Nogomet

Dinamo na gostovanju u Koprivnici, Rijeka protiv Zagreba traži prekid negativnog trenda

subota, 27.09.2014.
Dinamo na gostovanju u Koprivnici, Rijeka protiv Zagreba traži prekid negativnog trenda
Foto: FaH

Iza nas je prva četvrtina domaćeg nogometnog prvenstva. Prve dvije utakmice druge na rasporedu su ove subote. Lider Dinamo odlazi na noge Slaven Belupu dok Rijeka dočekuje Zagreb...

Pobjeda u prošlom kolu nad Osijekom kao jednim od glavnih suparnika u borbi za ostanak u ligi barem donekle je vratila mir u Koprivnicu pa sada svi s više mirnoće dočekuju aktualne prvake. Domaćini su svjesni da je Dinamo kvalitetnija momčad, ali vjeruju da uz dobru igru mogu doći do velikog iznenađenja.

"Dinamo je ispred svih u prvoligaškom natjecanju i naša najkvalitetnija momčad kojoj se želimo dostojno suprotstaviti i naravno odigrati jednu dobru utakmicu, posebno u obrani. Modri imaju jaku individualnu kvalitetu i zbog toga moramo biti vrlo oprezni u igri jedan na jedan. No, mi smo u situaciji da u svakom susretu moramo tražiti bodove pa tako i s Dinamom koji ima europsku momčad," rekao je Elvis Scoria.

"Nakon pobjede s Osijekom i u kupu s Zrinskim stekli smo samopouzdanje, a usto su se neki igrači znatno dignuli u formi što nam daje vjeru da ćemo protiv Dinama biti bolji nego na većini dosadašnjih utakmica," optimistično je zaključio domaći strateg koji još uvijek nije siguran hoće li moći računati na lakše ozlijeđene Delića i Genga.

Nedostaju: Gregurina, Parlov (ozljede), Vasilj (kartoni)

Nakon što su teže od očekivanog slavili u Kupu protiv Ponikva nogometaši Dinama svoj prvenstveni pohod nastavljaju kod najlošije momčadi lige Slaven Belupa. Iako su misli svih u Maksimiru već lagano okrenute prema Škotskoj i susretu Europske lige protiv Celtica trener Zoran Mamić upozorava da nikakvo opuštanje ne dolazi u obzir.

"Utakmica protiv Celtica neće puno utjecati na sastav za Koprivnicu," izjavio je u najavi Zoran Mamić i dodao: "Igramo u Koprivnici gdje smo u posljednje vrijeme ostvarili dobre rezultate i nizali pobjede. Pred nama je protivnik koji je pobjedom protiv Osijeka najavio bolje dane, ali mi ne želimo stati i cilj je iz Koprivnice se vratiti s tri boda."

Nakon duže stanke potpuno se oporavio stoper Taravel koji će biti u kadru za gostovanje u Koprivnici, dok će drugi oporavljenik Fernandes ipak pričekati još neko vrijeme s ozbiljnijim susretima: "Došao je u fazu da može stopostotno odraditi trening i sada ga čekaju mini pripreme kako bi poslije iduće reprezentativne stanke bio na nivou."

Nedostaju: Husejinović, Hodžić, Addy, Fernandes, Andriješević, Šimunović (ozljede)

Domaći poraz u derbiju protiv Dinama sastav Matjaža Keka pokušat će zaboraviti večeras predstavom protiv druge zagrebačke momčadi, one iz Ulice pjesnika. Riječani su u ovom dvoboju veliki favorit, osim kvalitete i podrške domaćih navijača na njihovoj je strani i činjenica da za razliku od protivnika koji je u srijedu morao odraditi 120 minuta kup dvoboja Rijeka svoj nije odigrala.

"Nakon dva poraza u službenim utakmicama naš je jedini cilj i razmišljanje kako zaustaviti taj negativan trend. Dolazi nam protivnik koji je pravo pozitivno iznenađenje, ali ne zbog broja osvojenih bodova već načina na koji su oni osvojeni. Mi imamo problem u tome što smo na put na Kup utakmicu izgubili dosta vremena umjesto da smo kvalitetno trenirali."

Rijeka, koja je na otvaranju sezone slavila s 3:1, će se Zagrebu suprotstaviti bez požutjelog Marina Leovca te Mirala Samardžića pred kojim je višetjedna pauza zbog zarađenog puknuća mišića.

Nedostaju: Leovac (kartoni), Samardžić, Maleš (ozljede)

Ispadanjem iz Kupa nogometaši Zagreba prekinuli su pozitivan niz koji traje od 24. kolovoza, no onaj u domaćem prvenstvu nastojat će nastaviti večeras na Kantridi. Pjesnicima zadatak neće biti nimalo lak, osim što se radi o gostovanju kod drugoplasirane momčadi 120 minuta igre u Opatiji ostavilo je traga na pojedincima.

"Rijeka je moćna i beskompromisna, pa čak i onda kada joj baš i ne ide, sve riješi u pet minuta. Osim toga bit će i vrlo motivirana nakon poraza od Dinama na Kantridi. Ja još ne znam s kakvim sastavom ću istrčati nakon Kupa. Neki igrači su umorni i moguće su promjene. U Rijeci nećemo odustati od svog načina igre, ali ipak će sve ovisiti o onome na drugoj strani i kako će se moji igrači oporaviti", komentirao je Dražen Medić.

Kup akciju u Opatiji propustili su inače standardni Kolinger, Štiglec, Jurendić i Šulc, a tek potonji večeras nema pravo nastupa zbog nakupljena tri žuta kartona dok će u odnosu na posljednji prvenstveni susret s Istrom svoje mjesto u napadu ponovno zauzeti Gabrijel Boban.

Nedostaju: Šulc (kartoni), B. Boban, Dučkić, Ćubel, Konopek (ozljede)

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3685:21+6488
2Rijeka 3676:29+4775
3Hajduk (-3)3659:56+350
4Lokomotiva 3659:68-946
5Zagreb 3645:54-946
6Slaven Belupo 3638:49-1142
7Split 3642:49-741
8Osijek 3642:59-1736
9Istra 1961 3636:59-2335
10Zadar 3637:75-3832

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ronny198727.09.2014. u 17:34
    Bruno boban. Mislim da je tom popisu vec vise od pol godine... mozda je trazio placu, ko zna...
    ronny1987
  • Obrisan korisnik27.09.2014. u 13:13
    Tko je B.Boban iz Zagreba koji već tjednima stoji na popisu ozljeđenih?
    Obrisan korisnik
  • ronny198727.09.2014. u 11:33
    vrijeme je da izjednačimo omjer u međusobnim susretima sa rijekom... bit će to zanimljiv duel dva najbolja stretega u hnl-u :)
    ronny1987