoligaši, Vinkovčani su puni samopouzdanja pred prvi susret, a vodi ih jedan od najpoznatijih domaćih trenera, Stanko Mršić, koji u biografiji ima najviše odrađenih prvoligaških susreta od svih hrvatskih stratega. "Naša želja je pobjeda i prolaz u Prvu ligu te ćemo svakako svi dati sve od sebe da to i ostvarimo. Momčad Belupa je dobra, dobro posložena. U zadnje vrijeme igraju jako dobro, no Farmaceuti nisu gostujući tim i to moramo iskoristiti na svom terenu ove nedjelje."

Mršić ima problema sa sastavom, jer mu je nekolicina igrača nakon naporne sezone ozlijeđena: "U momčadi imam tri igrača koja su van stroja - Zgrablić, Džoni i Čulić koji je prije tri dana ozlijedio ligamente te ga sigurno neće biti u sastavu", no naglašava: "Moja želja je da dođe što više gledatelja na stadion jer bez navijača nogomet nema smisla. Navijači i podrška u Vinkovcia uvijek je bila prava, a posebno u ovakvim situacijama kad nam podrška najviše treba. Pozivam sve one koji vole Cibaliju da dođu na stadion i da nam budu 12. igrač. Siguran sam kako će se ekipa na terenu odužiti na najbolji način."

Ako ikome treba i dodatni poticaj za dolazak na stadion u Vinkovcima, ili kasnije u tjednu Koprivnici, treba reći da će puni prihod od ulaznica biti doniran onima koji su nastradali u nedavnim poplavama.

Prva liga kvalifikacije

finale - prve utakmica

Cibalia2:2Slaven Belupo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!