Rukomet

Zagrebaši u novom regionalnom dvoboju gostuju kod neporaženog Veszprema

Zvonka Keliš • srijeda, 22.10.2014.
Zagrebaši u novom regionalnom dvoboju gostuju kod neporaženog Veszprema

Hrvatski rukometni prvak ove će srijede na novom teškom gostovanju u sklopu devetog kola SEHA GSS lige pokušati prirediti novo rukometno iznenađenje te svladati do sada neporaženi mađarski Veszprem koji na reprezentativni predah želi otići sa stopostotnim učinkom kako na europskom tako i na regionalnom tlu.

Momčad PPD Zagreba ove sezone nema lak posao kako u Ligi prvaka tako ni u SEHA GSS ligi čije joj deveto kolo donosi gostovanje u Mađarskoj pred odličnom publikom i sjajnom atmosferom kod do sada neporažene ekipe u SEHA ligi, Veszprema.

Svega nekoliko dana po povratku iz Španjolske, velike borbe s Naturhouse La Riojom te na koncu i minimalnog poraza, rukometaši Zagreba okrenuli su se novim regionalnim dvobojima. Nakon polovičnog uspjeha ostvarenog na europskom tlu, točnije, dvije pobjede i dva poraza u Ligi prvaka, Zagrebaši u SEHA ligi traže povratak pobjedama. Naime, hrvatski se prvak trenutno drži na petom mjestu s tri ostvarene regionalne pobjede te dva pretrpljena poraza, uz devet osvojenih bodova, a na putu prema novim bodovima neće mu biti nimalo lako.

Zagrebaši, međutim, na novom teškom gostovanju neće moći računati na svog kapetana Zlatka Horvata koji će zbog prijeloma metakarpalne kosti desne ruke s terena izbivati mjesec dana. U Veszpremu neće biti ni Stipe Mandalinića čiji se povratak na teren očekuje početkom prosinca, a u Mađarsku nije otputovao ni Mario Vuglač zbog visoke temperature.

"Znamo što nas očekuje u Veszpremu, čeka nas težak protivnik. Iz utakmice u utakmicu igramo sve bolju obranu tako da ćemo se u ovoj utakmici prikazati dobro u obrambenom smislu, no moramo smanjiti tehničke pogreške. To je najvažnije da dobijemo Veszprem kojemu su ozlijeđeni Nagy i Zeitz i to trebamo iskoristiti", otkrio je Zagrebov kružni napadač Leon Šušnja koji je potom rekao i riječ, dvije o samim mađarskim navijačima: "Tamo je vatrena atmosfera, navikli smo, tako je kako je, moramo se pomiriti s time te komunicirati nešto više no inače."

No, trener Veselin Vujović i dalje može računati na odlično raspoloženog Filipa Ivića među vratnicama, sve čvršću i agresivniju obranu, kao i raspoložene pivote, posebice Iliju Brozovića. Ukoliko i krila te topnici iz vanjske linije budu na visini zadatka te raspoloženi kakvi bi trebali biti, dobar otpor trebao bi biti pružen novom regionalnom suparniku.

Trener Vujović uoči polaska u Veszprem kazao je: "Pored toga što imamo nekoliko povrijeđenih i prehlađenih igrača veliki smo optimisti pred put u Veszprem. To je jedna od najboljih europskih ekipa. Mi smo u posljednjih mjesec dana od četiri najbolje europske ekipe igrali s njih dvije Veszprem će biti treća. Nemamo što izgubiti u Veszpremu, no imamo mnogo za dobiti i naučiti te uz to mladi igrači pritom mogu steći još više iskustva koje će nam koristiti kasnije za Ligu prvaka."

Momčad mađarskog prvaka, osim što se sjajno drži u skupini C Lige prvaka gdje je u četiri susreta ostvarila četiri pobjede (Čehovski Medvedi, RN Löwen, Montpellier, Celje), isti stopostotni učinak ostvarila je i u SEHA GSS ligi gdje se bez ikakvih problema nalazi na uvjerljivoj prvoj poziciji sa šest slavlja u isto toliko odigranih dvoboja.

Gulyas: "Moramo zaustaviti Zagrebove brze kontre"

"Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili. Nemamo drugih opcija kod kuće. Moramo biti strpljivi i odigrati naše dobro uigrane akcije. Učinili smo to u Celju i to je uz našu odličnu obranu bio ključ pobjede. Protiv Zagreba moramo prikazati dobru igru, posebice ponovno u obrani, te posvetiti veliku pozornost zaustavljanju njegovih brzih kontri budući da se radi o vrlo brzoj i mladoj ekipi", rekao je uoči susreta Veszpremov Peter Gulyas.

Mađarima je tek par regionalnih momčadi u susretima na kratko uspjelo pružiti otpor stoga vrijedi vidjeti mogu li Zagrebaši ove sezone iznenaditi još jednu momčad iz samog europskog rukometnog vrha. Iako joj nedostaje ozlijeđeni kapetan Laszlo Nagy, Christian Zeitz koji još nije na 100%, nalazit će se na klupi te bi trebao zaigrati barem nekoliko minuta.

No, mađarska ekipa u svojim redovima ima mnogo odličnih igrača koji mogu stvoriti velike probleme hrvatskom prvaku. Od sjajnih vratara Rolanda Miklera i Hrvata Mirka Alilovića, preko Renata Sulića koji u dresu Veszprema pokazuje svoje najbolje igre, do Momira Ilića, Cheme Rodrigueza i ostatka društva koji će dobrano namučiti zagrebačke Lavove.

Ususret dvoboju sa Zagrebom trener Veszprema Antonio Carlos Ortega izjavio je: "Siguran sam kako nas čeka uistinu tepka utakmica. Imamo dosta ozljeda i nismo imali mnogo vremena za pripremu, no igramo kod kuće i pred našim sjajnim navijačima gdje je samo pobjeda jedini naš cilj. Ukoliko uspijemo slaviti u srijedu, na reprezentativni tjedan odlazimo bez izgubljenog boda."

Nastavio je potom Veszpremov strateg: "To bi za nas bio maleni rekord budući da nam se to još nije dogodilo otkako sam ja ovdje trener. Ta nam činjenica može dati dodatnu motivaciju protiv Zagreba koji je uspio svladati Kiel u Ligi prvaka.

Momčadi Zagreba i Veszprema ove će se srijede po prvi puta susresti u SEHA GSS ligi, a iako Zagrebaši u Mađarskoj još nisu stigli do slavlja pokušat će u novom međusobnom dvoboju ove dvije ekipe prikazati igru iz susreta s Kielom i otvaranja europske sezone te pružiti dobar otpor za moguće iznenađenje na novom teškom gostovanju.

Susret devetog kola SEHA GSS lige između Veszprema i PPD Zagreba počinje u 18 sati.

Foto: Matija Hećimović

SEHA GSS liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

9. kolo

Vojvodina21:26Vardar Skoplje
Telekom Veszprem27:22RK Zagreb
Nexe Našice25:21Borac Banja Luka
Prešov43:28Radnički Kragujevac
Meškov Brest25:23Metalurg Skoplje
1Telekom Veszprem 18561:413+14851
2Vardar Skoplje 18531:462+6945
3Meškov Brest 18507:459+4839
4RK Zagreb 18480:417+6336
5Prešov 18539:500+3933
6Nexe Našice 18449:512-6316
7Metalurg Skoplje (-1)18397:445-4815
8Borac Banja Luka 18464:537-7313
9Vojvodina 18444:510-6610
10Radnički Kragujevac 18472:589-1177

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!