Nogomet

Video: Bayer ostao praznih ruku kod Monaca, Zenit u 22 minute osvojio teško osvojivi Lisabon

Borna Rupnik • utorak, 16.09.2014.
Video: Bayer ostao praznih ruku kod Monaca, Zenit u 22 minute osvojio teško osvojivi Lisabon
Foto: EPA

Iako je odigrao dobru utakmicu u Monte Carlo, Bayer iz Leverkusena ostao je praznih ruku, dok je Zenit već na početku utakmice riješio sve dileme oko pobjednika u susretu s Benficom.

Monaco - Bayer Leverkusen 1:0
Moutinho 61'

Unatoč lošem startu u domaćem prvenstvu, Monaco je na svom terenu nadjačao razigranog bundesligaša iz Leverkusena. Jardimova momčad ponovno nije pružila briljantnu partiju, ali je iz jedne prilike izvukla maksimum.

Bayer je nakon boljeg početka Monaca brzo uspostavio ravnotežu i uvelike gospodario terenom i stvarao prigode, ali nije ih realizirao.

Trenutak odluke zbio se nakon sat vremena igre. Bugarin Berbatov glavom je spustio loptu za Moutinha, koji uz pomoć Spahića vara Lena i osigurava sva tri boda za momčad iz Kneževine, dok će gosti imati za čime žaliti.

Danijel Subašić odigrao je cijelu utakmicu na golu Monaca, dok je Tin Jedvaj ponovno bio u udarnoj postavi Apotekara, a u 65. minuti zamijenio ga je Donati. Dario Krešić ostao je na klupi Bayera.

Benfica - Zenit 0:2
Hulk 5', Witsel 22'

Vrlo je vrijednu pobjedu na otvaranju lige prvaka ostvario Zenit na gostovanju u Lisabonu.

Brazilski napadač Hulk doveo je rusku momčad u vodstvo već u petoj minuti, lijepim udarcem nakon proigravanja Šatova, a novi je udarac za Benficu stigao u 18. minuti, kada je vratar Artur isključen zbog prekršaja na Dannyju izvan kaznenog prostora. Nogometaš Zenita krenuo je sam prema golu.

Brojčanu su prednost gosti iz Sankt Peterburga iskoristili u 22. minuti. Dannyjev udarac iz kuta glavom je u mrežu usmjerio Witsel, premda su domaćini tvrdili da lopta nije prešla crtu.

Zenit je u drugom poluvremenu mogao i do uvjerljivije pobjede, a Benfica s desetoricom unatoč nekoliko dobrih prilika nije uspjela ugroziti prednost gostiju i prvu pobjedu nekog ruskog kluba na njihovom terenu. Time je ujedno završena serija Benfice od 51 utakmice bez poraza pred svojim gledateljima, u svim natjecanjima.

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Benfica0:2Zenit
Monaco1:0Bayer Leverkusen
1Monaco 64:1+311
2Bayer Leverkusen 67:4+310
3Zenit 64:6-27
4Benfica 62:6-45

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zdren17.09.2014. u 10:06
    Čudo kako je Monaco uspio pobijediti.
    Zdren