Nogomet

Deschamps: "Presudili brzi napadi"

Martina Oštrić • subota, 21.06.2014.
Deschamps: "Presudili brzi napadi"
Foto: EPA

Visokom pobjedom protiv Švicarske Francuzi na kontu imaju šest bodova. Drugi krug je na vidiku, a izbornik Didier Deschamps zadovoljan dosadašnjim dijelom prvenstva.

"Bila je ovo lijepa večer za nas", kazao je Didier Deschamps dodavši kako je njegova momčad Švicarsku dobila na brzim napadima i raznolikoj igri. "Možete nas pitati da li smo mi bili dobri, ili je protivnik bio loš, no ja se uvijek više volim fokusirati na našu igru".

Deschamps se osvrnuo i na Benzemu, koji je u odličnoj fizičkoj formi kazavši kako ga je gušt gledati. "Benzema je jedan od najboljih igrača na svijetu, a njegova je efikasnost vrlo važna na natjecanju kao što je Svjetsko prvenstvo".

Benzema se pak osvrnuo na nepriznati pogodak koji je pao nakon sučevog zvižduka kazavši kako nije čuo da je sudac odsvirao kraj utakmice. "Najvažnije je da smo pobijedili a ja sam zadovoljan sa svojom igrom i igrom cijele momčadi koja je bila odlična".

Švicarski trener Ottmar Hitzfeld s klupe je mirno promatrao potop svoje momčadi. "Francuska ima odlične individualne igrače, i na prvenstvu će daleko dogurati", smatra švicarski stručnjak dodavši da se protiv takve momčadi moraš brže vraćati u obranu. "Vidjeli smo potencijal momčadi, imaju eksplozivnu snagu, a to pokazuje da su klasa".

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Hrvoje199021.06.2014. u 15:53
    Baš to, Francuzi igraju jednostavno, bez kompliciranja, okomito i brzo. Nema Riberya ni Nasrija da glume prve zvijezde koje moraju odredit šta sa svakin napadon napravit, biraju se najjednostavnija i svrsishodnija rješenja, i krenilo ih je, ušli su u pucačku formu, Benz za ovu ekipu znači čudo... [više na forumu]
    Hrvoje1990
  • Obrisan korisnik21.06.2014. u 13:07
    Savršeno izrađene i jednostavne akcije bez puno kompliciranja.Bravo Deschamps! Vidi se čijih je to ruku djelo.
    Obrisan korisnik
  • Mithrandir21.06.2014. u 10:48
    Dobro se igra i konačno nakon nekoliko SP-a gledamo odlićan nogomet sa puno golova. Nema više onog šupačkog nogometa sa 1 špicom. Tko god pokušava igrati defanzivno, "zatvorit čemo otraga, pa čemo naprijed vidjeti" ne prolazi. Brzina, agresivnost, okomito na gol, tako se igra danas... [više na forumu]
    Mithrandir