Košarka

Lukša Andrić iz Turske u Kazahstan

Ante Zovko • utorak, 08.07.2014.
Lukša Andrić iz Turske u Kazahstan
Foto: Kristijan Komarica

Poslije dobre sezone u redovima Türk Telekoma, hrvatski reprezentativni centar Lukša Andrić dogovorio je uvjete ugovora s kazahstanskom Astanom, u kojoj je početkom ove godine igrao Andrija Žižić.

Astana je vjerojatno bila zadovoljna učinkom Andrije Žižića u siječnju ove godine, kad je to Splićaninu bila privremena destinacija između odlaska iz Cibone i dolaska u Maccabi Tel Aviv.

Sudionik VTB lige dogovorio je dolazak Lukše Andrić, kojeg je izbornik Jasmin Repeša u utorak uvrstio na popis kandidata za Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj.

Dubrovčanin je u prošloj sezoni nastupao za Türk Telekom i imao solidne brojke. Upisivao je u prosjeku 11 poena 3,9 skoka i 1,1 asistenciju.

Sezonu prije toga igrao je Cedeviti, a prije toga odrađivao je prvu sezonu u Turskoj, u Galatasarayu, s kojim je stigao do polufinala prvenstva.

Prošle godine Andrić je bio pričuvna opcija za centarsku poziciju hrvatske reprezentacije na Europskom prvenstvu u Sloveniji. Hrvatska je došla do četvrtog mjesta, a Andrić je nastupio u šest susreta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • pikepiletina09.07.2014. u 12:17
    eto, sad kad se prodao Jasko ga više ne treba voditi na SP.
    pikepiletina