Nogomet

Video: Boateng u sudačkoj nadoknadi probio Harta; Roma deklasirala CSKA na Olimpicu

Niko Rukavina • srijeda, 17.09.2014.
Video: Boateng u sudačkoj nadoknadi probio Harta; Roma deklasirala CSKA na Olimpicu
Foto: EPA

Minhenski Bayern došao je do vrijedne i zaslužene pobjede na otvaranju Lige prvaka pogotkom u sudačkoj nadoknadi. U drugoj utakmici, Roma je na domaćem terenu razbila moskovski CSKA. Romanisti su posebno dominanti bili u prvom dijelu u kojem su nakon pola sata igre vodili s velikih i nedostižnih 4:0.

Bayern - Manchester City 1:0

Nakon što su 90 minuta pleli mrežu pred golom odličnog Harta, Bayern je došao do pobjede u sudačkoj nadoknadi nakon udarca Jeromea Boatenga. Bayern je bio bolja i opasnija momčad, međutim, nespretnost bavarskih napadača, ali i odlični Hart spasili su goste od uvjerljivijeg poraza na otvaranju Lige prvaka.

Iako u prvih 45 minuta nije pao pogodak, gledatelji na Allianz Areni mogli su vidjeti zanimljivu i dinamičnu utakmicu. U prvom poluvremenu Bayern je imao dvije najveće šanse. Već u prvoj minuti Muller je izbio sam pred Harta, zaobišao ga je, ali je nespretnom reakcijom propustio odličnu prigodu.

U sličnoj šansi našao se pola sata kasnije i Lewandowski, ali je pogodio vanjski dio mreže. Hart je obranio nekoliko nezgodnih udaraca Bavaraca iz daljine, a svoje poluprilike imao je i Manchester City, među čijim redovima je najaktivniji bio Džeko.

I u drugom poluvremenu Bayern je bio opasnija momčad. Puno češće su bili pred golom gostiju, međutim nikako nisu mogli ugurati loptu u gol. Gosti su igrali čvrsto i organizirano, a da je Navas u 63. bolje reagirao, mogli su potpuno zakomplicirati situaciju. No, Boateng je nakon odbijanja prihvatio jednu loptu i neobranjivo je poslao u gol za zasluženu pobjedu Bayerna.

Roma - CSKA Moskva 5:1

Roma je na svojem Olimpicu odigrala furiozno prvo poluvrijeme kojim je riješila utakmicu. Nakon 20 minuta vodili su s 3:0, a u 31. je već bilo velikih 4:0 za Vučicu. Konačni rezultat postavili su u drugom dijelu Ignaševič autogolom i Ahmed Musa koji je zabio počasni pogodak za goste.

Utakmicu je golom otvorio Iturbe u 6. minuti na asistenciju Gervinha. Četiri minute kasnije, protagonisti kod prvog pogotka zamijenili su uloge. Iturbe je uposlio napadača Obale Bjelokosti koji s deset metara posprema loptu u mrežu.

U 20., Maicon je zabio krasan pogodak iz mrtvog kuta. Asistent je opet bio Iturbe koji je pet minuta kasnije napustio igru zbog ozlijede. Pogodak za 4:0 zabio je ponovno Gervinho koji je nakon odličnog solo prodora matirao Akinfejeva. Roma je u prvom dijelu apsolutno nadigrala goste iz Moskve i zasluženo vodila s visokom razlikom.

Peti pogodak za Romu postigao je Ignaševič glavom "zakucavši" loptu u vlastitu mrežu. Do kraja utakmice rezultat Musa je zabio počasni pogodak za goste. Roma je, pogotovo u prvom dijelu, prikazala odličnu predstavu i poslala snažnu poruku prvacima Njemačke i Engleske da se ne misli oprostiti od Lige prvaka već u grupnoj fazi natjecanja.

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Bayern1:0Manchester City
Roma5:1CSKA Moskva
1Bayern 616:4+1215
2Manchester City 69:8+18
3Roma 68:14-65
4CSKA Moskva 66:13-75

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • crodevils18.09.2014. u 13:09
    ovaj bayern je totalno negledljiv sve zbog guardiole.. loša kopija barce
    crodevils
  • iadera18.09.2014. u 07:44
    Nemoj zaboraviti Pelegrinija. On je dovea Demichelisa iz Malage. Di god ide vodi ga sa sobon.
    iadera
  • Obrisan korisnik18.09.2014. u 07:29
    Nije zabio u sudačkoj nadoknadi nego u reguralnom dijelu, točno u 89.00, znači minutu prije kraja regularnog dijela. Ne znam odakle poveznica sudačka nadoknada????
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.09.2014. u 01:23
    Ovaj city je baš kako se kaže govno od kluba. Ti moraju slupati još 4 miljarde da postanu nešto. Nikakv sustav dovđenja igrača nemaju, osim yaye koji je danas bio loš i aguera sve neki levati i probisvjeti.. J... takav klub.. Pa oni će opet ispasti u skupini a vrijede kao 400 milja , ma ja u... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.09.2014. u 23:29
    Da je ostalo 0-0 već bi bilo 10 komentara kako je ćelavi kreten sj**** najbolji klub ikad. Bayern solidan s obzirom da im fale 3 možda i ključna igrača (Robben, Ribery i Schweini). Čini mi se da su nešto malo direktniji nego prošle sezone, i dalje ima puno beskonačnog razvlačenja u širinu ali su... [više na forumu]
    Obrisan korisnik