Nogomet

Matić: "Segesta je u drugom dijelu bolje izgledala, prednost je malo uljuljala igrače"

Iz Siska:Branimir Korać • četvrtak, 25.09.2014.
Matić: "Segesta je u drugom dijelu bolje izgledala, prednost je malo uljuljala igrače"
Foto: EPA

Nogometaši Splita zahvaljujući dobrom izdanju u prvih 45 minuta uspješno su odradili posao u šesnaestini finala Kupa. Na gostovanju u Sisku slavili su s 2:0, a oba pogotka postigli su u prvom dijelu...

Domaća momčad bila je osakaćena brojnim izostancima važnih igrača, međutim mladi sastav Segeste pružio je dobar otpor Splitu i trener Mile Buinac bio je zadovoljan prikazanim.

"Pružili smo vrlo dobar otpor europskom Splitu. Oni su toliko iskusniji i bolji igrači da jednostavno svoje šanse za razliku od nas iskoriste. Moji mladići su odigrali odlično, nastupili smo s mlađom verzijom momčadi u kojoj je prosjek godina bio tek 22 i jako sam zadovoljan kako su odgovorili. Pred nama je težak put, borba za opstanak u Drugoj ligi gdje je svaka utakmica ovako zahtjevna i sada imamo taj ritam srijeda-subota s deset utakmica u 30 dana što je ostavilo traga na mojim igračima. Nadam se da ćemo isplivati iz toga i ostati u ligi što je prioritet. Ovo je bio nogometni praznik, Split je prava prvoligaška momčad, mi smo se željeli nadigravati i mislim da je bilo sasvim korektno i dobro", rekao nam je Buinac nakon susreta.

Nakon odrađenog posla u Kupu, Segesta se potpuno okreće prvenstvu gdje će pokušati izboriti ostanak u ligi. Sljedeći prvenstveni protivnik bit će zaprešićki Inter.

"Sada imamo Inter koji je također izgubio u Kupu. To je momčad koja teži nadigravanju i pod svaku cijenu se želi vratiti u Prvu ligu. Po tko zna koji put već govorim da se utrkujemo s trkaćim automobilima i nadam se da ćemo tu utrku izdržati. Idemo se boriti, ovi domaći mladići će na terenu odgovoriti na pravi način i što nam Bog da. Ne mogu ništa obećavati, zanima me samo mojih 11 igrača, tako se postavljamo i dižemo iz utakmice u utakmicu i nadam se boljim rezultatima u budućnosti."

Niti trener Splita Ivan Matić nije bio nezadovoljan. Priznao je kako je Segesta u drugom dijelu bolje izgledala, no golovi iz prvog poluvremena olakšali su život njegovim igračima.

"Čestitke igračima na prikazanoj igri. Teren je bio zahtjevan za obje momčadi i ono što je važno je da smo ostvarili tu prednost već u prvom poluvremenu, u drugom je nismo uspjeli povećati, međutim zadržali smo je i plasirali se u sljedeće kolo. Segesta je u drugom dijelu bolje izgledala, bolje se prilagodila, a i ta prednost od 2:0 sigurno je moje igrače malo uljuljala, ali važno je da nismo primili gol i da se nije dogodio taj dodatni psihološki pad koji bi nas sigurno fizički više potrošio."

Split u ponedjeljak nastavlja s prvenstvenim aktivnostima, u Park mladeži dolazi Zadar koji se preporodio dolaskom Miroslava Blaževića.

"Zadar nam dolazi u ponedjeljak, imamo vremena za pripremit se. Očekuje nas zahtjevna utakmica, međutim vjerujem da ćemo biti pravi i da ćemo uspjeti pobijediti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!