Nogomet

Video: Napoli pao u Švicarskoj, Wolfsburgu golijada u Rusiji

Davor Kovačević • četvrtak, 23.10.2014.
Video: Napoli pao u Švicarskoj, Wolfsburgu golijada u Rusiji
Foto: EPA

Treće kolo Europske lige otvorili su Krasnodar i Wolfsburg, a u pravoj golijadi bolje se snašla njemačka momčad, Young Boys je iznenadio Napoli, dok su bez golova odigral Standard i Sevilla te Lille i Everton.

Skupina G

Standard – Sevilla 0:0

Bez pobjednika su u Belgiji odigrali Standard i Sevilla, a tom se rezultatu najviše mogu radovati Riječani. Iako bez golova, utakmica nije bila nezanimljiva. Španjolci su imali prevlast na terenu, Belgijci su više puta prijetili, ali bez uspjeha za jedne i druge.

Drugim remijem Španjolci su ostali na prvom mjestu skupine s pet bodova, dok ih Standard i Rijeka prate s četiri boda.

Skupina H

Krasnodar – Wolfsburg 2:4

Utakmicu sa šest golova vidjeli su gledatelji u Krasnodaru. Obje momčadi u ovaj su suret ušli bez pobjede u uvodna dva kola, a njemačka momčad je s tri boda zadržala izglede za prolazak u nokaut fazu.

Poveli su gosti i to nakon duela domaćeg Granquista i Ivice Olića u 37. minuti, a pogodak je naknadno upisan Granquistu, dok je De Bruyne je odmah početkom nastavka udvostručio gostujuću prednost. Nesretni Granquist se u 51. iskupio za svoj autogol i pogotkom iz kaznenog udarca smanjio prednost Wolfsburga, ali Gustavo u 60. i još jednom De Bruyne su osigurali pobjedu njemačkom predstavniku koju je na konačnih 4:2 postavio Wanderson u 86. minuti.

Ivan Perišić igrao je do 61. minute kada je zamijenjen, a Ivica Olić se na terenu zadržao 17 minuta duže, iako se nakon prvog pogotka uz bolnu grimasu držao za koljeno.

Lille – Everton 0:0

Utakmicu bez golova odigrali su francuski Lille i engleski premierligaš Everton. Iako su Englezi imali veći posjed lopte u nogama, Lille je u više navrata prijetio Howardu, ali bez uspjeha.

Lille je upisao i svoju treću utakmicu u ovoj skupini bez pobjednika, dok je Everton novim bodom ostao vodeći s pet bodova.

Skupina I

Young Boys – Napoli 2:0

Vodeća momčad skupine I, talijanski Napoli, stigla je na gostovanje u Švicarsku kod Young Boysa koji je nanio Talijanima prvi poraz u skupini i tako zasjeo na čelo ove skupine, iako je Napoli bio nešto opasniji, ali nisu uspjeli zatresti mrežu domaćina.

Švicarce je u vodstvo doveo Hoarau koji je u 52. minuti lijepo primivši is 15-ak metara iz voleja plasirao loptu u donji desni kut Cabrala, a u drugoj minuti sudačke nadoknade Bertone je potvrdio pobjedu domaćina.

Slovan – Sparta Prag 0:3

Slovan iz Bratislave se novim porazom praktički oprostio od svih nadanja za prolaskom skupine. S uvjerljivih 3:0 porazila ih je Sparta, a Slovaci su u tri utakmice inkasirali čak deset pogodaka.

U 40. minuti utakmica je bila prekinuta na neko vrijeme, a u nastavku su se puno bolje snašli gosti iz Češke i u pet minuta gotovo riješili utakmicu. Najprije ih je u 56. minuti u vodstvo doveo Lafata da bi na 2:0 povisio Konate, a Krejci je deset minuta prije kraja postavio konačnih 3:0.

Europska liga, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Rijeka3:1Feyenoord
Standard Liège0:0Sevilla
1Feyenoord 610:6+412
2Sevilla 68:5+311
3Rijeka 67:8-17
4Standard Liege 64:10-64

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!