Nogomet

Kek: "Na Splitu se osjetio umor. Bili smo svježiji i agresivniji"

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 11.08.2014.
Kek: "Na Splitu se osjetio umor. Bili smo svježiji i agresivniji"
Foto: FaH

Split je upisao prvi ovosezonski poraz i to u parku mladeži u derbiju četvrtog kola protiv Rijeke. Gosti su slavili s visokih 3:0, a nakon susreta oba trenera isticala su očit umor kod Splitovih igrača...

Matjaž Kek je nastavio seriju i Rijeka je stigla do 14. uzastopne pobjede. U Parku mladeži iskoristio je umor koji je bio očit kod domaćina, a rani pogodak potpuno je usmjerio priču na stranu gostiju.

"Mislim da smo dobili zasluženo. Dobro smo otvorili utakmicu, sigurno je taj gol već u prvoj minuti šokirao domaćina. Imao sam osjećaj da smo svježiji, brži i agresivniji i ipak se osjetilo da je Split imao stvarno tešku utakmicu u četvrtak dok smo mi mogli neke igrače odmoriti. Možda je to u nekim važnim fazama igre bilo ono presudno. Domaćin je u dosadašnjem dijelu sezone igrao u dobroj formi, ali konačno je moja momčad slavila u Splitu. Čestitke igračima, idemo dalje, a Splitu želim puno uspjeha i sreće te prolazak u Europi", tvrdi Matjaž Kek.

Taj rani gol već u prvim trenucima susreta postigao je Marin Leovac kojem je to prvijenac u dresu Splita.

"Jako važna pobjeda za nas, bilo je vrlo teško za igrati. Imali smo teškog protivnika, ali bili smo sretniji i pobijedili. Uvijek je lijepo zabiti, posebno kada postignete svoj prvi gol za klub. Sretan sam što mogu pomoći klubu i sudjelovati u ovom projektu. Taj gol je stigao u prvoj minuti, nismo mogli bolje ući u utakmicu. Gađao sam drugu stativu, pogodio je, golman je još malo dirnuo loptu, ali je svejedno ušla."

Još jedna odlična utakmica je iza Andreja Kramarića, nova dva pogotka i nastavak serije kvalitetnih nastupa.

"Bila je vrlo teška utakmica, vrijeme je bilo nekako teško. Trebalo nam je možda malo vremena, ali uspjeli smo u drugom poluvremenu zadržati strpljenje i mirnoću, zabili smo taj drugi gol koji je praktički riješio utakmicu i moramo biti sretni s bodovima s kojima držimo korak s Dinamom i nadam se da ćemo nastaviti ovako dalje. Kod mojih golova Krstanović je više-manje sve napravio i zaslužan je za ta dva moja pogotka. Sada imamo pauzu tjedan dana, pokušat ćemo se odmoriti i napuniti baterije za ono što nas dalje očekuje"

Trener Splita Ivan Matić žali što njegova momčad nije imala više svježine i što se nije uspjela na pravi način odgovoriti gostima te se vratiti u utakmicu.

"Neprepoznatljivo smo ušli u utakmicu, bili smo neozbiljni i neodgovorni i rano ušli u rezultatski zaostatak. Nije bilo prave reakcije nakon gola, očekivali smo da se umor ipak neće toliko osjetiti, međutim očito je on ostavio traga. Bili smo spori, slabo kreirali situacije u napadu i kada smo gubili lopte Rijeka je opasno prijetila. Gosti su jednostavno bili kvalitetniji i bolji i čestitam im na pobjedi. Svojim igračima nemam što zamjeriti"

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3685:21+6488
2Rijeka 3676:29+4775
3Hajduk (-3)3659:56+350
4Lokomotiva 3659:68-946
5Zagreb 3645:54-946
6Slaven Belupo 3638:49-1142
7Split 3642:49-741
8Osijek 3642:59-1736
9Istra 1961 3636:59-2335
10Zadar 3637:75-3832

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!