Nogomet

Split između dvije utakmice s Hapoelom započinje i s prvenstvom

Branimir Korać, Niko Rukavina • ponedjeljak, 21.07.2014.
Split između dvije utakmice s Hapoelom započinje i s prvenstvom
Foto: Bruno Karadža

Posljednji par prvog kola MAXtv Prve lige čine Zadar i Split. I dok su Splićani već u natjecateljskom pogonu zahvaljujući nastupima u Europi, Zadranima će ovo biti prva službena utakmica od završetka prošle sezone...

Nogometaši Zadra novu sezonu otvaraju domaćim susretom protiv Splita. Trener Ferdo Milin zadovoljan je ostvarenim u pripremnom dijelu, njegovi igrači izgledali su vrlo dobro i u susretima u Moravskim Toplicama gdje su odradili dio priprema, a sada dobar rad trebaju potvrditi i u prvenstvu.

Prvo kolo donosi im protivnika koji je za razliku od njih polako ušao u natjecateljski ritam, a Zadrani tek trebaju vidjeti koliko su dobro radili. Najveći hendikep za Milina bilo je to što nije znao praktički do posljednjeg dana na koga može računati. Jurica Buljat je u Stanovima, trenira sa Zadrom, međutim još uvijek nije registriran i nada se inozemnom angažmanu. S druge strane, Milin se nada ostanku, barem neko vrijeme. Neizvjesna je situacija i s Ivančićem koji može svaki čas otići, no protiv Splita će ipak biti u kadru.

I ovog ljeta bilo je dosta odlazaka iz Stanova, pokušat će se afirmirati neke mlađe igrače koji bi kasnije mogli napuniti blagajnu, a sve to da se usput ne izgubi prvoligaški status. Jedan od onih koji bi trebali pomoći u toj borbi je Želimir Terkeš koji se vratio u Stanove i vrlo optimistično očekuje prvi dvoboj.

"O bodu niti ne razmišljam, zanima me samo pobjeda. Ne trebamo se zavaravati da će nas Splićani podcijeniti, oni su jako dobro svjesni da moraju prvenstveno razmišljati o prvenstvu, a tek onda o Europi. Ne očekujem njihovo opuštanje, osim toga, iza njih su već tri europske utakmice i sigurno nam neće biti lako", izjavio je Terkeš za Zadarski list.

S njim se slaže i trener Milin koji posebno upozorava na prekide kao na najjače splitsko oružje. "Tu su posebno jaki, ali pripremali smo se za to. Svi igrači dobit će posebna zaduženja za ovu utakmicu i vrlo je važno da ih ispune. U konačnici mi uopće neće biti važno što će tko misliti o našoj igri, sve ćemo podrediti pozitivnom rezultatu", tvrdi Milin.

Nogometaši RNK Splita rano su započeli sa sezonom. Iza sebe već imaju tri utakmice pretkola Europske lige, a u četvrtak ih očekuje uzvratna utakmica 2. pretkola protiv Hapoela iz Beer Sheve. Utakmica će se, zbog ratne situacije u Izraelu, igrati u ciparskoj Larnaci. Budući da su uspješno odradili dosadašnji europski put (dvije pobjede i remi), trener Matić puca od optimizma pred otvaranje HNL-a protiv Zadra na Stanovima.

"Svi u klubu smo zadovoljni nakon utakmice protiv Hapoela. Najviše me raduje momčad koja se vratila iz minusa i pokazala karakter. Odradili smo tri europska dvoboja bez poraza. Zabili smo gol u svakoj utakmici i nadam se da ćemo isto tako otvoriti i prvenstvo. U Zadru idemo na pobjedu", kazao je strateg Splićana.

Crveni večeras neće moći računati na golmana Zagorca i mladog veznjaka Kvesića. No, Matiću su svi ostali igrači na raspolaganju i konkuriraju za sastav. Najviše se pouzda u napadačku igru svoje momčadi, ali i pozitivnu atmosferu koja se "uvukla" među igrače nakon dobrih predstava u Europi.

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3685:21+6488
2Rijeka 3676:29+4775
3Hajduk (-3)3659:56+350
4Lokomotiva 3659:68-946
5Zagreb 3645:54-946
6Slaven Belupo 3638:49-1142
7Split 3642:49-741
8Osijek 3642:59-1736
9Istra 1961 3636:59-2335
10Zadar 3637:75-3832

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!