Rukomet

Buntić ponovno raspoložen u slavlju Kielcea, istaknuo se i Tarabochia

Zvonka Keliš • subota, 27.09.2014.
Buntić ponovno raspoložen u slavlju Kielcea, istaknuo se i Tarabochia

Momčad poljskog Kielcea ove je subote stigla do novog i uvjerljivog slavlja u domaćem prvenstvu, a bolja je bila od ekipe Azoty Pulawyja hrvatskog rukometaša Marka Tarabochije, dok su viceprvaci Poljske, rukometaši Wisle Plock, nekoliko dana ranije također sigurno svladali Kwidzyn.

Sjajan je poljski rukometni prvak bio u sklopu četvrtog kola domaćeg prvenstva koje mu je donijelo gostovanje kod ekipe Azoty Pulawyja, koja je, pak, itekako uvjerljivo svladana svega nekoliko dana nakon slavlja i na otvaranju europske sezone kada je Kielce slavio nad Kadetten Schaffhausenom 33:28. S druge strane, svoj je susret četvrtoga kola PGNiG Superlige poljski viceprvak odigrao nekoliko dana ranije kako bi se ove subote mogao posvetiti prvom kolu Lige prvaka i susretu s Bešiktašem, a prije toga je sigurno svladao ekipu Kwidzyna 36:28.

Zanimljivo je bilo u susretu poljskog prvaka i Azoty Pulawyja, naime, nakon uvodnog odvajanja domaćina (5:3), Kielce se do desete minute susreta lagano zagrijao te je preko Ivana Čupića poravnao rezultat na 6:6, ali i preko istog igrača ga preokrenuo u svoju korist (7:6). Nije trebalo potom dugo da gosti ubace u brzinu više te se serijom pogodaka odvoje na odličnih 12:7. Do odlaska na odmor gostujuća momčad ne posustaje te dodatno povećava svoju prednost na +8 (19:11).

Nije se mnogo izmijenilo u nastavku, no domaća momčad ipak uspijeva pronaći put do gostujuće mreže pa tako i održavati svoj zaostatak. Međutim, sredinom drugoga dijela kreće novo odvajanje Kielcea koji s nekoliko mini serija pogodaka, kao i odličnim reakcijama Marina Šege odlazi na odličnih 31:20 te 34:22. Do samoga kraja ekipa Azoty Pulawyja ipak uspijeva smanjiti svoj zaostatak na konačnih 24:35.

Najefikasniji u redovima pobjednika bili su Denis Buntić i Karol Bielecki s po pet postignutih pogodaka, Manuel Štrlek i Ivan Čupić dodali su po njih tri, Marin Šego je upisao pet obrana, a Željko Musa se nije našao u sastavu, dok su najbolji kod Azoty Pulawyja bili Marko Tarabochia i Mateusz Kus s po pet golova.

PGNiG Superliga, 4. kolo:
Azoty Pulawy - Vive Tauron Kielce 24:35 (11:19)
MMTS Kwidzyn - Wisla Plock 28:36 (17:17)

Foto: vivetargi.pl, Anna Benicewicz-Miazga

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!