Nogomet

Slaven Belupo u Kranjčevićevoj: Zagreb uzvraća udarac u "možda i najtežoj utakmici do sada"

Mihaela Bradovski • petak, 03.10.2014.
Slaven Belupo u Kranjčevićevoj: Zagreb uzvraća udarac u "možda i najtežoj utakmici do sada"
Foto: FaH

Novo kolo MAXtv Prve lige otvorit će susretom u Kranjčevićevoj nogometaši Zagreba i Slaven Belupa. Gosti u Ulicu pjesnika stižu sa željom produljenja vlastitog niza dok je na domaćinu zadatak da uzvrati za poraz iz Koprivnice i zadrži razmak sa začeljem...

Poraz na Kantridi prekinuo je Zagrebov pozitivan niz, 3:0 poraz Pjesnici će pokušati ispraviti terenu Kranjčevićeve protiv momčadi koja im je u drugom ovosezonskom kolu postigla također tri pogotka. Uoči dolaska sastava Elvisa Scorije trener Zagrebaša Dražen Medić bio je dosta oprezan.

"Osjećaj prije ove teške utakmice s nezgodnim protivnikom koji ima zanimljive karakteristike u meni je nedefiniran. Prvenstvo je neizvjesno, izdvojili su se tek Dinamo i Rijeka dok je ostatak podjednak i nitko ne može u ništa biti siguran. Od svojih igrača očekujem odgovornost, ozbiljnost i koncentriranost."

Prije osvrta na današnjeg protivnika Medić je još malo vratio film na susret u Rijeci. Bijeli su tamo upisali drugi ovosezonski gostujući poraz, prvi nakon spomenutog drugog gola i upravo utakmice s Farmaceutima.

"Priznao je domaći trener Matjaž Kek da je strahovao od našeg pogotka, koji je mogao preokrenuti tijek susreta. Što se pak Belupa tiče, na njihovoj strani je velika količina iskustva. Protivnik je to koji se zna boriti, ovo će biti možda i najteža utakmica do sada za nas."

Pjesnici ovog petka neće moći računati na požutjelog stopera Božu Musu pa će na njegovo mjesto uskočiti kapetan Josip Jurendić dok će poziciju desnog bočnog zauzeti Dino Bevab. U sastav se pak vraća centralni vezni Matias Šulc.

I dok je Zagrebov niz prekinut u prošlom kolu, momčad Slaven Belupa u Ulicu pjesnika stiže nastaviti svoj. Pobjedom i remijem priključili su se društvu s osam bodova na kontu, a sigurno je kako današnji gosti žele ponoviti drugo kolo i svoj prvi upisani trobod.

"Radi se o vrlo važnoj utakmici za nas, imamo priliku odigrati pravu utakmicu, zadržati razinu igre koju smo imali u zadnja dva kola, a posebno tu mislim na igru nazad gdje smo dobili sigurnost u našu obranu. Prema naprijed apsolutno možemo više", prokomentirao je Elvis Scoria te dodao:

"Zagreb je sastav s dva-tri pojedinca koji mogu riješiti utakmicu, cijenimo ih, žele igrati, imaju dobar posjed i dok su moji igrači svjesni da smo protiv Dinama odigrali odličnu utakmicu jednako tako znaju da nas danas očekuje novo dokazivanje, jedna potpuno nova priča."

Strateg Farmaceuta i dalje ne može računati na Gregurinu, Parlova i Genga, a upitno je hoće li moći igrati i Purić koji je dobio visoku temperaturu baš kao i Edson koji ima problema s mišićem. I dok je nastup potonjeg dvojca upitan konkurencija je bogatija za Delića i Mirića.

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3685:21+6488
2Rijeka 3676:29+4775
3Hajduk (-3)3659:56+350
4Lokomotiva 3659:68-946
5Zagreb 3645:54-946
6Slaven Belupo 3638:49-1142
7Split 3642:49-741
8Osijek 3642:59-1736
9Istra 1961 3636:59-2335
10Zadar 3637:75-3832

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!