Nogomet

Iscrpljeni Modrić: "Ne sjećam se kada sam zadnji put dobio ovoliko batina, ali isplatilo se"

Branimir Korać • subota, 11.10.2014.
Iscrpljeni Modrić: "Ne sjećam se kada sam zadnji put dobio ovoliko batina, ali isplatilo se"
Foto: EPA

Hrvatska je pobjednički napustila Sofiju, slavila je s 1:0 i nije dopustila Bugarima previše šanse. Igrači su nakon susreta bili vrlo zadovoljni i isticali su važnost pobjede koju treba potvrditi slavljem protiv Azerbajdžana...

Kapetan Darijo Srna bio je zadovoljan nastupom Hrvatske u Sofiji. Smatra da je naša reprezentacija mogla do još kojeg pogotka, no važna tri boda će se pamtiti.

"Lijepa, zaslužena i teška pobjeda. Hrvatska je bila prava od prve minute, disciplinirana, defenzivno postavljena dobro i odlično je stajala na terenu 90 minuta. Zabili smo gol i stvorili još nekoliko šansi, a možda smo mogli i više da nismo malo kasnili u tom zadnjem dodavanju, ali dobro, puno smo trčali i borili se te odnijeli tri jako važna boda iz Bugarske", izjavio je Srna za HTV i dodao:

"Ovu pobjedu trebamo okruniti u ponedjeljak protiv Azerbajdžana lijepom pobjedom i lijepom atmosferom. Uglavnom bili smo dobri, agresivni, borbeni, jako dobra utakmica s hrvatske strane."

Mario Mandžukić slaže se sa Srnom, očekivao je ovako tešku utakmicu i poput kapetana upozorava da se pod svaku cijenu mora slaviti u ponedjeljak protiv Azerbajdžana.

"Bila je teška utakmica, ali znali smo da će biti tako. Na terenu se vodila velika borba, ali mi smo to prihvatili i mislim da smo na kraju zasluženo odnijeli sva tri boda po što smo i došli. Ovo je svakako teško gostovanje i ovi bodovi će nam puno značiti, međutim moramo ih potvrditi u ponedjeljak protiv Azerbajdžana. Moramo se što prije prebaciti na tu utakmicu da uzmemo sva tri boda i onda možemo reći da smo napravili odličan posao."

Jedan od onih koji su najviše pretrčali bio je Luka Modrić koji je iscrpljen napustio teren. Modrić je bio česta meta bugarskih igrača, ali nimalo ne žali zbog svega.

"Mogu reći da sam se stvarno dosta umorio, ne pamtim kada sam zadnji put ovako izudaran izašao s terena, ali isplatilo se. Na kraju smo pobijedili i mislim da je ovo veliki korak prema prolazu. Ima još dosta utakmica do kraja, ali s ovakvim pristupom i ovakvom igrom možemo puno očekivati u nastavku kvalifikacija. Ovako kako smo se u Sofiji borili, treba se uvijek boriti za Hrvatsku i hrvatski dres. Dao sam sve od sebe i na kraju iscrpljen napustio teren, ali tako i treba"

I Modrić poput Srne i Mandžukića upozorava na važnost susreta protiv Azerbajdžana.

"Mislim da je ovo ključna utakmica iako ako ne pobijedimo u ponedjeljak, nismo ništa napravili. Nemojmo se zavaravati da će biti lagano. Moramo se maksimalno odmoriti jer brzo će doći ta utakmica u kojoj moramo odigrati što bolje i pobijediti jer tako će ova pobjeda dobiti na vrijednosti."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Sensation11.10.2014. u 19:20
    luka je odigrao odlicnu tekmu. uz corluku najbolji na terenu.
    Sensation