Nogomet

Video: Chelsea i Schalke bez pobjednika, Maribor u posljednji čas uzeo bod Sportingu

Ivana Spahija • srijeda, 17.09.2014.
Video: Chelsea i Schalke bez pobjednika, Maribor u posljednji čas uzeo bod Sportingu
Foto: EPA

Utakmice skupine G Lige prvaka ponudile su dva remija. Chelsea i Schalke podijelili su bodove na Stamford Bridgeu u dvoboju s dosta prilika s obje strane, dok je infarktna završnica u Mariboru donijela povijesni bod domaćinima, koji su u trećoj minuti sudačke nadoknade uzeli bod Sportingu...

Chelsea - Schalke 1:1

Dvoboj Chelsea i Schalkea na Stamford Bridgeu, u kojem je pravdu dijelio hrvatski sudac Ivan Bebek, ponudio je remi koji je okončan rezultatom 1:1. Chelsea je dominaciju na početku susreta okrunio ranim pogotkom Fabregasa, a propustio je brojne prilike za povećanje vodstva, što su gosti kaznili sredinom drugog dijela i uzeli vrijedan bod.

Utakmicu su bolje otvorili domaćini, koji su već u šestoj minuti mogli doći do vodstva. Hazard je nakon slaloma kroz obranu Schalkea dobro uposlio Ivanovića, čiji su udarac neutralizirali gostujući braniči. Tri minute kasnije iz blizine je gađao Ramires, ali neprecizno pokraj gola.

Pritisak se Chelsea isplatio već u desetoj minuti susreta, Hazard je dodao za Fabregasa koji je provukao loptu iza gostujućeg vratara Fahrmanna za vodstvo Chelsea od 1:0. Domaćini su ponovno zaprijetili u 15. minuti, ali je pokušaj Hazarda zaustavila obrana Schalkea. Gosti su pokušali doći do izjednačenja u 25. minuti, Draxler je pobjegao obrani Chelsea, ali je potom loptu poslao nebu pod oblake.

Domaćini su do povećanja vodstva mogli doći u 35. minuti, Ivanović je odlično dodao za Fabregasa, koji je iz blizine loptu poslao pokraj gola. Četiri minute kasnije uzvratio je i Schalke, Boateng je iz daljine potražio vrata Chelsea, ali je na visini zadatka bio Courtois. Gosti su ponovno zaprijetili u 44. minuti, Draxler je s lakoćom prošao obranu Chelsea, ali je loptu poslao malo pokraj gola.

Otvaranje drugog dijela pripalo je nogometašima Chelsea, koji su priliku za novi pogodak propustili u 46. minuti. Willian je dobro pronašao Drogbu, koji je zakasnio tu loptu pospremiti u mrežu Schalkea. Gosti su do izjednačenja došli u 62. minuti, Draxler je dodao za Huntelaara, koji je matirao Courtoisa i poravnao rezultat na 1:1.

Najveću priliku za novo vodstvo nogometaši Chelsea propustili su u 77. minuti kada je Neustadter izbio s gol-crte udarac Remyja u trenutku u kojem je Fahrmann već bio svladan. Osam minuta kasnije Remy je mogao dovesti Chelsea u vodstvo, ali je bio neprecizan. Susret je tako završen rezultatom 1:1 i raspodjelom bodova iz ovog dvoboja.

Maribor - Sporting 1:1

Nogometaši Maribora na punom su stadionu dočekali goste iz Lisabona, kojima su u infarktnoj završnici rezultatom 1:1 uspjeli otrgnuti bod. Junak susreta je 18-godišnji Luka Zahovič, u trećoj minuti sučeve nadoknade uspio je pronaći put do mreže Sportinga za konačnih 1:1 i povijesni bod za Maribor u debiju u Ligi prvaka.

Obje su momčadi prilično izjednačeno ušle u susret, a prva prava prilika pripala je domaćinima, koji su mogli povesti u osmoj minuti, ali je pokušaj Ibrahimija odlično zaustavio vratar Sportinga Patricio. Nastavak je pripao momčadi Sportinga koja je vratima Handanoviča zaprijetila u 20. minuti, ali je udarac Nanija prohujao pokraj gola.

Veliku priliku za vodstvo gosti su propustili u 25. minuti kada je udarac Carrilla uspio odbiti Handanovič, a Carrillo je potom odbijenu loptu poslao u gredu gola Maribora. Nova prilika domaćinima ukazala se u 36. minuti, dobro je gađao Ibrahimi, još bolje obranio Patricio. Maribor je mogao povesti u 42. minuti, ali je Rajčević pogodio vratnicu gola gostiju.

Početkom drugog dijela prvi su zaprijetili gosti iz Lisabona, pokušaj Slimanija iz 46. minute uspješno je zaustavio Handanovič, a samo minutu kasnije bljesnula je prilika na drugoj strani, Tavares je potražio vrata Patricija, ali je njegov pokušaj raščistila obrana Sportinga.

Sredina drugog dijela pripala je gostima iz Portugala, koji su preko Nanija i Carrilla prijetili vratima Handanoviča, ali bez uspjeha. Ipak, obrana Maribora kapitulirala je u 81. minuti kada je Nani lijepim pogotkom matirao Handanoviča za vodstvo Sportinga od 1:0. Kada se činilo da će gosti iz Maribora otići s punim plijenom, u 93. minuti ukazao se Zahovič, koji je uspio pronaći put do mreže Patricija za konačnih 1:1 za veliko slavlje i povijesni bod Maribora.

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Chelsea1:1Schalke 04
Maribor1:1Sporting
1Chelsea 617:3+1414
2Schalke 04 69:14-58
3Sporting 612:1207
4Maribor 64:13-93

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • crodevils18.09.2014. u 13:08
    Dobar nastup Maribora,al stvarno ne znam kako je uopće Sporting bio 2.u portugalskom prvenstvu
    crodevils
  • Obrisan korisnik18.09.2014. u 12:37
    debi maribora u ligi prvaka haha, pa igrali su ligu prvaka sezone 1999/2000 (dinako kijev, lazio, bayer l.) i završili posljednji sa 4 boda. E moji "sportski" novinari...
    Obrisan korisnik
  • kroftek18.09.2014. u 11:22
    ne znam što je autor ovog teksta mislio pod ''povijesni bod za maribor u debiju u ligi prvaka''...
    kroftek
  • Obrisan korisnik18.09.2014. u 10:20
    Bravoooo Schalkeeeeeee 04, Draxler se vraća u formu i strašno je odigrao protiv Chelsea, samo mi je žao njegove šanse na kraju poluvremena.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.09.2014. u 07:31
    dvadesetogodisnji nositelj igre schalkea julian draxler me odusevio , pa taj ce da razvaljuje sljedecih godina, , jak sut s obje noge , brzina , vic igra i kontrola lopte .. cudo jedno
    Obrisan korisnik