Rukomet

Vardar u paklenoj atmosferi nadigrao RN Löwen, Veszprem teško s Montepllierom

Jelena Bagarić • nedjelja, 12.10.2014.
Vardar u paklenoj atmosferi nadigrao RN Löwen, Veszprem teško s Montepllierom
Foto: EPA

S čak šest utakmica u nedjelju je kompletirano treće kolo natjecanja po skupinama u Ligi prvaka. Favoriti su uglavnom slavili, no teže od očekivanog do pobjede je došao Veszprem. Vardar je u novoj dvorani priredio paklenu atmosferu RN Löwenu i u konačnici je i slavio. Barcelona i PSG bez ikakvih su problema došli do novih pobjeda. Jednako tako nove bodove su upisali Pick Szeged i Vive Tauron Kielce.

Aalborg Handball – MOL – Pick Szeged 25:28 (11:15)

Drugu pobjedu u skupini D zabilježili su rukometaši Pick Szegeda, inače aktualni osvajači EHF Cupa. Nakon pobjede nad Zaporožjem u prvom kolu, viceprvaci Mađarske nadigrali su danski Aalborg. Iako su Danci dobro krenuli, mađarska ekipa brzo je preokrenula i bez većih problema osvojila nova dva boda.

Aalborg je na startu susreta poveo s 2:0, ali brzo su to Mađari okrenuli na svoju stranu i poveli s 4:2- Danska momčad nije izgledala dobro na terenu jer čak i kad su imali dva igrača više na terenu nisu uspijevali postići pogodak. U nastavku im je problema stvarao i Jose Manuel Sierra koji je odlično branio na vratima Szegeda. Prednost viceprvaka Mađarske bila je stalna, a Aalborg to nije uspijevao sustići.

Zsolt Balogh je s 13 pogodaka bio najefikasniji u redovima Pick Szegeda. Vratar Sierra sakupio je ukupno 16 obrana. Domaću momčad Aalborga predvodio je Sander Sagosen s devet postignutih pogodaka.

FC Barcelona – Bešikaš MOGAZ HT 35:25 (19:12)

Laku novu pobjedu u skupini B zabilježila je Barcelona uvjerljivo svladavši Bešiktaš. U ovom susretu konačno su bili kompletni nakon što se u momčad vratio ozlijeđeni Victor Tomas i suspendirani Siarhei Rutenka.

No, čak i u punom sastavu Barcelona je trebala zagrijavanje i opomenu u vidu ranog vodstva Bešiktaša. Onda je stvar u svoje ruke uzeo Gudjon Valur Sigurdsson koji je u prvih 18 minuta postigao sedam pogodaka. Nakon što su u prvom poluvremenu napravili razliku, rukometaši Barcelone u nastavku su samo održavali prednost pa ju čak i povećali na konačnih plus deset.

Sigurdsson je s osam pogodaka bio najraspoloženiji u redovima Barcelone koja je još uvijek neporažena u skupini B. Najbolji pojedinac Bešiktaša bio je Erwin Jan Feuchtmann Perez koji je postigao šest pogodaka.

Paris Saint – Germain Handball – Naturhouse La Rioja 32:25 (18:9

U skupini A u kojoj se nalazi i PPD Zagreb nije bilo nekih iznenađenja. Skupa i moćna momčad francuskog PSG-a lako se obračunala sa španjolskom La Riojom koja je pokleknula već u prvom poluvremenu. Zanimljivo je da je ovo bio prvi ikada susret ovih dviju momčadi.

Od samog početka pa do kraja utakmica je bila jednosmjerna. PSG je rano poveo i rezultatski se odlijepio što španjolska momčad nije mogla anulirati. Tek pred kraj susreta kada je Philippe Gardent zamijenio neke igrače La Rioja je uspjela ponešto smanjiti zaostatak, no to je bilo neznatno.

Raspoloženi su kod PSG-a bili Daniele Narcisse sa pet pogodaka, a slijede ga Mikkel Hansen i Igor Vori s po četiri pogotka. Marko Kopljar u strijelce se upisao tri puta. Angel Fernandez Perez za La Rioju postigao je osam pogodaka.

MKB – MVM Veszprem – Montpellier Agglomeration HB 30:29 (14:11)

U odličnoj utakmici rukometaši Veszprema zabilježili su veliku pobjedu u svom devetom susretu s francuskim Montpellierom. Iako je prvo poluvrijeme u potpunosti pripalo Veszpremu, u nastavku su se morali pomučiti da zadrže vodstvo i odnesu pobjedu.

U prvom dijelu utakmice sve je išlo na stranu Vesprema koji je poveo i svoju prednost od tri, četiri pogotka bez većih problema zadržavao. Međutim, u nastavku susreta Montpellier izjednačuje i dovodi mađarsku ekipu u probleme. Završnica ipak pripada Veszpremu koji je poveo s 29:26 preko Momira Ilića u završnim minutama susreta.

Francuska momčad do kraja je samo umanjila svoj zaostatak, ali nije uspjela ugroziti vodstvo jer vremena za preokret više nije bilo. Ilić je predvodio Veszprem sa šest postignutih pogodaka. Renato Sulić na svoj je konto upisao tri pogotka. Glavne snage Montpelliera u ovom susretu bili su Vid Kavtičnik i Mathieu Grebille koji su postigli po devet pogodaka.

HC Vardar – Rhein-Neckar Löwen 28:25 (13:13)

Osim neizvjesnog dvoboja između Veszprema i Montpelliera skupina C ponudila je još jedan fantastičan susret. U prepunoj dvorani Jane Sandanski rukometaši Vardara slomili su otpor Rhein Neckar Löwena i ostali, kao i Veszprem, neporaženi u skupini C.

Prvi dio utakmice bio je neizvjestan i vodila se velika borba na terenu nove dvorane Jane Sandanski. Atmosfera je kao što to obično biva u Makedoniji bila paklena, no RN Löwen dobro se držao. No, ono što je odlučilo pobjednika u ovom susretu je furiozna serija Vardara od 6-1 na početku drugog poluvremena.

Od toga se RN Löwen više nije mogao oporaviti do kraja utakmice i pobjeda je otišla na stranu Vardara. Slovenac u redovima Vardara Matjaž Brumen postigao je šest pogodaka i time je bio najefikasniji u redovima skopske momčadi zajedno s Arpadom Šterbikom koji je obranio 14 lopti. Blaženko Lacković mrežu RN Löwena zatresao je dva puta. U njemačkoj momčadi istakao se Alexander Petersson sa sedam postignutih pogodaka.

KS Vive Tauron Kielce – HC Motor Zaporožje 30:26 (17:14)

Poljski prvak Kielce zadržao se na vrhu skupine D pobijedivši na domaćem terenu ukrajinski Motor Zaporožje. Mali pad u drugom poluvremenu ipak nije stajao Kielce pobjede, ali Ukrajinci su bili opasno zaprijetili preokretom.

Prednost je kroz cijelo prvo poluvrijeme bila na strani Kielcea koje je igralo odlično. Ukrajinci su bili nemoćni i teško su se nosili s pokretljivom i čvrstom obranom poljske momčadi. Međutim, početkom drugog dijela Zaporožje dolazi do izjednačenja (17:17), ali više od toga nije išlo. Serijom od tri pogotka Kielce se ponovo odvojilo i zadržalo prednost do samog kraja.

Krzysztof Lijewski sa sedam pogodaka predvodio je Kielce do pobjede. Hrvati u redovima poljskog prvaka također su pogađali: Ivan Čupić zabio je tri, a Željko Musa i Manuel Štrlek po dva pogotka. Najučinkovitiji igrač Zaporožja bio je Sergii Burka sa šest pogodaka.

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Meškov Brest24:25Kiel
RK Zagreb19:17Metalurg Skoplje
Paris Saint-Germain32:25La Rioja
1Kiel 10322:259+6318
2Paris Saint-Germain 10297:266+3112
3RK Zagreb 10241:248-712
4La Rioja 10305:30509
5Meškov Brest 10267:293-266
6Metalurg Skoplje 10233:294-613

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.10.2014. u 08:09
    Zašto za Igora Karačića niste napisali da je postigao 5 golova za Vardar, a Lackovićeva 2 ste uredno primjetili? Nije li običaj da se svi naši igrači spomenu u izvješćima. Pa čovjek je bio najefikasniji Hrvat koji ne igra za Zagreb, u ovom kolu lige prvaka... Nadam se da nije instrukcija iz stožera... [više na forumu]
    Obrisan korisnik