Nogomet

Finke: "Užasnut sam ponašanjem igrača, nisam zamišljao ovaj projekt na taj način"

Branimir Korać • četvrtak, 19.06.2014.
Finke: "Užasnut sam ponašanjem igrača, nisam zamišljao ovaj projekt na taj način"
Foto: EPA

Njemački stručnjak na klupi Kameruna Volker Finke doživljavao je šok za šokom tijekom susreta protiv Hrvatske. Finke je na kraju priznao kako je ponašanje njegovih igrača bilo u najmanju ruku neprihvatljivo...

Četiri pogotka u mreži Itandjea još na kraju i ne izgleda tako loše za Kamerun koji je mogao i teže stradati. Hrvatska je potpuno nadigrala Afrikance koji se na ružan način opraštaju od Svjetskog prvenstva.

"Žao mi je zbog ovog rezultata, igrači su bili nedisciplinirani i zato smo primili četiri gola. Teško je igrati deset protiv 11, ali ne morate nužno ovako izgubiti kontrolu. Pokušali smo nešto napraviti, međutim drugi gol je došao prebrzo. Hrvati su jednostavno bili efikasniji od nas iako smo i mi imali svojih prilika. Bilo je teško nešto pokušati prema naprijed, na taj način smo ostavljali puno prostora našim protivnicima i oni su to koristili. Ova utakmica je vrlo slična onoj između Njemačke i Portugala", govorio je kamerunski izbornik.

Počevši s crvenim kartonom Alexa Songa pa idiotskim nasrtajem (ne prvi put u karijeri) Benoita Assou-Akottoa na Cedrica Moukandjoa, Kamerunci su čini sve da se propisno osramote pred cijelim svijetom. Volker Finke proživljavao je teške trenutke, momčad mu se raspadala po šavovima.

"Do crvenog kartona utakmica je bila izjednačena, rekli su mi da je bio potpuno zaslužen, no još nisam vidio snimku. Sada je prioritet porazgovarati s nekim igračima jer je njihovo ponašanje bilo neprihvatljivo. Vidio sam što se dogodilo i moramo saznati zašto se to dogodilo i zbog čega su ti igrači eksplodirali. Užasnut sam, nisam zamišljao ovaj projekt na taj način. Ovo je velika sramota."

Nakon svega što se događalo u Manausu, pitanje je kako uopće krenuti u susret protiv Brazila.

"Želim da se Kamerun pokaže u drugom svjetlu u igri 11 na 11. To je pitanje discipline u momčadi i kroz dva dana bit će jasnije kako tko razmišlja. Moramo gledati u budućnost, ovdje ima mladih igrača koji su kamerunska budućnost. Vidjet ćemo hoće li Eto'o moći igrati, moramo čekati, nemamo drugog izbora. Za Hrvatsku nije bio moguć njegov nastup, za dva-tri dana situacija će možda biti bolja. Naši liječnici će odlučiti."

Medije je zanimalo hoće li Finke ostati na klupi, ne nakon SP-a, već i u posljednjoj utakmici protiv Brazila. Naime već se dogodilo u povijesti svjetskih prvenstava da izbornik dobije otkaz prije posljednjeg susreta, a zaradio ga je Carlos Alberto Parreira na klupi Saudijske Arabije 1998. godine kada je momčad umjesto njega u posljednjem kolu vodio Mohammed Al-Kharashy.

"To nije pitanje za mene, pitate krivu osobu. Nakon ovoga trebam prespavati i ne mogu sada davati dugačka objašnjenja. Moram zadržati mirnoću."

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.06.2014. u 16:22
    Nisam nezadovoljan pobjedom, bilo mi je dovoljno i 2:0 prije utakmice. Al iz pozicije šireg gledanja na SP, onu gužvu poslije kornera kod 1:0, Manđin bijeg i Raketin udarac na kraju kada su bili oči u oči sa onim strašilom na golu Kameruna bi nas u nekoj drugoj utakmici koštalo pozitivnog... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.06.2014. u 13:28
    Wikipedia kaze da Parreira nije jedini. When coaching Saudi Arabia at the 1998 World Cup in France, he was fired after two matches, one of two managers to be sacked during the tournament. Jel itko zna tko je bio drugi?
    Obrisan korisnik
  • abracadabra19.06.2014. u 10:01
    Sve dok nisu dobili crveni karton, Kamerunci su igrali brutalno, bezobrazno i prljavo. Tek nakon crvenog kartona su bili manje bezobrazni prema našima, ali su zato svoju drskost i bezobrazluk usmjerili na svoje suigrače... Zbog prljavosti s kojom su krenuli u utakmicu, žao mi je što im nismo zabili... [više na forumu]
    abracadabra