Rukomet

Meškov predvođen Pešićem umalo iznenadio Kiel, Slišković vodio Celje do prvog slavlja

Zvonka Keliš • četvrtak, 09.10.2014.
Meškov predvođen Pešićem umalo iznenadio Kiel, Slišković vodio Celje do prvog slavlja
Foto: Dario Dodić

Uzbudljivo je i ovoga četvrtka bilo na rukometnim terenima diljem Europe koji su donijeli po jedan susret svake skupine. U sklopu trećeg kola Lige prvaka momčad Meškov Brest tako je dobro namučila njemački Kiel te je skoro ugrabila nove domaće bodove, dok je u skandinavskom derbiju skupine B pobjedu sigurno odnio KIF Kolding. Slovensko Celje stiglo je, pak, do prvih ovosezonskih europskih bodova protiv Čehovskih Medveda, dok je Kadetten Schaffhausen na svom terenu bio bolji od francuskog Dunkerquea.

Meškov Brest - Kiel 24:25 (11:11)

Momčad bjeloruskog Meškov Bresta krenula je ovog četvrtka po svoju drugu pobjedu u Ligi prvaka. Naime, nakon poraza od La Rioje na samom otvaranju europske sezone, Bjelorusi su proteklog vikenda pred svojim navijačima svladali makedonski Metalurg da bi sada u dvorani Victoria dobrano namučili Kiel i umalo priredili novo iznenađenje u najelitnijem europskom klupskom natjecanju. Uistinu borbeno i uzbudljivo bilo je u Brestu od prve minute dvoboja aktualnog bjeloruskog i njemačkog prvaka, u kojem domaćin nije mogao računati na pomoć svog važnog kružnog napadača Rastka Stojkovića koji je od EHF-a suspendiran za jednu utakmicu Lige prvaka zbog izravnog crvenog kartona dobivenog u susretu s Metalurgom.

Velika borba odvijala se na terenu, a iako se Kiel na samome startu uspio odvojiti na sigurniju prednost, Meškov polako, ali sigurno ubrzava ritam te nošen obranama hrvatskog vratara Ivana Pešića u završnicu prvog dijela ulazi s izjednačenjem 7:7. Napad Kiela potom presijeca kapetan Ljubo Vukić za sigurnu kontru i domaće vodstvo 8:7 nakon čega gostima treba tri minute kako bi stigli do novog pogotka. Siguran tada biva Aron Palmarsson, no četiri minute prije kraja Ivan Karačić odvodi svoju momčad na +2 (10:8) da bi do predaha Nijemci ponovno poravnali rezultat (11:11).

Borbeno je bilo i u nastavku susreta kojeg vrlo dobro otvara domaća momčad za vrlo dobrih 15:12, odličan je ponovno i Pešić, koji je u prvome poluvremenu sakupio deset obrana. No, do same završnice dvoboja gostujuća momčad sustiže svog suparnika na 19:19, Meškov igra tek s četiri igrača na terenu što Kiel koristi kako bi se odvojio na 21:19 da bi tri minute prije samoga kraja Maksim Babičev pogotkom za 22:23 dao i posljednju nadu svojoj momčadi koja, pak, ubrzo potom ne koristi posljednji napad u susretu za izjednačenje, Andreas Palicka upisuje i zadnju obranu, a Kiel kući odlazi s minimalnim slavljem 25:24. Odličan je kod Kiela bio Marko Vujin sa šest pogodaka, Domagoj Duvnjak se nije upisao u listu strijelaca, dok se kod Meškov Bresta istaknuo Maksim Babičev s četiri gola, Ljubo Vukić i Ivan Karačić dodali su po njih dva, a David Špiler jedan.

Alingsas - KIF Kolding 19:23 (13:15)

Skandinavski derbi ovog je četvrtka u sklopu trećeg kola Lige prvaka pripao momčadi KIF Koldinga koja je u gostima kod švedskog Alingsasa susret uspjela prelomiti tek u samoj završnici te je tako osigurala sam vrh ljestvice skupine B. Danci su u susret ušli sa svojim jakim snagama, dok je Šveđanima ipak nedostajao Frederik Larsson koji muku muči s ozljedom, no našao se u sastavu kako bi ekipi pomogao pri izvođenju sedmeraca, u čemu je uspješan ovoga puta bio dva puta. Dobro je domaćin držao korak sa svojim suparnikom tijekom cijelog prvog poluvremena te ga je dobro namučio njegov 17-godišnji Felix Claar koji je nekoliko puta doveo Alingsas u vodstvo u prvome dijelu, no semafor je na poluvremenu ipak pokazao +2 za goste (15:13).

U drugome poluvremenu među gostujuće vratnice stiže iskusni Kasper Hvidt, a iako se pojačava i učvršćuje i gostujuća obrana, domaća momčad nije posustala te je nastavila otežavati posao svom suparniku. Odličan posao odradila je sve do same završnice švedska obrana predvođena vratarom Mikaelom Aggeforsom, no tada Kolding ubacuje u brzinu više i svojim iskustvom susret privodi kraju za slavlje 23:19. U pobjedu svoje momčadi Kim Andersson ugradio je šest pogodaka, Lukas Karlsson dodao je njih pet, dok je Felix Claar za Alingsas zabio pet golova.

Čehovski Medvedi - Celje Pivovarna Laško 30:35 (15:17)

"Borili smo se svi kao jedan. Imali smo dosta tehničkih pogrešaka i primili smo previše golova, međutim, uspjeli smo se izvući kad su nam se približili i poveli jedan razlike. To smo dosta dobro priveli kraju i ono što je najbitnije sada imamo prva dva europska boda", kazao je nakon slavlja Celja hrvatski rukometaš i najbolji strijelac slovenske momčadi u susretu s Čehovskim Medvedima Ivan Slišković.

Susret trećeg kola skupine C donio je ovog četvrtka dvoboj dvije momčadi bez ijednog sakupljenog boda, a nakon uistinu borbenih i zanimljivih 60 minuta igre bolji su bili Slovenci koji tako kući odlaze s prva dva europska boda ove sezone te nadom u prolaz dalje u osminu finala Lige prvaka. Gosti nisu dobro zakoračili u susret te su nakon uvodnih nekoliko minuta igre zaostajali 2:4 da bi do 12. minute susreta uspjeli uhvatiti priključak i poravnati rezultat na 7:7. Ubacilo je potom Celje i višu brzinu, povelo je 8:7, dobre reakcije među vratnicama ponudio je i Matevž Skok i gostujuća momčad odlazi na odličnih 15:10, no do odlaska na odmor domaćin smanjuje svoj zaostatak na minus dva (15:17).

Izjednačeno je bilo u nastavku, naime, domaća momčad ubrzo nanovo izjednačuje rezultat, a potom i prelazi u minimalno vodstvo 20:19 te mijenja svoju obranu u onu 5-1. Dobro se na taj način drže domaći rukometaši koji stečeno vodstvo čuvaju i do 25:24, ali i 30:29, trener Celja Branko Tamše mnogo mijenja i svoje igrače koji, pak, uz agresivniju igru u obrani tjeraju svog suparnika na pogreške, a njih kažnjavaju Miha Zarabec, David Miklavčić te Ivan Slišković za konačno i prvo slavlje Celja u Europi ove sezone (35:30). Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Ivan Slišković s devet postignutih pogodaka, njih osam dodao je Miha Zarabec, a Šime Ivić je zabio jedan gol, Matevž Skok sakupio je 15 obrana, dok su najbolji kod Čehovskih Medveda bili Dmitrij Žitnikov i Dmitrij Kovaljevs po osam golova, a Oleg Grams je obranio sedam lopti.

Kadetten Schaffhausen - Dunkerque 25:23 (12:10)

Momčad francuskog Dunkerquea pretrpjela je ovog četvrtka svoj drugi poraz u Ligi prvaka, dok je švicarski Kadetten na svom terenu upisao sigurno i prvo europsko slavlje ove sezone. Iako gosti dobro ulaze u susret te upisuju vodstvo 3:0, domaćinu nije trebalo dugo da se opusti i uigra te da u osmoj minuti stigne i do svog prvog vodstva u susretu. Švicarci potom put do suparničkog gola ne pronalaze narednih osam minuta, no Francuzi to ne koriste i na predah se ipak odlazi s domaćih 12:10.

Uvodne minute nastavka donijele su siguran Kadetten koji se odvaja i na +4 da bi sredinom poluvremena što sve zna i umije među vratnicama pokazao Nikola Portner nakon čega Liniger i Mamić lijepom akcijom postavljaju domaćih 21:15. Do samoga kraja domaća se momčad lagano opušta što ona gostujuća koristi kako bi smanjila svoj zaostatak na konačnih minus dva (23:25). Manuel Liniger s 11 je pogodaka predvodio svoju momčad do pobjede, Marko Mamić je dodao njih pet, dok je Pierre Soudry u poraz svoje momčadi ugradio šest golova.

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Meškov Brest24:25Kiel
RK Zagreb19:17Metalurg Skoplje
Paris Saint-Germain32:25La Rioja
1Kiel 10322:259+6318
2Paris Saint-Germain 10297:266+3112
3RK Zagreb 10241:248-712
4La Rioja 10305:30509
5Meškov Brest 10267:293-266
6Metalurg Skoplje 10233:294-613

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!