Košarka

CSKA razbio europskog prvaka, Valencia bez šansi kod Galatasaraya

Davor Kovačević • četvrtak, 23.10.2014.
CSKA razbio europskog prvaka, Valencia bez šansi kod Galatasaraya
Foto: EPA

Četvrtak je donio nastavak košarkaške Eurolige, a drugu pobjedu su upisali košarkaški moskovskog CSKA potpuno razbivši Maccabi, Galatasaray je dominirao protv Valencije, dok je Neptunas u neizvjesnoj završnici u svojoj debitantskoj sezoni u Euroligi stigao do premijerne pobjede.

CSKA – Maccabi 99:80

Repriza polufinala prošlosezonskog Final Foura u Milanu odigrala se u Moskvi. U CSKA-u se sigurno još uvijek sjećaju nevjerojatnog poraza koji ih je koštao finala u kojem je, pak, Maccabi otišao do kraja. I dok je CSKA zadržao nositelje igre i u ovoj sezoni, Maccabi je promijenio gotovo cijelu momčad, a u Moskvu su doputovali i ponešto oslabljeni.

Ruse kao i uvijek zanima samo naslov europskog prvaka, a i u novu sezonu su ušli vrlo kvalitetno kao i u utakmicu protiv Maccabija u kojoj su sedam koševa viška s poluvremena (48:41) tijekom treće četvrtine povećali na ogromnih 73:47 i pobjednik je bio odlučen.

Visokom broju koševa domaće momčadi pridonijela je i dobra preciznost u šutu za tri (13/25), a najefikasniji pojedinci kod CSKA su bili Weems s 18 poena i Kaun sa 17, uz dva double-doublea i to Teodosića (15 poena, 11 asstencija) i Voronceviča (13 poena, 11 skokova). Prolaznu ocjenu kod Maccabija zaslužili su Randle s 18 poena, Landesberg s 14 i Pnini s 12 ubačenih poena.

Galatasaray – Valencia 71:64

Burno je bilo posljednjih dana u Galatasarayu. Nolan Smith je zbog drskog ponašanja izbačen iz prve momčadi, a počela se osjećati i financijska kriza, te su neki igrači zaprijetili odlaskom, no sve se to uopće nije osjetilo protiv Valencije Velimira Perasovića, dapače.

Konačan rezultat pomalo i vara jer je domaćin iz Istanbula u drugoj četvrtini imao i nevjerojatnih 45:17, a Valencia je malo po malo smanjivala zaostatak koji je na kraju ispao vrlo pristojan.

Španjolce je koštao mizeran šut iz igre, tek nešto više od 30 %, a jedini na razini bio je Haragondy koji je ubacio 16 poena, a s istim brojem kod domaćina se istakao Arroyo. Krešimir Lončar nije bio previše raspložen, te je za 16 minuta ubilježio tek četiri poena.

Neptunas – Crvena zvezda 83:81

Do svoje prve, ujedno i povijesne pobjede u Euroligi došao je litavski Neptunas. U prvom kolu protiv Laboral Kutxe nisu pružili pretjeran otpor, no zato su sve naplatili protiv Crvene zvezde koja nije uspjela potvrditi vrlo dobru partiju na otvaranju protiv Galatasaraya.

Da bi to mogla biti njihova večer Litavci su pokazali već sredinom drugog perioda kada su otišli na 42:27, a Zvezda se uporno vraćala, u tri navrata izjednačavala rezultat, uključujući i ono posljednje (81:81) u završnim trenucima utakmica, no onda je Vasylius tri sekunde prije kraja postigao odlučujući koš, a Williamsova trica za pobjedu s druge strane nije prošla.

Najučinkoviti igrač kod Neptunasa bio je Gailius s 19 poena, a iznimno raspoložen za Zvezdu je bio Williams koji se zaustavio na 23 poena, a pratio ga je Blažič sa 16.

Euroliga, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

CSKA Moskva99:80Maccabi Tel Aviv
Limoges71:60Cedevita
Unicaja Málaga87:84Alba Berlin
1CSKA Moskva 100+162
2Maccabi Tel Aviv 73+14
3Unicaja Málaga 46+6
4Alba Berlin 46-29
5Cedevita 37-49
6Limoges 28-104

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.10.2014. u 06:14
    A dobro malo ste stavili naslov koji "nateže" na stranu Galate a nije tako. Bilo je znači 28 razlike a sami Turci su se nešportski ponijeli jer se vidjelo kako ciljano spuštaju ritam igre. Jeli razlog neisplata plaća ne znam ali Perasović se ima razloga ljuditi na svoje igrače... [više na forumu]
    Obrisan korisnik