Liga prvaka, skupina C, 2. kolo, 01.10.2014, 20:45 h
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen 3:1 Benfica
Benfica

Video: Bayer predvođen Sonom nadigrao Benficu i upisao prva tri boda

Niko Rukavina • srijeda, 01.10.2014.
Video: Bayer predvođen Sonom nadigrao Benficu i upisao prva tri boda
Foto: EPA

Bayer iz Leverkusena odigrao je na domaćem terenu odličnu utakmicu i zasluženo slavio protiv danas slabih i bezidejnih Portugalaca. Apotekari su posebno dominantni bili u prvom poluvremenu kada su predvođeni Sonom bili nerješiva zagonetka za Orlove.

Bayer je furiozno ušao u utakmicu. Od samog početka nametnuli su ofenzivnu i okomitu igru. Prvi je zaprijetio južnokorejski reprezentativac Heung-Min Son, no Julio Cesar je bio na visini zadatka. Nedugo nakon toga, kapetan Bayera, Bender, svladao je Cesara no lopta je završila na vratnici.

U 24. Apotekari su došli do potpuno zasluženog pogotka. Son je puknuo s ruba kaznenog prostora po sredini gola, Cesar je loše reagirao te odbijenu loptu Kiessling posprema bez problema.

Najbolji pojedinac utakmice, Južnokoreanac Son, poentirao je u 34. za 2:0 nakon izvrsne akcije u šest poteza u kojoj je sudjelovalo četiri igrača domaćih. Bayer je odigrao dominantno poluvrijeme u kojem su mogli voditi i s više od dva razlike. Prvak Portugala na kraju nije imao niti jedan udarac u okvir domaćih.

Nevjerojatno šansu propustio je Calhanoglu na samom otvaranju drugog dijela. Bellarabi je lagano ušao u šesnaesterac gostiju i uposlio Calhanoglua na drugoj stativi koji je neometan, s tri metra od gola, pogodio stativu.

Kada se činilo da će Bayer doći do trećeg pogotka i konačne potvrde dobre igre, Benfica je "zakomplicirala" situaciju. Salvio se u 61. oslobodio čuvara i prizemnim udarcem u bliži kut vraća nadu gostima.

Međutim, neizvjesnost je trajala samo jednu minutu. Već u idućem napadu Jardel je u kaznenom prostoru srušio Kiesslinga, a Calhanoglu iz penala smireno zabija za novo vodstvo Bayera od dva razlike.

Do kraja se rezultat nije mijenjao. Bayer nakon dva kola ima tri boda, bod manje od vodećih Zenita i Monaca. Benfica će izlaz iz krize i prve bodove tražiti za tri tjedna u Monte Carlu.

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Zenit0:0Monaco
Bayer Leverkusen3:1Benfica
1Monaco 64:1+311
2Bayer Leverkusen 67:4+310
3Zenit 64:6-27
4Benfica 62:6-45

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!