Rukomet

Zagrebaši protiv Červarova Metalurga kreću po drugo ovosezonsko europsko slavlje

Zvonka Keliš • subota, 11.10.2014.
Zagrebaši protiv Červarova Metalurga kreću po drugo ovosezonsko europsko slavlje

Hrvatski rukometni prvak u subotu će, u sklopu trećeg kola Lige prvaka, snage odmjeriti sa svojim starim dobrim suparnikom iz SEHA GSS lige, makedonskim Metalurgom hrvatskog stratega Line Červara. Zagrebaši će u novi europski susret krenuti nakon domaćeg slavlja i velikog podviga nad Kielom, kao i dobrog izdanja u Parizu, dok će se Makedonci nakon dva europska poraza te problema u svojim redovima pokušati uzdići te vratiti na pobjedničke staze upravo u Zagrebu.

Pred momčadi PPD Zagreba ove je subote treće kolo Lige prvaka koje joj u zagrebačku Arenu dovodi ekipu makedonskog Metalurga. Momci trofejnog hrvatskog trenera Line Červara stari su dobri regionalni poznanici hrvatskog rukometnog prvaka stoga će, i unatoč problemima s kojima se ove sezone suočava makedonska momčad, uistinu zanimljivo biti u novom hrvatsko-makedonskom dvoboju.

Rukometaši PPD Zagreba na zanimljiv su način krenuli u novu sezonu, posebice onu europsku u kojoj su do sada ostvarili polovičan učinak. Bolji su, iznenađujuće i nakon velike borbe u zagrebačkoj Areni, bili Zagrebaši od Kiela na otvaranju nove sezone Lige prvaka da bi tjedan dana kasnije pretrpjeli poraz u Parizu od jakog PSG-a. U SEHA GSS ligi PPD Zagreb se, pak, drži na četvrtom mjestu na ljestvici nakon tri osigurana slavlja te dva pretrpljena poraza.

Hrvati stoga u novi europski dvoboj kreću u ulozi favorita na domaćem terenu, a po prvi će ih puta u Ligi prvaka ove sezone, a protiv svog starog dobrog trenerskog, kao i klupskog suparnika iz dana u Makedoniji, voditi i trener Veselin Vujović, koji je u protekla dva kola odradio suspenziju EHF-a. S druge strane u sastavu, pak, prema najavama iz Zagrebovih redova neće biti Marija Vuglača koji s terena izbiva zbog ozljede zglobova, a neće ni biti ozlijeđenog Stipe Mandalinića čiji se povratak na teren još očekuje.

Vrijedi, pak, vidjeti kako su se zaliječile lakše ozljede te viroze i povišene temperature koje su proteklog tjedna dobrano zahvatile PPD Zagreb. Ukoliko Zagrebovi momci budu spremni i zdravi te u svom naponu snaga da zagrebačkoj publici prikažu igru iz susreta i velikog dvoboja s Kielom te da uz nanovo raspoloženog vratara Filipa Ivića, kao i čvrstu i agresivnu obranu te pravi pristup u napadu uz sigurnu ideju, razrađenu akciju, razorne šuteve izvana, ali i dobre prodore na crtu te brze i lake pogotke s krila, stignu i do svog drugog slavlja u Europi ove sezone.

"Imamo poštovanje prema Metalurgu, a iako posljednju utakmicu nije igrao u punom sastavu spreman je za na sve unatoč problemima te će doći pobijediti, naime, ima Cindrića koji je brz jedan na jedan i ima nezgodan prolaz, tu su i Mirkulovski, Lipovina, Borozan, Mesarić, promatrao sam ovu momčad dugi niz godina i svakako treba obratiti pozornost na njene vanjske igrače. Većina nas bit će spremna maksimalno ući u utakmicu pred domaćom publikom da joj se zahvalimo za podršku protiv Kiela. Bio je to lijep osjećaj te se nadam da će tako biti i ove subote", kazao je nekoliko dana prije samog dvoboja Zagrebov vratar Ivić.

Uoči samog susreta o novom, ali dobro znanom subotnjem suparniku trener Vujović je kazao: "Subotu ćemo dočekati spremni kako bismo dobili utakmicu, a po prvi smo puta u tri kola favoriti i nezahvalno je za našu mladu ekipu da može biti favorit protiv iskusne ekipe poput Metalurga. Metalurg ima neke svoje osobne probleme, no to je dobar i jak sastav, posebno natjecateljski i neće biti nimalo lako ostvariti pobjedu koja bi nam mnogo značila za nastavak Lige prvaka."

Nastavio je potom pobliže Zagrebov strateg: "Da dođe Radnički, Borac ili Barcelona Zagreb mora pružiti 150 posto kako bi pobijedio pa tako dođe li Metalurg bez trojice svojih ključnih napadača ili s njima mi moramo opet pružiti 150 posto. Tako da nema opuštanja i uspavljivanja", kazao je Vujović te pojasnio: "Jedino uspavljivanje može biti samo ako suci dopuste njihov način igre, dakle, toleriraju duge napade, prekide, prekršaje te igru bez mnogo trčanja. Baš pristup i odnos prema utakmici će biti maksimalan, svi svjesni koliko smo si breme stavili na vrat i leđa pobjedom nad Kielom tako da bi sve osim pobjede bila katastrofa i nova negativna senzacija. Mi ćemo se truditi da tako ne bude."

Makedonski Metalurg nije na najbolji mogući način otvorio sezonu te se trenutno nalazi u nimalo zavidnoj situaciji. Liga prvaka donijela mu je otvaranje na domaćem terenu, ali s ekipom francuskog PSG-a, dok ga je naredno kolo odvelo u Brest kod rukometaša Meškova, a u oba ogleda upisani su sigurni i nimalo ugodni porazi. U SEHA ligi Makedonci su, pak, zauzeli šestu poziciju nakon polovičnog uspjeha ostvarenog u četiri odigrana susreta, naime, pobjede su upisane protiv Radničkog i Tatran Prešova, dok su porazi pretrpljeni od Vardara te Veszprema.

No, momčad Metalurga muku muči i s financijskim problemima te samim time i problemima unutar momčadi pa je tako u Brest doputovala bez trojice svojih ključnih igrača, Renata Vugrinca, Pavela Atmana te vratara Darka Stanića, koji je ovoga tjedna i sporazumno raskinuo ugovor s makedonskom ekipom. S druge strane, Metalurg je za novi europski dvoboj ostao i bez Dejana Manaskova koji je zbog izravnog crvenog kartona i nesportskog ponašanja suspendiran od strane EHF-a za susret sa Zagrebom.

Makedonska momčad i dalje može računati i dobro namučiti hrvatskog prvaka predvođena sve raspoloženijim i boljim Lukom Cindrićem koji u Metalurgu uistinu pokazuje sve što zna i umije, a tu su i još jedan bivši igrač Karlovca Vuko Borozan, kao i Naumče Mojsovski, Filip Mirkulovski, Mijajlo Marsenić, a nikako se ne smiju zaboraviti ni Atman, Vugrinec ni ostatak društva, stoga vrijedi vidjeti sastav u kojem će ova momčad stići u Zagreb.

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

"Normalno je da poslije dva poraza atmosfera u momčadi nije kako treba. Uvijek smo dobro otvarali Ligu prvaka tako da smo do polusezone već rješavali plasman u Top 16. Sada je situacija drugačija i do tada bi mogli već i ispasti", kazao je za Balkan Handball uoči samog susreta sa Zagrebom kapetan Mirkulovski.

"Nakon poraza u Brestu male su nam šanse u Zagrebu, koji nam je izravan suparnik u borbi za treće ili četvrto mjesto, međutim, tek su dvije utakmice odigrane. Ništa nije izgubljeno, idemo u Zagreb, no u različitim smo pozicijama. Zagrebaši su puni samopouzdanja nakon velike pobjede nad Kielom i dobrog izdanja u Parizu, a mi u Arenu stižemo s dva poraza. Pod velikim smo pritiskom, ali znam da igrači Metalurga to mogu izdržati i vratiti se kući s pozitivnim rezultatom", nadodao je igrač Metalurga.

Uzbudljivo će zasigurno biti u zagrebačkoj Areni ove subote u poslijepodnevnom terminu u 11. susretu ove dvije momčadi. Po svoje šesto slavlje krenuti će tako Zagrebaši kako bi upisali drugo slavlje u Ligi prvaka te nastavili odličan put prema toliko željenoj osmini finala, dok će Metalurg unatoč problemima s kojima se suočava zasigurno pokušati svojim već prepoznatljivo dugim napadima upisati četvrtu pobjedu nad Zagrebom, kao i svoju prvu europsku ove sezone.

Susret trećeg kola Lige prvaka između PPD Zagreba i Metalurga u zagrebačkoj Areni počinje u 18 sati.

Foto: Matija Hećimović

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Meškov Brest24:25Kiel
RK Zagreb19:17Metalurg Skoplje
Paris Saint-Germain32:25La Rioja
1Kiel 10322:259+6318
2Paris Saint-Germain 10297:266+3112
3RK Zagreb 10241:248-712
4La Rioja 10305:30509
5Meškov Brest 10267:293-266
6Metalurg Skoplje 10233:294-613

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • crodevils11.10.2014. u 11:50
    ajmo plinari!!!
    crodevils