Nogomet

Video: Sigurna pobjeda Borussije (D) u Istanbulu, Arsenal preokretom na kraju susreta do pobjede

Davor Mikulić • srijeda, 22.10.2014.
Video: Sigurna pobjeda Borussije (D) u Istanbulu, Arsenal preokretom na kraju susreta do pobjede
Foto: EPA

Treću pobjedu u Istanbulu je ostavila momčad Borussije koja nakon tri odigrana kola jedina u skupini H ima maksimalni učinak, a susret je riješen već u prvom dijelu. Anderlecht je imao tri boda u džepu do 89. minute, no onda je prvo izjednačio Gibbs, da bi Podolski u sudačkoj nadoknadi Arsenalu donio potpuni preokret i pobjedu...

Za razliku od domaćeg prvenstva, dortmundskoj Borussiji puno bolje ide u Ligi prvaka gdje je ostvarena i treća pobjeda iz isto toliko odigranih susreta. Iako turski sastav nije izgledao baš toliko loše u prvom poluvremenu, na odmor je otišao s čak tri pogotka zaostatka nakon čega je bilo nemoguće vratiti se.

Već u 6. minuti Muslera je prvi put morao po loptu u svoju mrežu. Marco Reus je s lijeve strane poslao odličnu loptu u sredinu gdje ju je dočekao Aubameyang i bez problema pogodio, a strijelac je bio i u 18. minuti. I taj pogodak stigao je nakon lopte sa strane, ali ovaj put desne, a asistent je bio Piszczek.

Samo šest minuta poslije u odličnoj je prilici bio Shinji Kagawa čiji je udarac zaustavio Fernando Muslera, dok se dvostrukom strijelcu Aubameyangu na putu do hattricka u 31. minuti ispriječila vratnica.

Ipak, četiri minute prije odlaska na predah, treći pogodak za njemački sastav postigao je Marco Reus. Primjetio je kako domaći vratar stoji na pet metara od svojih vrata i sjajno pogodio iz velike udaljenosti.

Prvu veću priliku u nastavku susreta također su imali gosti kada je Reus primio loptu u gostujućem šesnaestercu, no puca neprecizno, jednako kao i Kagawa sedam minuta poslije. Opasno je bilo za vratara Galatasaraya i kada je pokušao Henrikh Mkhitaryan u 79. minuti, ali novi pogodak stigao je tek sedam minuta prije kraja susreta.

Shinji Kagawa je bio prisiljen zbog ozljede napustiti teren, a priliku je umjesto njega dobio Adrian Ramos. Pokazalo se to odličnom odlukom Jurgena Kloppa jer je Ramos praktički u idućem napadu postavio konačan rezultat. Gundogan ga je uposlio nakon čega nije imao težak zadatak.


Samo nekoliko minuta dijelilo je nogometaše Anderlechta od velike pobjede nad Arsenalom, prvom u skupini D kojom bi zasjeli na drugo mjesto, no onda su ostali bez ičega.

Prvi dio susreta protekao je bez rezultatskih promjena. Momčadi su bile poprilično izjednačene, a gledatelji nisu vidjeli mnogo pravih prilika za postizanje pogodaka. Nastavak je zato otvoren puno bolje, posebno za goste iz Londona, no Silvio Proto sjajnom obranom zaustavlja pokušaj Alexisa Sancheza. Morao je domaći vratar reagirati i kod udarca Santija Cazorle iz 64. minute, a sedam minuta poslije poveo je Anderlecht.

S desne je strane loptu u sredinu ubacio Dennis Praet, a tamo pored dvojice braniča Arsenala skače Andy Najar i glavom loptu šalje iza Martinezovih leđa.

Bio je to rezultat koji se držao sve do 89. minute kada su gosti uspjeli izjednačiti. Chambersov ubačaj s desne strane na drugoj je vratnici dočekao Kieran Gibbs i neobranjivo pogodio suprotni kut. Nisu se domaći igrači niti oporavili od primljenog pogotka, a već su dobili i drugi. U prvoj minuti sudačke nadoknade lopta se odbila ravno u noge Lukasa Podolskog koji ju s četiri metra zakucava pod gredu za konačnih 1:2.

Liga prvaka, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Anderlecht1:2Arsenal
Galatasaray0:4Borussia D.
1Borussia D. 514:2+1213
2Arsenal 513:8+510
3Anderlecht 56:10-43
4Galatasaray 54:17-131

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.10.2014. u 14:28
    Podolski odigra rukom i iz te akcije padne gol..
    Obrisan korisnik
  • orangecrush23.10.2014. u 09:30
    Arsenal je uspio ispodprosječnu ekipu Anderlechta prikazati kao europskog giganta. Katastrofalna igra u svakom segmentu. Protiv Reala ili Barce ova tekma bi završila 6, 7:0. Jedini igrač koji ove sezone pokazuje da je klasa je Sanchez. Wilshere je kao vratio dio forme, ali toliko je neodgovoran u... [više na forumu]
    orangecrush