Rukomet

Vuglač: "U igri trebamo primijeniti dogovore s treninga i siguran sam da se vraćamo s dva boda"

Danijela Lemaić • četvrtak, 16.10.2014.
Vuglač: "U igri trebamo primijeniti dogovore s treninga i siguran sam da se vraćamo s dva boda"

Rukometaši PPD Zagreba ove subote u sklopu četvrtog kola Lige prvaka gostuju u Španjolskoj kod Naturhouse La Rioje. Zagrebački Lavovi tako će u Logronu tražiti nova dva europska boda, a susret su najavile mlade snage hrvatskog prvaka Lovro Mihić i Mario Vuglač.

Zagrebaše nakon slavlja nad makedonskim Metalurgom čeka novi dvoboj Lige prvaka, a u sklopu četvrtog kola najelitnijeg europskog klupskog natjecanja gostuju kod Naturhouse La Rioje koja, pak, iza sebe ima uvjerljiv poraz od PSG-a. Momci Veselina Vujovića u Logronu će tražiti nastavak pobjedničkog niza, ali i nova dva europska boda.

Desni vanjski PPD Zagreba Mario Vuglač uoči putovanja u Španjolsku rekao je riječ, dvije o subotnjem susretu Zagrebaša: "Pobjeda u Španjolskoj bi nam mnogo značila nakon ove dvije pobjede u prva tri kola Lige prvaka. Dobro smo se pripremili i znamo sve njihove prednosti i nedostatke. Najvažnije je da smo svi zdravi i da su moji zglobovi napokon dobro. Recept za pobjedu znamo, ali sada sve to što smo se dogovorili na treningu treba primijeniti u igri. Siguran sam da se u Zagreb vraćamo s nova dva boda."

"Svaki trener dovede nešto novo, a s Vujovićem na klupi podigli smo agresivnost i promijenili princip igre u napadu. Mnogo radimo i dosta nas trener ispravlja i upravo to nam je trebalo jer smo svi mi igrači koji nismo top klasa, ali možemo biti ako nas netko izvede na pravi put. Treba nam još neko vrijeme da pohvatamo sve njegove ideje, ali mislim da će sve to biti odlično", osvrnuo se Vuglač na proteklih mjesec dana tijekom kojih su igrači PPD Zagreb trenirali pod palicom novog trenera Vujovića.

Lovro Mihić za početak se osvrnuo na vrlo dobar početak Zagrebaša u Ligi prvaka, a potom i najavio dvoboj s drugim španjolskim predstavnikom u Europi: "U prva tri kola smo ostvarili četiri boda, odnosno, dvije vrlo važne pobjede s kojima smo si omogućili dobar razvoj situacije za dalje jer je Kiel vrlo jaka ekipa i slavlje protiv njega nam je bila jedna od važnijih pobjeda zbog koje možemo nastaviti igrati bez dodatnog pritiska. Susret s La Riojom je jednako važan i u Španjolskoj moramo dati sve od sebe kako bi skupili još ta dva boda te mirno čekali nastavak Lige prvaka. Dobro smo se pripremili i još ćemo dodatno gledati snimke njenih utakmica na putovanju."

"Konkurencija je najbolja stvar u sportu, a u ovom slučaju svu trojicu nas tjera da idemo naprijed. Trener nam daje priliku, a najbolji će ju iskoristiti i izboriti se za mjesto", kazao je mladi Mihić o gužvi na poziciji lijevog krila gdje se još nalaze Lovro Šprem i Antonio Kovačević.

Foto: Matija Hećimović

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!