Nogomet

Video: Modrić asistirao u rutinskoj pobjedi Reala, infarktna završnica u Liverpoolu

Ante Zovko • utorak, 16.09.2014.
Video: Modrić asistirao u rutinskoj pobjedi Reala, infarktna završnica u Liverpoolu
Foto: EPA

Real Madrid i Liverpool očekivano su krenuli pobjedama u prvim utakmicama skupine B Lige prvaka. Međutim, dok je Real sve rutinski riješio protiv Basela u prvih 45 minuta, Liverpool se mučio s Ludogorecom, koji je izjednačio u 90. minuti, a onda ostao bez bodova na isteku sudačke nadoknade.

Real Madrid - Basel 5:1

Luka Modrić upisao je asistenciju u rutinskoj pobjedi Real Madrida protiv Basela. Sve je riješeno poslije nekih pola sata igre, do kada su u švicarskoj mreži već bile tri lopte. Hrvatski je reprezentativac zatim dobio odmor u 73. minuti.

Poslije mirnog uvoda susreta, Real je poveo kad je Rodriguez pobjegao i petom vratio za Nacha. Realov desni branič ubacio je pred gol, no lopta se odbila od Suchyja i ostavila vratara Vaclika nemoćnim.

Real je počeo pritisak i opsadu švicarskog gola i to mu se vratilo s tri gola u šest minuta. Modrić je prebacio gostujuću obranu i dodao Baleu, koji prebacuje vratara i mirno posprema loptu u mrežu. Minutu kasnije Bale se našao u ulozi asistenta. Ubacio je Ronaldu pred gol, a Portugalac je imao lagan zadatak.

Rodriguez je riješio sve dvojbe u 36. Baselov vratar obranio je Benzemin udarac, no Rodriguez je bio u blizini te poentirao. U 38. Gonzalez je postavio 4:1 poslije dobre kombinacije i oštrim udarcem nije ostavio Casillasu nimalo šanse. Benzema je ipak došao do gola u 79. Poslije odlične akcije s Ronaldom, francuski napadač zaokružuje pobjedu Španjolaca.

Liverpool - Ludogorec 2:1

Steven Gerrard donio je pobjedu Liverpoolu u posljednjoj minuti susreta s autsajderom Ludogorecom na povratku kluba u Ligu prvaka poslije pet godina izbivanja u kojem je Dejan Lovren odigrao svih 90 minuta. Mario Balotelli postigao je prvijenac u dresu Liverpoola u završnici susreta, no slijedio je infarktni finiš u kojem su Bugari umalo osvojili bod.

Bugarski prvak dobro je parirao Liverpoolu u prvom poluvremenu, no ni engleski doprvak nije izgledao kao da igra u najvećoj brzini. Ludogorec je čak bio bliže vodstvu pogodivši stativu u 72. minuti. Bezjak je izbačen sam pred vratara no tukao je ravno u okvir.

Balotelli je, činilo se, spasio Liverpool neugodnosti na startu natjecanja, kad je iskoristio lošu obrambenu reakciju Bugara u 82. poslije ubacivanja Borinija. Bio je to njegov prvi gol za klub.

Anfield je od velikog slavlja odjednom umuknuo na ivici sudačke nadoknade. Abalo je prihvatio Hamzino proigravanje i zaobišao istrčalog Mignoleta te pogodio za izjednačenje. Infarktna završnica ipak je pripala Redsima. Bugarski vratar je srušio Manquilla u kaznenom prostoru, a Gerrard donosi tri boda Liverpoolu.

Liga prvaka, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Liverpool2:1Ludogorec Razgrad
Real Madrid5:1Basel
1Real Madrid 616:2+1418
2Basel 67:8-17
3Liverpool 65:9-45
4Ludogorec Razgrad 65:14-94

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.09.2014. u 03:41
    ajme pametan si kao Trifun Ivanov
    Obrisan korisnik
  • narada10817.09.2014. u 17:02
    hehe, jeste, još su sa Mandžom dobili dodatnu kvalitetu.
    narada108
  • Obrisan korisnik17.09.2014. u 16:48
    narada108 - atletico :-)
    Obrisan korisnik
  • narada10817.09.2014. u 15:50
    e kad vrebaju četiri igrača kalibar James, Bale, Benzema i Ronaldo 10 m od gola kao lešinari ( kao kod 4:1), s Lukom pozadi koji s pametnim okom djeli lopte - ko će to obraniti??
    narada108
  • snoopy17.09.2014. u 09:36
    Bale duplo opasniji kad igra na lijevoj strani ali nažalost tamo je Ronaldo
    snoopy