Nogomet

Video: Barcelona primila prve golove i pala u Parizu, PSG slavio i bez ozlijeđenog trojca

Borna Rupnik • utorak, 30.09.2014.
Video: Barcelona primila prve golove i pala u Parizu, PSG slavio i bez ozlijeđenog trojca
Foto: EPA

U jednom od najzanimljivijih dvoboja drugog kola Lige prvaka, Barcelona je doživjela prvi ovosezonski poraz, primivši tri gola od Paris Saint Germaina. Uzvratni udarci Messija i Neymara ovoga puta nisu bili dovoljni. APOEL i Ajax na Cipru su podijelili bodove.

PSG - Barcelona 3:2 (2:1)
David Luiz 10', Verratti 26', Matuidi 54'; Messi 12', Neymar 56'

Francuski je prvak, oslabljen za neigranje ozlijeđenih Ibrahimovića, Lavezzija i Silve, prvi uspio zabiti pogodak Barceloni ove sezone. U desetoj minuti ubacio je Lucas Moura iz prekida, a David Luiz se u šesnaestercu othrvao čuvaru i nogom matirao Ter Stegena za svoj prvijenac u pariškom dresu.

Međutim, Katalonci su odgovorili u manje od dvije minute, sjajnom i jednostavnom akcijom koju su zaključili asistent Iniesta i strijelac Messi, prizemnim i preciznim udarcem. Ubrzo je zaprijetio i Cavani, da bi PSG do novog vodstva stigao u 26. minuti. Centaršut Motte pogrešno su procijenili i Ter Stegen i Rakitić, a na pravom je mjestu bio Verratti i glavom proslijedio loptu u mrežu.

Nije dugo trebalo Parižanima da u drugom poluvremenu povećaju svoju prednost. U 54. minuti s desne je strane nisku loptu poslao Van der Wiel, a Matuidi s druge vratnice pogodio kroz Ter Stegenove noge.

Po drugi puta na utakmici, Barcelona je brzopotezno uzvratila. Ubačaj Danija Alvesa dočekao je Neymar i naciljao donji Siriguov kut za povratak rezultatske neizvjesnosti. U završnici utakmice gosti su stegnuli obruč oko pariškog gola u potrazi za poravnanjem, no Marquinhos je odličnim startom ispred Albe spasio svoju momčad, Munir je pogodio vratnicu, a Sandro promašio okvir gola. Tako su sva tri boda ostala na Parku prinčeva.

Ivan Rakitić zaigrao je u prvoj postavi Barcelone, a u 69. minuti prepustio je svoje mjesto Xaviju.


APOEL - Ajax 1:1 (1:1)
Manduca 31' (11m); Andersen 28'

Nizozemci su do zaslužene prednosti na Cipru, nakon inicijative u prvih pola sata, stigli u 28. minuti, kada je nakon obrane domaćeg vratara Parda na odbijenu loptu prvi natrčao Andersen i poslao je preko linije. No, APOEL je izjednačio samo tri minute poslije.

Rukom je svom kaznenom prostoru igrao Van Rhijn, a Cillessen ni ovoga puta nije uspio zaustaviti udarac s bijele točke. Precizan je izvođač bio Brazilac Manduca, a taj je pogodak dao krila domaćoj momčadi koja je prije odmora mogla i do vodstva, no Sheridan nije pogodio.

U nastavku se rezultat više nije mijenjao te obje momčadi ostaju bez pobjede uoči dvostrukih okršaja s PSG-om, odnosno Barcelonom.

Liga prvaka, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

APOEL1:1Ajax
PSG3:2Barcelona
1Barcelona 615:5+1015
2PSG 610:7+313
3Ajax 68:10-25
4APOEL 61:12-111

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.10.2014. u 09:55
    Rekao sam prije godinu i po dana da Dani Alvesa treba prodat i onda on ostane u ekipi.Katastrofalan je postao.
    Obrisan korisnik
  • Hrvoje199001.10.2014. u 00:53
    ...s time da kad Suarez uleti neko mora i izletit, a neko drugi se pomaknit, a to onda nije više ista geometrija ekipe...p.s. ovo Barca koristi Realov recept od lani s golmanima haha, u prvenstvu Bravo u LP Ter Stegen
    Hrvoje1990
  • Obrisan korisnik01.10.2014. u 00:32
    Odlicna tekma, Psg zasluzeno dobio...Cudi me samo koliki je kredit pojedinih igraca Barse sto i dalje igraju u prvi sustav,prije svega mislim na dva bocna Alba i Alves, u napadu su totalno impotentni, a nazad su crne rupe,pa veceras Albu su pravili majmuna celu tekmu, za Alvesa je toliko napisano... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.09.2014. u 23:15
    Mislim da se pod Enriqueom nešto više odlučuju za šutiranje izvana nego prije samo što sad od 10 pokušaja 1 dođe do gola, sve ostalo se odbija od obrane... Toliko je gusto u sredini da ne mogi izraditi poziciju za čisti šut, pa šutiraju samo da se može reći da su šutirali izvana... S druge strane... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.09.2014. u 23:04
    Fantastična utakmica i odličan David Luiz večeras. I dalje mislim da ne vrijedi 60 milijuna, ali ova predstava danas je vrijedila barem 30. U usporedbi s onim kako je igrao na SP-u ovo je vrhunski bilo.
    Obrisan korisnik