Rukomet

Budućnost bolja od Vardara u derbiju kola, Viborg deklasirao Sävehof

Jelena Bagarić • nedjelja, 19.10.2014.
Budućnost bolja od Vardara u derbiju kola, Viborg deklasirao Sävehof
Foto: Ivan Ambroš

Prvo kolo Lige prvakinja u potpunosti je pripalo domaćinima. U subotnjim i nedjeljnim susretima domaćini su uvjerljivo slavili i bez većih problema došli do prvih bodova u novom izdanju najjačeg europskog klupskog natjecanja.

Dinamo Sinara – HC Leipzig 27:19 (16:10)

Subotnje susrete u Ligi prvakinja otvorile su rukometašice Dinama iz Volgograda i njemačkog Leipziga koji je svoju poziciju u grupi A izborio kroz kvalifikacije. Ruska ekipa u ovom je susretu bila iznenađujuće uvjerljivo bolja od gošći iz Njemačke.

Već na početku Dinamo se prometnuo u bolju ekipu u susretu. Rano su povele rukometašice ruskog prvaka i već na poluvremenu stvorile veliku prednost. Zahvaljujući dobrim obranama AnneSedoykine i raspucanosti Darije Dimitrijeve. U nastavku Leipzig nije uspio zaprijetiti i pobjeda je lako pala u ruke Dinama.

Dimitrijeva je na svoj konto upisala devet pogodaka, dok je Sedoykina obranila 15 udaraca i time su bile najbolje igračice Dinama u ovom susretu. Anita Gaće nije se upisala u strijelce za Dinamo. Kod Leipziga se istakla Karolina Kudlacz s deset postignutih pogodaka.

Larvik – Metz Handball 25:20 (11:11)

Drugi susret skupine D pripao je norveškom Larviku koji je na domaćem terenu svladao francuski Metz. Nakon neizvjesnog prvog dijela utakmice, osvajačice Lige prvakinja iz 2011. godine prelomile su susret na svoju stranu i osvojile prve bodove.

Veoma izjednačeno je bilo prvo poluvrijeme. Metz je diktirao i nametao vrlo visok tempo utakmice. U 20. minuti Francuskinje su i povele, ali Larvik uspijeva izjednačiti do poluvremena. U prvih deset minuta drugog Larvik preko Nore Mork prelama utakmicu na svoju stranu i dolazi do lake pobjede.

Metz više nije uspio zaprijetiti, ali je smanjio zaostatak na konačnih 25:20. Briljantna je bila Nora Mork kod Larvika s 11 postignutih pogodaka. Deset pogodaka zajedno za Metz postigle su Paule Boudouin i Grace Zaadi, svaka po pet.

Viborg HK A/S – IK Sävehof 38:25 (16:15)

U skupini u kojoj igra i Lokomotiva, Viborg je bio uvjerljivo bolji od susjeda iz Švedske, ekipe Sävehofa. Minimalna je bila prednost Dankinja u prvom dijelu jer je otpor gošći bio jak, no uspješno su ga slomile u drugom dijelu za veliku pobjedu od 13 pogodaka prednosti.

Jedan od najvećih razloga dobrog otpora Sävehofa u prvom dijelu susreta je raspoložena vratarka Johanna Bundsen koja ih je uspješno držala u rezultatskom egalu. Još početkom drugog dijela gošće su držale priključak, ali posljednjih 20 minuta u potpunosti su se raspale i dopustile su Viborgu da ih u potpunosti deklasira.

Izuzetno raspoložena u redovima Viborga bila je Sanja Damnjanović koja je zabila 12 pogodaka. Slijedu ju Maria Fisker koja je dodala sedam. Sävehof su predvodile Jenny Alm i Ida Oden s po šest postignutih pogodaka.

Budućnost – WHC Vardar SCBT 23:17 (12:9)

Derbi prvog kola odigrao se u skupini B gdje su se sastala dva pretendenta na naslov, Budućnost i Vardar. U balkanskom okršaju slavila je Budućnost koja je bez većih poteškoća u konačnici savladala indisponirani i neprepoznatljivi Vardar.

Vardar je prednost u ovom susretu imao samo na samom početku kada je poveo s 1:0, sve ostalo pripalo je Budućnosti. Makedonski dreamteam nikako nije mogao pronaći adekvatnu igru protiv izuzetno raspoložene Budućnosti. Već sredinom drugog poluvremena kada je Budućnost vodila sa sedam pogodaka bilo je jasno da će bodovi ostati u Podgorici.

Biljana Pavićević je bila najefikasnija u Budućnosti sa sedam golova, dok su Kristina Neagu i Katarina Bulatović po pet puta zatresle protivničku mrežu.Marta Žderić je imala sjajnu večer i koju je završila sa 17 obrana. Vardar je predvodila Andrea Penezić koja je postigla pet golova za makedonsku ekipu.

Liga prvakinja - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Krim Mercator32:20Hypo Niederösterreich
Dinamo Volgograd27:19Leipzig
1Dinamo Volgograd 6160:143+179
2Leipzig 6177:152+258
3Krim Mercator 6162:165-34
4Hypo Niederösterreich 6136:175-393

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!