Nogomet

Löw mirno prihvatio pad Elfa: "Nije dramatično, ovaj poraz nam neće otežati kvalifikacije"

Borna Rupnik • nedjelja, 12.10.2014.
Löw mirno prihvatio pad Elfa: "Nije dramatično, ovaj poraz nam neće otežati kvalifikacije"
Foto: EPA

Nogometna reprezentacija Poljske po prvi je puta u svojoj povijesti svladala Njemačku, no izbornik svjetskih prvaka ne doživljava taj poraz tragično.

Pogocima Milika i Mile u drugom poluvremenu Poljska se domogla tri velika boda u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2016. godine. Osvojeni su protiv Elfa te su Poljaci dobili veliki poticaj za nastavak natjecanja.

"Nismo bili favoriti, ali naša je taktika urodila plodom. Pustili smo Njemačku da uđe u našu polovicu i napadne nas, ali uspjeli smo ih kontrolirati. Naravno, imali smo problema, ali to je normalno kada igrate protiv svjetskih prvaka. Sjajno je pobijediti ih, uživali smo, ali odmah se okrećemo utorku i utakmici sa Škotskom", izjavio je poslije susreta poljski vratar Wojciech Szczesny.

Njemačka je imala svoje prilike za pogodak, no nije ih znala iskoristiti, a izbornik Joachim Löw staloženo je podnio gubitak bodova.

"Izgubili smo, ali nije dramatično. Život nam neće biti teži, ovaj poraz neće nam otežati kvalifikacije. Još uvijek imamo lijepu priliku za plasman na EP. Imamo nekolicinu mladih igrača koji moraju skupiti iskustvo, a sve je funkcioniralo kako treba osim realizacije. Nismo zabili iz 20 pokušaja", prokomentirao je.

"Znali smo da neće biti lako, ali morali smo zabiti. Ipak, mislim da smo odigrali dobro, a čestitao bih i poljskim navijačima na sjajnoj atmosferi. Za mene je ovo bila posebna, vrlo emotivna utakmica s obzirom da sam rođen u Poljskoj", dodao je njemački napadač Lukas Podolski, koji je u jednom navratu pogodio okvir poljskog gola.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!