Nogomet

Dugopolje preuzelo prvo mjesto, Cibaliju preskočio i Inter

Davor Mikulić • nedjelja, 14.09.2014.
Dugopolje preuzelo prvo mjesto, Cibaliju preskočio i Inter
Foto: Davor Mikulić

Prvi poraz u ovoj sezoni upisala je Cibalia u Sisku, a to su pobjedama iskoristili Dugopolje i Inter koji su zasjeli na prvo, odnosno drugo mjesto. Pomorac je protiv Bistre zabio prvi pogodak, no i dalje je bez osvojenog boda...

Po dvije utakmice odigrane u su petak, subotu i nedjelju, a kolo su otvorili Hrvatski dragovoljac u Sesvetama, te Rudeš u Velikoj Gorici. Natopljeni tereni koji su bili teški za igru obilježili su gotovo sve susrete, a možda i najgore stanje bilo je u Velikoj Gorici, barem na kraju susreta.

Već u 9. minuti Filip Arežina je doveo goste u vodstvo nakon što je odlično reagirao na ubačaj s desne strane i loptu glavom poslao u domaću mrežu, a od 40. minute prednost Rudeša bila je udvostručena. Loptu je nespretno u pokušaju izbijanja u vlastitu mrežu poslao poslao Ante Babić. Samo tri minute prije Gorica je mogla izjednačiti, no ispriječila se desna vratnica.

Izjednačio je Tomislav Kiš u 60. minuti nakon udarca iz kuta i velike gužve u gostujućem šesnaestercu, a isti je igrač u 88. minuti s bijele točke stigao i do svog šestog pogotka ove sezone za konačnih 2:2.

Nakon pobjede u prvom kolu Hrvatski dragovoljac je nanizao četiri poraza čemu se sigurno nisu nadali. Da stvar bude još lošija po njih, u ta četiri poraza postigli su samo jedan, a primili čak 9 pogodaka. Posljednji je upisan u Sesvetama gdje je domaćin bio više nego uvjerljiv i prvi dio utakmice nije ukazivao na katastrofu.

Sesvete su povele u 36. minuti pogotkom Krešimira Kovačevića, a već u idućoj stiglo je izjednačenje za koje je zabio Igor Čagalj. Ipak, na odmor je domaćin otišao s prednošću nakon što je u posljednjoj minuti strijelac bio Petar Vidović.

Nastavak je donio još tri pogotka domaće momčadi, a na prvi se čekalo samo šest minuta. Na 3:1 povisio je Hrvoje Štrok i promjena nije bilo sve do pred kraj susreta. U 81. je zabio Josip Zeba, a tri minute poslije utakmicu je zaključio njegov imenjak Ćorić.

Cibalia je u Sisak otputovala nakon četiri pobjede s ciljem osvajanja nova tri boda, iako bi dobar uoči gostovanja u Dugopolju bio i jedan. Vrlo loš ulazak u utakmicu brzo su kaznili igrači Segeste koji su puno bolje stajali na terenu. Antonio Hrnčević je u 10. minuti prošao po desnoj strani i pucao, a na odbijenu loptu vratara Malenice naletio Viktor Špišić te pogodio za domaće vodstvo.

Kako se bližio kraj poluvremena Cibalia je uspostavljala ravnotežu, a u 37. minuti treći pogodak ove sezone postigao je Jakov Puljić.

Bolje je nastavak otvorila Cibalia, ali sve opasnije pokušaje zaustavljao je Radelić-Žarkov. U 59. minuti Dumbović je postavio konačnih 2:1 na asistenciju Viktora Špišića, strijelca prvog pogotka.

Jedina momčad nakon pet odigranih kola koja nije primila niti jedan pogodak je Dugopolje koje je došlo do pobjede u Imotskom, te tako iskoristilo kiks Cibalije i zasjelo na vrh tablice.

Uzbuđenja nije bilo do 44. minute kada je glavni sudac Balić nakon duela Šabića i Lagatora pokazao na bijelu točku. Iako je Bečić dirao loptu, Vitaić je bio siguran izvođač. Pobjedu je potvrdio Tino Lagator u 62. minuti susreta, a nedugo nakon toga iz igre je zbog prigovora sucu isključen Krištić.

Inter iz Zaprešića na potpuno je suprotnom učinku od Hrvatskog dragovoljca pa je tako nakon početnog poraza nanizao četiri pobjede, a to se odrazilo i na prvenstvenu tablicu na kojoj je Inter došao do drugog mjesta.

Kao što je često bio slučaj do sada, i danas je igrač odluke za Žute bio Ilija Nestorovski koji je postigao jedini pogodak na susretu. U 77. minuti najbolje se snašao i nakon udarca iz kuta glavom pogodio za pobjedu gostiju. I njemu je to šesti pogodak ove sezone, te dijeli prvo mjesto na listi strijelaca zajedno s Tomislavom Kišem.

Pomorac je na gostovanju kod Bistre uspio doći do prvog pogotka ove sezone, ali nije uspio izbjeći poraz pa je i dalje jedina momčad koja na svom kontu nema niti jedan osvojen bod.

Domaćin je poveo u 8. minuti pogotkom Filipovića, a utakmicu je na početak vratio Pilčić u 24. minuti. Zasluženu drugu ovosezosku pobjedu Bistre, koja je do obje došla na svom terenu, osigurao je Jeleč u 69. minuti susreta.

Druga HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Gorica2:2Rudeš
Sesvete5:1Hrvatski dragovoljac
Imotski0:2Dugopolje
Segesta2:1Cibalia
Lučko0:1Inter-Zaprešić
1Gorica 1729:12+1733
2Inter-Zaprešić 1828:17+1132
3Sesvete 1730:18+1228
4Cibalia 1722:20+228
5Dugopolje 1720:15+524
6Rudeš 1821:20+122
7Imotski 1719:27-822
8Segesta 1719:24-521
9Hrvatski dragovoljac 1820:30-1019
10Bistra 1713:24-1118
11Lučko 1713:27-1412

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometHNLPrva NL
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!