Košarka

Cedevita nadigrana u Francuskoj: Limoges kontrolirao utakmicu od početka do kraja

Marija Pastuović • petak, 24.10.2014.
Cedevita nadigrana u Francuskoj: Limoges kontrolirao utakmicu od početka do kraja
Foto: EPA

Cedevita u svom drugom pokušaju nije uspjela doći do prve ovosezonske pobjede u Euroligi. Ovaj put od Repešinih igrača bolji je bio francuski Limoges. Domaća momčad sjajno je otvorila utakmicu, preuzela kontrolu i lakoćom zabilježila prvo slavlje.

U drugom kolu Eurolige Cedevita je nadigrana od francuske momčadi Limogesa. Raspoloženi Francuzi od samog početka kontrolirali su utakmicu, Cedevita koja je igrala bez ozlijeđenih Marka Tomasa i Roka Ukića nije bila prava, što je bilo dovoljno za prvo slavlje domaćina.

Igrači Jean-Marca Dupraza odlično su otvorili susret, nakon dvije minute imali su vodstvo 7:0. Ipak, Cedevita je uzvratila i u petoj minuti izjednačili su rezultat. Nakon toga uslijedile su tri minute bez Cedevitinog koša, ali i protivnička serija 14:0, koju Repešini igrači više nisu uspjeli nadoknaditi. Previše gostujućih pogrešaka donijelo je dvoznamenkastu prednost Limogesu, ali od veće razlike uoči druge četvrtine Cedevitu je spasio Luka Babić sa šest uzastopnih poena. Rezultat nakon odigranih deset minuta bio je 24:16.

Uspjeli su Zagrepčani smanjiti razliku na dva poena, ponovno Babićevim koševima, imali su priliku sasvim se približiti ili izjednačiti, ali u sljedećoj akciji šut je ponovno uzeo kapetan gostiju, ali je blokiran. Opetovane pogreške iskoristili su Francuzi za odlazak na +10 poenima Adriena Moermana, a s tom razlikom (41:31) završena je druga dionica igre.

U nastavku su stanje na terenu nije značajno mijenjalo, francuska ekipa lakoćom je postizala poene, dok se s druge strane Cedevita mučila. U 26. minuti domaćine je na +17 realiziravši kontru nakon još jedne pogreške protivnika, fantastičnim zakucavanjem odveo Nobel Boungou Colo kojeg je sjajno proigrao Trent Plaisted.

Pet minuta prije kraja susreta Leo Westermann pogodio je tricu za +16 i pitanje pobjednika bilo je riješeno. Repešini igrači nisu se predali, ali ništa značajno više nisu uspjeli promijeniti. 13 poena prednosti uoči posljednje četvrtine, ispostavit će se, bilo je sasvim dovoljno za mirno privođenje utakmice kraju te upisanu zasluženu prvu pobjedu.

Francuze je do slavlja predvodio Nobel Boungou Colo sa 17 upisanih poena, četiri skoka i tri asistencije. Luka Babić najefikasniji je bio u redovima gostiju s 14 poena, dodavši tome pet asistencija i isto toliko skokova.

Euroliga, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

CSKA Moskva99:80Maccabi Tel Aviv
Limoges71:60Cedevita
Unicaja Málaga87:84Alba Berlin
1CSKA Moskva 100+162
2Maccabi Tel Aviv 73+14
3Unicaja Málaga 46+6
4Alba Berlin 46-29
5Cedevita 37-49
6Limoges 28-104

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • raz_bojnik24.10.2014. u 22:47
    Dobar naslov, kod francuza se vidjela rezerva, a kod hirona bolna limitiranost.
    raz_bojnik