Nogomet

Löw: "Želimo pobijediti protiv SAD i ostati na vrhu grupe"

Ivana Strahija • nedjelja, 22.06.2014.
Löw: "Želimo pobijediti protiv SAD i ostati na vrhu grupe"
Foto: EPA

Nakon fantastične i napete utakmice koju su odigrali Njemačka i Gana, i u kojoj je Miroslav Klose izjednačio rekord najboljeg strijelca na svjetskim prvenstvima, njemački izbornik najavljuje pobjedu protiv SAD-a u zadnjem kolu...

Joachim Löw nakon remija nije okolišao, svojim igračima ne zamjera ništa: "Utakmica je bila strašna, tempo nevjerojatan. Moji igrači su dali baš sve što su mogli, u potpunosti su iscrpljeni."

Tome je izbornik Njemačke dodao: "Moram im čestitati, vratili su se nakon zaostatka, ostali pribrani... Za nas situacija sad ostaje ista, ništa se nije previše promijenilo. Želimo pobijediti protiv SAD i ostati na vrhu grupe."

Izbornik Gane, Akwasi Appiah, sretan je što se njegova momčad vratila nakon prve i prilično neočekivane utakmice protiv SAD-a i poraza: "Vjerovao sam da možemo bolje nakon te utakmice, to smo sad pokazali. Svejedno, neće nam biti najlakše doći do prolaza u drugi krug, imamo samo jedan bod."

Upozorio je Appiah svog njemačkog kolegu na Amerikance: "SAD je stvarno dobra ekipa i ako Nijemci s njima izgube koncentraciju, neće uspjeti. Ipak, njemački napad je uvijek opasan i ne može se usporediti s američkim."

Mario Götze bio je strijelac prvog njemačkog gola, koji je pokrenuo semafor s nule. "Naravno, sretan sam što sam zabio, no nije dobro da smo primili dva gola i uzeli samo bod."

SP 2014, Skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Njemačka2:2Gana
SAD2:2Portugal
1Njemačka 37:2+57
2SAD 34:404
3Portugal 34:7-34
4Gana 34:6-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.06.2014. u 11:41
    zelimo da izvadis prste iz nosa...
    Obrisan korisnik