Rukomet

RN Löwen i Berlin sigurno do pobjeda, Lübbecke izgubio od Mindena

Danijela Lemaić • petak, 29.08.2014.
RN Löwen i Berlin sigurno do pobjeda, Lübbecke izgubio od Mindena
Foto: Davor Sajko

Drugo kolo rukometne Bundeslige nastavljeno je ovog petka, a do slavlja su stigli Wetzlar, Göppingen, Berlin, Magdeburg, Minden i Gummersbach, dok su Hamburg i Hannover podijelili bodove. Samo dva dana ranije RN Löwen stigao je do druge uzastopne pobjede nakon što je bio bolji od novog prvoligaša Bietigheima.

SG BBM Bietigheim - Rhein-Neckar Löwen 22:32 (11:10)

Novopečeni prvoligaš u svojoj je dvorani ugostio njemačkog viceprvaka, a iako se u prvih 30 minuta dobro držao uz goste na kraju je RN Löwen pokazao zašto je među najboljim ekipama u Njemačkoj te je osigurao uvjerljivo slavlje.

Čvrsta obrana s obje strane držala je mreže mirnima sve do treće minute susreta kada Marco Rentschler zabija za početno vodstvo domaćina. Ubrzo su Lavovi izjednačili te se igra nastavila u tom tonu sve do 2-0 serije Bietigheima u 15. minuti dvoboja kada je semafor pokazao 5:3. Gosti su uspjeli poravnati tek četiri minute kasnije na 6:6, ali pred kraj prvog dijela domaća ekipa ponovno odlazi na +2 (11:9). Da se na odmor otiđe pri minimalnom zaostatku (10:11) potrudio se Bjarte Myrhol.

U nastavku su se probudili momci Nicolaja Bredhala Jacobsena te ubrzo preuzeli vodstvo koje se zahvaljujući dobrim reakcijama Niklasa Landina na golu iz minute u minutu povećavalo. Tako je RN Löwen u zadnjih deset minuta sraza ušao s +8 (26:18) da bi do isteka 60. minute to povećao na +10 (32:22).

Kod pobjednika najefikasniji je bio Uwe Gensheimer s deset zgoditaka, dok je Landin na golu zaustavio 15 lopti. U redovima Bietigheima najbolji bio je Marco Rentschler s pet pogodaka, a vratarski tandem Kulhanek-Radovanović sakupio je osam obrana.

Füchse Berlin - Bergischer HC 32:23 (18:11)

Nakon poraza od Göppingena u prvom kolu Berlin se nadao kako će u svojoj dvorani stići do prva dva boda na ljestvici. U goste mu je stigao oslabljeni Bergischer koji je bez prevelike borbe pokleknuo pred Lisicama.

Nova ozljeda Lisica

Nakon ozljede Denisa Špoljarića i Bartolomieja Jaszke uoči drugog kola Bundeslige Berlin je ostao bez još jednog igrača. Naime, lijevo krilo Colja Löffler nakon utakmice prošlog kola požalio se na bolove u desnom koljenu te je nakon pregleda odmah operiran. Povratak na teren očekuje se krajem rujna.

Domaćin serijom 3-0 otvara susret za početnih 3:0, a prvi pogodak za goste stiže tek u šestoj minuti kada za 1:3 biva siguran Christian Hoße. No, Berlin nastavlja s dominacijom i novom serijom odlazi na +4 (5:1). Ekipa Bergischera nije imala previše prilika za smanjiti zaostatak, dok je napad domaćih rukometaša odlično funkcionirao stoga se na odmor otišlo s +7 (18:11) za Berlin.

Nastavak je donio gotovo jednaku igru iz prvog dijela susreta, a trener Dagur Sigurdsson dao je priliku svim igračima. Pogotkom Konstantina Igropula Berlin se odvaja na +8 (20:12), a deset minuta kasnije, točnije, u 42. minuti ostavlja goste na minus devet (16:25). Ta se prednost zadržala sve do posljednjeg sučeva zvižduka kada je semafor pokazao 32:23.

Petar Nenadić sa sedam golova predvodio je svoju ekipu do pobjede, jedan manje imao je Paul Drux, dok je vratar Silvio Heinevetter sakupio 16 obrana. Kod Bergischera su najbolji bili Kristian Nippes, Alexander Oelze, Miloš Dragaš i Fabian Gutbrod svaki s po četiri zgoditka, a čuvari mreže Gustavsson-Huhnstock zajedno su obranili 13 lopti.

HSV Hamburg - TSV Hannover-Burgdorf 23:23 (13:14)

Momčad Hamburga nakon brojnih promjena u klubu nikako ne može pronaći put do pobjede, naime, nakon što je u prošlom kolu podijelila bodove s Gummersbachom ovaj put isto joj je pošlo za rukom u susretu s Hannoverom.

Dobro su krenuli momci Christiana Gaudina te su od prve minute nametnuli svoj tempo što im je donijelo vodstvo +5 (7:2) u 11. minuti utakmice. Hannover se nije lako predao te je u posljednjih 15 minuta prvoga dijela krenuo u lov na domaćina kako bi pogodcima Torgea Johannesena, Kaija Häfnera i Joakima Andrea Hykkeruda stigao na samo pogodak zaostatka (9:10) u 22. minuti. Krenula je tada igra gol za gol, ali dvije minute prije kraja prvog poluvremena dobre reakcije gostujućeg vratara odvode Hannover u prvo vodstvo 13:12 koje se zadržalo do odlaska na odmor kada je bilo 14:13.

U drugom poluvremenu ponovno su se probudili rukometaši Hamburga te su poravnali na 14:14, a potom i s tri uzastopna pogotka Kentina Mahea ponovno poveli s +3 (17:14). Ekipa Davora Dominikovića je svoje vodstvo i povećala stoga je u 50. minuti imala šest pogodaka prednosti (22:16), ali tada je napad prestao funkcionirati te su gosti to vrlo dobro iskoristili. Iz minute u minutu smanjivali su svoj zaostatak te u posljednjim sekundama susreta izjednačili za konačnih 23:23.

Kod Hamburga se istaknuo Stefan Schröder s devet sigurnih hitaca, dok je vratar Johannes Bitter zaustavio 16 lopti. Torge Johannsen sa sedam pogodaka bio je najefikasniji u redovima Hannovera, a na vratima je Martin Ziemer sakupio 12 obrana.

TuS N-Lübbecke - GWD Minden 23:26 (12:9)

Minden je u prvom kolu uvjerljivo svladan od strane Wetzlara, a u drugom nastupu stigao je u goste Lübbeckeu koji je također vrlo dobro otvorio rukometnu sezonu, naime, slavio je nad novim prvoligašem Erlangenom. Iako su domaćini imali vodstvo u prvom dijelu, Minden je brzo nadoknadio svoj zaostatak te svojim ritmom igre osigurao pobjedu.

S dva pogotka Drage Vukovića i zgoditkom Richarda Wössa Lübbecke odlazi na početnih +3 (3:0). Teško Minden dolazi do zgoditaka stoga je prvo poluvrijeme pripalo domaćinu koji je u 20. minuti imao +4 (8:4), ali ta se prednost malo otopila pri odlasku na odmor kada je semafor pokazao 12:9.

Drugih 30 minuta dvoboja vrlo dobro otvara Minden koji s dva uzastopna pogotka dolazi na samo pogodak zaostatka (11:12) da bi u 40. minuti uspio izjednačiti na 14:14, a uz greške Lübbeckeova napada i prijeći u vodstvo 17:15. Uspio se domaćin vratiti u igru te poravnati na 17:17, ali u 55. minuti pri rezultatu 23:23 prebacuju u višu brzinu rukometaši Mindena i serijom 3-0 rješavaju susret stoga je rezultat po isteku 60. minute bio 26:23.

Minden je do pobjede vodio Christoffer Rambo s osam golova, a među vratnicama Jens Vortmann zaustavio je 16 suparničkih napada. Kod Lübbeckea se istaknuo Richard Wöss sa šest pogodaka, njih pet imao je Drago Vuković, dok je na golu vratarski tandem Blažičko-Semisch zajedno zaustavio osam lopti.

HSG Wetzlar - TBV Lemgo 32:25 (17:11)

Balićev Wetzlar nastavio je s dobrim rezultatima te je nakon osvajanja Heide Cupa i slavlja u prvom kolu Bundeslige stigao i do nova dva boda. U svojoj dvorani Wetzlar nije dopustio Lemgu da ponovni uspjeh iz prvog kola kada je iznenađujuće slavio nad Kielom te je stigao do uvjerljivog slavlja.

Od prve minute snažno je krenuo Wetzlar te je zahvaljujući vrataru Andreasu Wolffu na golu u desetoj minuti susreta imao +4 (8:4), a kasnije se ta prednost povećala i na +6 (12:6). Lemgo je teško nalazio put do protivnike mreže stoga se u svlačionice otišlo pri 17:11.

Nastavak nije ništa promijenio, naime, Wetzlar je nametnuo svoj tempo koji Lemgo nije mogao pratiti te su domaćini pobjedu u rukama imali već u 45. minuti dvoboja kada je bilo 24:18. Minutu prije kraja Wetzlar je vodio 32:24, ali Timm Schneider uspio je smanjiti poraz svoje ekipe na 25:32 u posljednjim sekundama susreta.

Guillaume Joli s devet pogodaka vodio je svoju ekipu do pobjede, Balić je potpomogao jednim zgoditkom, a Andreas Wolff upisao je 16 obrana. Kod Lemga je najbolji bio Finn Lemke sa šest golova, dok je čuvar mreže Thomas Bauer zaustavio sedam lopti.

MT Melsungen - VfL Gummersbach 26:27 (11:12)

Gummersbach je nakon remija s Hamburgom u prvom kolu stigao u goste kod Melsungena Marina Marića te je u zanimljivoj završnici uspio uzeti dva boda svom domaćinu.

Utakmicu dobro otvaraju obje ekipe te se prvih desetak minuta igralo u izjednačenom tonu kada Melsungen preko Nenada Vukovića i Marića odlazi na +2 (8:6). Držali su domaćini tu prednost sve do 25. minute dvoboja kada na 9:9 poravnava Kulius Kühn da bi četiri minute kasnije Raul Santos osigurao minimalno vodstvo (12:11) svoje ekipe prije odlaska na odmor.

Drugo poluvrijeme donijelo je borbu između dvije ekipe gdje se minimalna prednost izmjenjivala iz minute u minutu, a takav ritam igre zadržao se sve do 57. minute dvoboja kada serijom 2-0 Gummersbach postavlja rezultat 26:24. Iako je Melsungen pokušao nanovo poravnati rezultat pogotkom Christiana Hildebranda uspio je tek smanjiti zaostatak svoje ekipe na 26:27.

Kod Gummersbacha je najbolji bio Julius Kühn s osam golova, vratar Carsten Lichtlein zaustavio je 14 lopti. U redovima Melsungena najefikasniji su bili Michael Müller i Michael Allendorf svaki s po šest zgoditaka, dok se Marić u listu strijelaca upisao pet puta. Domaći vratar Mikael Alf Appelgren sakupio je 15 obrana.

TSG Lu-Friesenheim - Frisch Auf! Göppingen 23:29 (11:13)

Göppingen je u drugom kolu stigao u goste novom prvoligašu te je nakon malo težeg početka uspio nadoknaditi svoj zaostatak i stići do druge pobjede na početku Bundeslige.

Kraus se vraća na terene

Nakon što Michael Kraus nije prijavio gdje se nalazi te je zbog toga tri puta propustio doping kontrolu u razdoblju od 18 mjeseci dobio je zabranu igranja, ali ove srijede Anti-doping komisija njemačkog rukometnog saveza oslobodila je Krausa optužbi da se namjerno nije pojavio na kontrolama te će ovaj njemački reprezentativac dres Göppingena moći obući već sljedeći vikend.

Utakmica je sve do 12. minute tekla u izjednačenom tonu, ali tada serijom 2-0 Friesenheim odlazi na 6:4. Novi prvoligaš tu je prednost uspio zadržati punih deset minuta, ali tada sa svoja dva uzastopna pogotka Göppingen poravnava na 8:8 nakon čega i prelazi u vodstvo 13:11 s kojim se odlazi na predah.

U drugom dijelu dvoboja Göppingen pokazuje da je jača momčad od svojih domaćina te se polagano počinje odvajati od Friesenheima. Tako u 41. minuti odlazi na +4 (19:15), a do isteka posljednje minute to vodstvo povećava na +6 (29:23).

Alix Kévynn Nyokas sa šest golova bio je najefikasniji u redovima pobjednika, dok je vratar Nikola Marinović zaustavio 13 lopti. Kod Friesenheima je najbolji bio kapetan Philipp Grimm sa sedam golova, a vratar Kevin Klier sakupio je isti broj obrana.

SC Magdeburg - HC Erlangen 31:26 (18:9)

Posljednji susret drugog kola Bundeslige donio je dvoboj Magdeburga, koji je u prošlom kolu gotovo iznenadio RN Löwen, i novog u društvu najboljih, Erlangena. Domaćini su bez prevelikih problema susret riješili već u prvom dijelu te su stigli do prva dva boda na ljestvici.

Magdeburg je od prvog sučeva zvižduka krenuo snažno, nametnuo svoj ritam igre te nije dopustio Erlangenu da se previše približi. Tako su domaćini u 18. minuti imali +5 (10:5), a to su do isteka 30. minute povećali na devet pogodaka prednosti (18:9).

Nastavak je donio mirniju igru Magdeburga što je bila prilika Erlangenu da smanji svoj zaostatak, a u tome je naposljetku i uspio. Zgodicima Olea Rahmela, Martina Stranovskog, Sigurbergura Sveinssona te Benedikta Schwandnera u posljednjih pet minuta dvoboja od 22:30 stigao je na 26:30, a konačnih 31:26 postavlja Andreas Rojewski.

Robert Weber i Andreas Rojewski svaki s po osam pogodaka vodili su Magdeburg do slavlja, a na suprotnoj strani iskazao se Martin Stranovsky sa sedam zgoditaka.

Bundesliga

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Kiel30:26Flensburg
SG BBM Bietigheim22:32Rhein-Neckar Löwen
Wetzlar32:25Lemgo
Ludwigshafen23:29Göppingen
HSV Hamburg23:23Hannover-Burgdorf
Füchse Berlin32:23Bergischer
Melsungen26:27Gummersbach
Magdeburg31:26Erlangen
TuS N-Lübbecke23:26Minden
Flensburg32:18HBW Balingen-Weilstetten
1Kiel 361095:854+24165
2Rhein-Neckar Löwen 351059:855+20461
3Flensburg 35998:866+13252
4Magdeburg 33988:908+8044
5Göppingen 35949:944+540
6Füchse Berlin 33913:916-337
7Melsungen 31920:865+5535
8HSV Hamburg 34945:939+634
9Wetzlar 33883:875+832
10Gummersbach 34920:951-3130
11TuS N-Lübbecke 35969:989-2029
12Hannover-Burgdorf 36981:1019-3829
13Bergischer 34925:1005-8028
14Lemgo 35997:1011-1425
15HBW Balingen-Weilstetten 30754:830-7625
16Ludwigshafen 35890:1035-14523
17Minden 34890:952-6222
18Erlangen 34850:943-9322
19SG BBM Bietigheim 34876:1045-16913

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!

Bundesliga

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Kiel30:26Flensburg
SG BBM Bietigheim22:32Rhein-Neckar Löwen
Wetzlar32:25Lemgo
Ludwigshafen23:29Göppingen
HSV Hamburg23:23Hannover-Burgdorf
Füchse Berlin32:23Bergischer
Melsungen26:27Gummersbach
Magdeburg31:26Erlangen
TuS N-Lübbecke23:26Minden
Flensburg32:18HBW Balingen-Weilstetten
1Kiel 361095:854+24165
2Rhein-Neckar Löwen 351059:855+20461
3Flensburg 35998:866+13252
4Magdeburg 33988:908+8044
5Göppingen 35949:944+540
6Füchse Berlin 33913:916-337
7Melsungen 31920:865+5535
8HSV Hamburg 34945:939+634
9Wetzlar 33883:875+832
10Gummersbach 34920:951-3130
11TuS N-Lübbecke 35969:989-2029
12Hannover-Burgdorf 36981:1019-3829
13Bergischer 34925:1005-8028
14Lemgo 35997:1011-1425
15HBW Balingen-Weilstetten 30754:830-7625
16Ludwigshafen 35890:1035-14523
17Minden 34890:952-6222
18Erlangen 34850:943-9322
19SG BBM Bietigheim 34876:1045-16913