Nogomet

Video: Hat-trick Dannyja Welbecka u pobjedi Arsenala, uvjerljiva i Borussia u Belgiji

Davor Mikulić • srijeda, 01.10.2014.
Video: Hat-trick Dannyja Welbecka u pobjedi Arsenala, uvjerljiva i Borussia u Belgiji
Foto: EPA

Večerašnja dva susreta grupe D ponudila su gledateljima čak osam pogodaka, a pet ih je viđeno na Emiratesu gdje je Arsenal bio uvjerljiv protiv Galatasaraya. Dannyja Welbecka bio je trostruki strijelac, a tri pogotka postigla je i Borussija koja je zasluženo odnijela bodove iz Belgije...

Potpuno zasluženo i drugu pobjedu u svojoj grupi D upisala je dortmundska Borussia koja je na gostovanju u Belgiji povela već u četvrtoj minuti, iz praktički prve prijetnje prema domaćem vrataru. Kagawa je odlično podvalio loptu za Immobilea koji sam izlazi pred Prota i bez problema ju šalje iza njegovih leđa.

Šest minuta poslije do pogotka su došli i domaći igrači kada je Borussijinu mrežu zatresao Aleksandar Mitrović, no glavni je sudac označio zaleđe. Na drugoj je strani odmah uzvratio Aubameyang čiji udarac odlazi malo pored desne vratnice. Već u 15. minuti ponovno je Anderlecht imao sjajnu priliku, ali još boljom reakcijom Weidenfeller brani udarac Praeta, jednako kao i Proto novi pokušaj Aubameyanga iz 18. minute. Domaći je vratar do odlaska na odmor morao braniti i pokušaj Schmelzera upućen u donji lijevi kut njegovih vrata.

Samo sedam minuta igre proteklo je u nastavku kada je Aubameyang izašao sam pred vratara Anderlechta koji čita njegov pokušaj i sprječava povećanje gostujućeg vodstva, a opasno je moglo biti i nakon dvije minute kada je obranio i udarac strijelca Immobilea.

Chancel Mbema pokušao je u 58. minuti ugroziti Weidenfellera udarcem koji je otišao malo iznad grede, a dvadeset minuta prije kraja gosti su došli do pogotka koji je otklonio svaku nadu Anderlechta. Sjajan ubačaj Piszczeka s desne strane na petercu je dočekao Ramos i pored domaćeg braniča pogađa bliži Protov kut i potvrđuje novu pobjedu.

Unatoč tome, Mitrović je imao još jednu priliku za domaću momčad, ali nakon ofsajda pogotku mu se ispriječila i vratnica, što su još jednom kaznili igrači Jurgena Kloppa i u 79. minuti došli i do trećeg pogotka. Aubameyang je vratio povratnu loptu za Ramosa koji ju prima i zatim pogađa donji lijevi kut za konačnih i zasluženih 0:3.

Arsenal i Galatasaray su na Emiratesu odigrali dva različita poluvremena, a svako je pripalo jednoj momčadi. Obzirom da je Wengerov sastav već nakon prvih 45 minuta imao veliku prednost i riješenu utakmicu, njihov je ritam pao, dok gosti u nastavku nisu imali više što za izgubiti.

U 22. minuti krenuo je show Dannyja Welbecka koji tada postigao prvi od svoja tri večerašnja pogotka. Sanchez mu je gurnuo loptu između gostujućih braniča, a on izlazi sam ispred Muslere i ne griješi. Osam minuta poslije Welbeck je bio ponovno strijelac, no ovoga se puta sam izborio za loptu i gotovo na identičan način ponovno savladao vratara Galatasaraya.

U 34. minuti gosti su imali jednu od malobrojnih prilika u prvom dijelu kada se ispred Szczesnyja našao Goran Pandev koji pogađa ravno u njega, a nije dugo trebalo kako bi domaćin to kaznio i stigao do novog pogotka. Četiri minute prije odlaska na predah Özil je uposlio Sancheza koji se oslobađa svog čuvara i pogađa Muslerinu mrežu.

Drugo je poluvrijeme bilo potpuno obrnuto, barem što se prigoda za postizanje pogodaka tiče, no do njega je opet Arsenal došao prvi. Svoju sjajnu večer hat-trickom je upotpunio Dany Welbeck koji je u 52. minuti do sjajne lopte Oxlade-Chamberlaina stigao prije Muslere i pogodio praznu mrežu.

U 63. minuti do pogotka su napokon došli i gosti nakon što je Szczesny neoprezno zaustavio Yilmaza, te tako zaradio izravni crveni karton. Sudac je pokazao na bijelu točku, a najstrožu kaznu odlučio je izvesti upravo Yilmaz koji je bez šansi ostavio novog vratara Ospinu.

Isti je igrač mogao smanjiti rezultat u 81. minuti kada je njegov udarac obranio Ospina, a jednako je učinio i dvije minute poslije kada je zaprijetio i Hamit Altintop.

Liga prvaka, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Anderlecht0:3Borussia D.
Arsenal4:1Galatasaray
1Borussia D. 514:2+1213
2Arsenal 513:8+510
3Anderlecht 56:10-43
4Galatasaray 54:17-131

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.10.2014. u 14:41
    E ne zna Wenger dovesti prave igrače, ne zna...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.10.2014. u 14:14
    Welbeck i Sanchez - opaki tandem
    Obrisan korisnik
  • orangecrush02.10.2014. u 13:20
    Nakon one "asistencije" Ox-u piruetom protiv Spursa ovo je bio Welbeck kakvog svi u Arsenalu čekaju. Drugi gol je bio stvarno Henryjevski. Treba doduše uzeti u obzir da je ovo bio jako loš Galatasaray s totalno promašenom taktikom u prvom poluvremenu. Igrati s tri braniča i izdignutom... [više na forumu]
    orangecrush
  • Obrisan korisnik02.10.2014. u 08:22
    Welbeck bi se mogo dobro nazabijat golova u Arsenalu ako ovako nastavi, imat će prilika samo mora zabijat
    Obrisan korisnik