Nogomet

Del Bosque: "To je sport, idemo dalje"

Martina Oštrić • subota, 14.06.2014.
Del Bosque: "To je sport, idemo dalje"
Foto: EPA

Za Vicentea del Bosquea ovogodišnje Svjetsko prvenstvo nije počelo na najbolji način. Visok poraz od Nizozemske na otvaranju nešto je čemu se svjetski prvaci ni u snu nisu nadali, no njihov izbornik kazao je kako neće bitno mijenjati u sljedećim utakmicama.

Španjolski izbornik Vicente del Bosque nije imao puno toga za reći nakon ovakvog poraza. "To je sport, moramo prihvatiti ovo što se dogodilo. Oni su odigrali fantastično drugo poluvrijeme i dominirali su". Osvrnuo se i na igru svoje reprezentacije kazavši kako nisu iskoristili svoje šanse. "Kasnije smo napravili brojne pogreške, i to nas je koštalo. Ukupno gledano, bili su bolji i zaslužili ovaj rezultat".

Nakon 5:1 poraza od Nizozemske, za očekivati je kako će španjolski izbornik napraviti neke promjene u početnom sastavu za sljedeću utakmicu, no on je to demantirao. "U sljedećim utakmicama držat ću se istih igrača koji su godinama služili ovoj reprezentaciji i na kraju joj donijeli velike rezultate. Nema potrebe za revolucijom, izgubili smo utakmicu i idemo dalje".

Anders Iniesta smatra kako rezultat sve govori. "Sada moramo izanalizirati sve što se dogodilo, no ovaj nas poraz ne smije izbaciti iz ritma. U drugoj utakmici moramo biti bolji i pobijediti", objasnio je.

SP 2014, Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Španjolska1:5Nizozemska
Čile3:1Australija
1Nizozemska 310:3+79
2Čile 35:3+26
3Španjolska 34:7-33
4Australija 33:9-60

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.06.2014. u 11:52
    baš su ih nadigrali, mogli su još koji gol popit, a ko zna šta bi bilo da je Silva ono zabio
    Obrisan korisnik
  • Carobnjak14.06.2014. u 10:31
    Nije sport kad spusis 1 - 5 to je silovanje
    Carobnjak