Liga prvaka, skupina E, 2. kolo, 30.09.2014, 18:00 h
CSKA Moskva
CSKA Moskva 0:1 Bayern
Bayern

Video: Bayern proslavio minimalnu pobjedu pred praznim moskovskim tribinama

Ante Zovko • utorak, 30.09.2014.
Video: Bayern proslavio minimalnu pobjedu pred praznim moskovskim tribinama
Foto: EPA

Bayern je upisao drugu pobjedu u drugom kolu Lige prvaka, 1:0 protiv CSKA-a u Moskvi. Thomas Müller pogodio je za njemačkog prvaka s bijele točke poslije prekršaja na Mariju Götzeu. Sudačka je to odluka o kojoj će se još neko vrijeme raspravljati.

CSKA nije bio velika prijetnja Bayernovom golu osim u dvije sjajne prilike u prvom poluvremenu. Gosti su se postavili autoritativno i dominirali u posjedu lopte stvarajući manje ili veće prilike, a na kraju se zadovoljili pobjedom s jednim pogotkom, kao i protiv Manchester Cityja prije dva tjedna.

Za CSKA je ovo osmi poraz u Ligi prvaka u devet posljednjih ogleda, šesti zaredom. Domaćin nije imao ni navijačku podršku. Utakmica je odigrana pred praznim tribinama zbog kazne Uefe za rasističke povike ruskih navijača na gostovanju kod Viktorije Plzen prošlog prosinca.

Ruska je momčad prepustila Bayernu da nametne svoj ritam brojnih dodavanja iz kojih se u prvih 20 minuta gotovo ništa opasno nije rodilo.

Konačno, u 20. minuti, Fernandes je napravio prekršaj na Götzeu, ostalo je upitno da li unutar ili na rubu kaznenog prostora, a sudac je pokazao na bijelu točku. Müller je bio siguran izvođač.

Iako sveden na dvadesetak posto posjeda lopte, CSKA je došao do velike prilike u 36. minuti. Neuer je sjajno obranio Musi, a odbijenu loptu Tošić šalje preko gola. Jeremenko je tri minute kasnije svladao i njemačkog vratara, ali njegov udarac iz daljine okrznuo je prečku.

Moskovljani su se u nastavku uglavnom branili sa svih 11 igrača i čekali prigode iz protunapada koje je bilo teško dočekati s obzirom na premoć Bayerna u posjedu lopte. Nijemci su mnogo kombinirali i uputili dosta šuteva po golu, ali nedostajalo je preciznosti kako bi se podebljala prednost.

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

CSKA Moskva0:1Bayern
Manchester City1:1Roma
1Bayern 616:4+1215
2Manchester City 69:8+18
3Roma 68:14-65
4CSKA Moskva 66:13-75

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.09.2014. u 23:17
    tako je...ušli su na stadijon :-)
    Obrisan korisnik
  • narada10830.09.2014. u 21:24
    „prazne tribine"? pa i nisu baš bile prazne, i to će CSKA sigurno pomoći UEFI da objasni kako su ti navijači ušli u stadijon ... ;-)
    narada108