Rukomet

Vujović: "Mogu biti zadovoljan samo s dva boda, ali nikako i načinom na koji smo odigrali utakmicu"

Iz Arene Zagreb:Zvonka Keliš • subota, 11.10.2014.
Vujović: "Mogu biti zadovoljan samo s dva boda, ali nikako i načinom na koji smo odigrali utakmicu"
Foto: Davor Sajko

Hrvatski rukometni prvak u subotu je u sklopu trećeg kola Lige prvaka snage na svom terenu odmjerio sa starim dobrim znancem, ekipom Metalurga, kojeg je uspio svladati u onim posljednjim minutama dvoboja. Zadovoljstvo s dva nova osvojena europska boda izrazili su nakon susreta stoga trener Veselin Vujović i kapetan Zlatko Horvat, dok trener Metalurga Lino Červar nije htio previše analizirati susret, a Luka Cindrić se okrenuo utakmicama koje dolaze.

Rukometaši PPD Zagreba u subotu su nakon uistinu velike borbe u zagrebačkoj Areni uspjeli osigurati nova dva europska boda. Dobro se momčad Metalurga borila, sredinom je drugog poluvremena uspjela osigurati i sigurno vodstvo, no nekoliko pogrešaka Zagreb potom koristi kako bi vratio svoje vodstvo i sačuvao ga do samoga kraja. Metalurg, pak, novim porazom ostaje bez ijednog osvojenog boda u dosadašnjem dijelu skupine A Lige prvaka.

Trener PPD Zagreba Veselin Vujović, koji je u trećem kolu Lige prvaka po prvi puta ove sezone vodio momčad Zagreba budući da je u prethodna dva kola odrađivao EHF-ovu suspenziju, nakon susreta s Metalurgom kazao je: "Osobno mogu biti zadovoljan samo s dva osvojena boda, ali nikako i načinom na koji smo odigrali utakmicu. Imali smo dosta problema u srednjem dijelu obrane gdje znamo da 80% svojih akcija Metalurg igra u sredinu. Uz to, nismo imali ni raspoloženog pucača protiv 6-0 obrane i jako smo teško dolazili do pogodaka."

Horvat: "Kako će vrijeme ići, mi ćemo rasti"

Najbolji strijelac PPD Zagreba u susretu s Metalurgom te ujedno Zagrebov kapetan Zlatko Horvat nakon susreta je izjavio: "Bila je ovo šahovska igra Metalurga protiv kojeg je bilo teško igrati. Stalno smo mislili da možemo otići na veću razliku, no psiha nam očito to nije dozvolila. Mi još rastemo i najbitnije je stoga da smo uzeli dva boda te da idemo rasterećeni u La Rioju. Jedino tako možemo napraviti dobar rezultat"

"Moramo se možda sada više opustiti u igri, to nam nedostaje, ali Vujović je s nama tek tri tjedna i nije ni bilo puno vremena da se konkretnije radi. Vjerujem, međutim, da kako će vrijeme ići da ćemo mi samo rasti", pojasnio je Horvat.

"U jednom trenutku, šest, sedam minuta prije samoga kraja, prilikom vodstva od pogotka razlike i našeg isključenja, Metalurg je učinio jednu ili dvije tehničke pogreške koje su možda na kraju i odlučile utakmicu. No, slažem se da je Metalurg danas možda zaslužio i više", nadodao je potom Vujović te zaključio: "Bila je ovo velika klackalica u kojoj se kolo sreće okrenulo na stranu Zagreba. Zadovoljan sam zbog toga i četiri osvojena boda iz tri utakmice, naime, naše je bilo da dobijemo ovu utakmicu te da rasterećeni putujemo u Španjolsku na susret s La Riojom."

Vujovićev veliki suparnik iz makedonskih dana te trener Metalurga Lino Červar nakon poraza svoje ekipe nije želio previše analizirati sam susret: "Očito mora biti ovako, to nam je određena poruka. Čestitam Zagrebu na pobjedu, no moram reći i da nismo zaslužili poraz iako ne umanjujem Zagrebovu pobjedu. Nismo jednostavno danas zaslužili poraz i to je to. Iz te kože se ne može."

"Suci nisu imali dovoljno kondicije, slabo su fizički pripremljeni i upravo stoga ne bi previše trebalo ulaziti u analitiku same utakmice. Jednostavno nema smisla. Nemamo stoga šta tu puno razgovarati", zaključio je Červar.

Svoje viđenje susreta ponudio je i hrvatski rukometaš na radu u Metalurgu Luka Cindrić koji je u poraz svoje momčadi ugradio četiri gola: "Čestitao bih Zagrebu na odličnoj utakmici i mislim da je to presudilo, manjak koncentracije na kraju utakmice. Znali smo da nas ovdje čeka jako teška utakmica, očekivali smo ovakav rezultat i ovakav tijek utakmice. Mislim da smo dali sve od sebe, borili se i nadamo se da ćemo to popraviti s utakmicom u Skoplju protiv Kiela."

Nastavio je potom Cindrić s osvrtom na rezultate Metalurga u dosadašnjem dijelu Lige prvaka: "Imamo tri poraza u Ligi prvaka, imamo jako težak raspored u odnosu na prošlu sezonu. Sve su to odlični protivnici i protiv Kiela i PSG-a ne možemo očekivati bodove. Mi bodove možemo tražiti protiv konkurenata kao što su Zagreb, Meškov Brest i La Rioja. Vidjet ćemo, čekamo sada Kiel, probat ćemo ga iznenaditi i pobijediti iako mislim da je on velik favorit u toj utakmici", kazao je Cindrić te za kraj otkrio riječ, dvije o navijačima koji su ga bodrili u samom susretu: "Zahvalio bih se svojim navijačima, za mene je ovo jako lijepo iskustvo u Areni u mom prvom nastupu ovdje. Poseban je to osjećaj za mene."

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Meškov Brest24:25Kiel
RK Zagreb19:17Metalurg Skoplje
Paris Saint-Germain32:25La Rioja
1Kiel 10322:259+6318
2Paris Saint-Germain 10297:266+3112
3RK Zagreb 10241:248-712
4La Rioja 10305:30509
5Meškov Brest 10267:293-266
6Metalurg Skoplje 10233:294-613

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.10.2014. u 14:29
    bravo za hrabrost koju si pokazao fakt je da su sici bili na starni zagreba jednostavno su ubili metalurga narocito u drugo poluvreme kad se krsio rezultat sa smesnih isklucenja i ne sudgenih sedmerci i prekrsaji ipak nadam se da ce i oba tima proci dalje jer su po kvalitetu potpuno zasluzili
    Obrisan korisnik
  • crodevils12.10.2014. u 08:00
    vrlo teška utakmica što je bilo za očekivati jer se zagreb i metalurg odlično poznaju.. no,mora se priznati da smo u određenim trenucima imali podršku sudaca(napokon),ali to ne umanjuje pobjedu..zahvaljujući horvatu(sedmerci) te iviću osigurali smo 2 boda
    crodevils