Rukomet

Tatran Prešov obranio naslov prvaka na turniru u Doboju

Danijela Lemaić • nedjelja, 24.08.2014.
Tatran Prešov obranio naslov prvaka na turniru u Doboju
Foto: Davor Sajko

Peti dan Međunarodnog turnira TV šampiona u Doboju donio je finalnu borbu između Tatran Prešova i Azoty Pulawyja u kojoj su Slovaci obranili naslov prvaka. Treće mesto podijelili su Esperanca i Iran, a u utakmici za peto mjesto Metaloplastika je minimalno slavila nad Bešiktašem, kao i Borac nad Derventom u srazu za sedmu poziciju.

Međunarodni TV turnir šampiona u Doboju, točnije, njegovo 46. izdanje došlo je kraju, a naslov prvaka ponovno je otišao u ruke Tatran Prešova. U finalu je slavio nad poljskim predstavnikom Azoty Pulawyjem, a u utakmici za peto mjesto susreli su se Bešiktaš i Metaloplastika, dok su u utakmici za sedmo mjesto snage odmjerili Borac i Derventa. Uoči utakmice za treću poziciju Doboj je pogodilo vremensko nevrijeme stoga je utakmica bila otkazana, a dogovorom reprezentacije Irana i Esperance dvije ekipe su podijelile treće mjesto, kao i nagradu od 5000 eura.

U susret vrlo dobro ulazi Borac koji nameće svoj tempo igre te se vrlo lako odvaja od protivnika. Mlada Derventa nije mogla protiv svog suparnika stoga se na odmor otišlo s četiri pogotka prednosti za Borac (17:13). U drugom poluvremenu Derventa je krenula u lov na Borac, koji je, pak, sve više usporavao te je momcima iz Dervente malo nedostajalo da sustignu Borac. U posljednju minutu susreta Borac je ušao s minimalnom prednošću koju je uspio zadržati po isteku 60. minute kada je bilo 27:26. Kod Borca su najbolji bili Stefan Janković i Marko Ćeranić svaki s po šest pogodaka, dok je kod Dervente najefikasniji bio Spasoje Pekić s istim brojem pogodaka.

Turski predstavnik na turniru, Bešiktaš, odlično je otvorio susret za petu poziciju protiv Metaloplastike, naime, od prve minute nametnuo je svoju igru te do odlaska na odmor njegov protivnik nije bio u prilici prijeći u vodstvo. Tako se u svlačionice otišlo pri rezultatu 14:12 za Bešiktaš. Drugi dio dvoboja donio je jednaku igru kao prvo poluvrijeme sve do 53. minute susreta kada serijom 5-0 Metaloplastika izjednačava rezultat na 24:24. Igralo se tada pogodak za pogodak da bi u 58. minuti Metaloplastika pogodila za 27:26 što je ujedno bio i konačan rezultat. U redovima pobjedničke ekipe istaknuo se Nemanja Milovanović sa sedam golova, dok je kod Bešiktaša najefikasniji bio Ivan Ninčević sa šest zgoditaka.

Uoči finalnog dvoboja odigrana je revijalna utakmica dječaka Sloge iz Doboja i njihovih vršnjaka iz RK Žepča, a ekipe iz Doboja bolja je bila rezultatom 16:10.

Prvo poluvrijeme finalnog dvoboja pripalo je Azoty Pulawyju, naime, od prve minute krenuo je nešto bolje od slovačkog prvaka te je u 20. minuti imao +3 (11:8). Pojačali su Slovaci pred kraj susreta te uspjeli svoj zaostatak smanjiti na 14:15 s kojim se otišlo na odmor. U drugom poluvremenu Tatran Prešov pojačava tempo te u 45. minuti serijom 3-0 prelazi u vodstvo 19:16 koje je u posljednjih 15 minuta susreta samo povećavao. Poljaci se nisu mogli nositi s čvrstom slovačkom obranom te su Slovaci rezultatom 30:24 stigli do slavlja i time obranili naslov prvaka turnira u Doboju. Dainis Kristopans sa sedam pogodaka bio je najbolji kod Tatran Prešova, Oliver Rabek u pobjedu svoje ekipe ugradio je pet zgoditaka, dok je Andrej Petro siguran bio četiri puta. Kod Azoty Pulawyja najbolji je bio Nikola Prce s osam zgoditaka, Piotr Maslowski zabio je pet golova, dok je Marko Tarabochija dodao njih dva.

Međunarodni rukometni TV turnir šampiona, Doboj:

Finale:
Tatran Prešov - Azoty Pulawy 30:24 (14:15)

Utakmica za treće mjesto:
Iran - Esperance --

Utakmica za peto mjesto:
Bešiktaš - Metaloplastika 26:27 (14:12)

Utakmica za sedmo mjesto:
Borac - Derventa 27:26 (17:13)

Konačan poredak:
1. Tatran Prešov
2. Azoty Pulawy
3. Iran
3. Esperance
5. Metaloplastika
6. Bešiktaš
7. Borac
8. Derventa

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!