Rukomet

Berlinske Lisice slavile nad Melsungenom, tri pogotka Balića nedovoljna za slavlje Wetzlara

Danijela Lemaić • ponedjeljak, 27.10.2014.
Berlinske Lisice slavile nad Melsungenom, tri pogotka Balića nedovoljna za slavlje Wetzlara
Foto: Kristijan Komarica

Ovog je vikenda kompletirano deseto kolo rukometne Bundeslige, a do sigurnih slavlja stigli su Erlangen, Flensburg, Lübbecke, Hamburg, Gummersbach i Berlin. Balićev Wetzlar upisao je poraz od Magdeburga, dok je Bergischer minimalno slavio nad Lemgom.

Frisch Auf! Göppingen - SG Flensburg-Handewitt 26:34 (12:18)

Momčad Flensburga u sklopu desetog kola rukometne Bundeslige nastavila je svoj pobjednički niz te je u gostima kod Frisch Auf! Göppingena stigla do sedme ovosezonske pobjede. Naime, domaćin se od prve minute teško nosio s gostujućim tempom te je na kraju susreta stigao do drugog poraza od početka rukometne sezone u Njemačkoj.

Prvih sedam minuta dvoboja prošlo je u izjednačenom tonu, a tada prebacuje u višu brzinu Flensburg koji preko Hampusa Wannea i Thomasa Mogensena ostavlja domaćina na minus tri (3:6). Teško je Göppingen stizao do pogodaka stoga se vodstvo gostiju polagano povećavalo iz minute u minutu. Tako je 18. minuti bilo +6 (11:5). Pojačali su tada domaćini te serijom zgoditaka stigli na samo pogodak zaostatka (11:12), ali u 24. minuti do izražaja dolazi iskustvo momaka Ljubomira Vranješa koji, pak, stvaraju seriju 4-0 za +5 (16:11), a do odlaska na odmor plus su povećali na šest pogodaka (18:12).

Drugo poluvrijeme donijelo je podjednaku igru iz prvog dijela, tako je Flensburg na semaforu imao razliku od tri do pet golova da bi u 47. minuti dodatno pojačao i otišao na +10 (30:20). Do isteka posljednje minute Göppingen je tek smanjio svoj zaostatak, a konačnih 26:34 postavlja Manuel Späth.

Flensburg je do pobjede vodio Anders Zachariassen s osam pogodaka, dok je njih šest dodao Lars Kaufmann. Na vratima je Mattias Andersson sakupio 11 obrana. U redovima Göppingena najefikasniji su bili Kévynn Nyokas i Žarko Šešum svaki s po sedam zgoditaka, dok je vratarski tandem Prošt-Marinović zaustavio 12 lopti.

Füchse Berlin - MT Melsungen 27:24 (13:15)

Berlinske Lisice napokon su stigle do novog slavlja u Bundesligi, a ovoga puta bile su bolje od momčadi Marina Marića. Iako je prvo poluvrijeme pripalo gostima, u drugom su momci iz Berlina prebacili u višu brzinu te stigli do pete ovosezonske pobjede.

Susret pogotkom otvara Jesper Nielsen da bi mu odmah s druge strane odgovorio Konstantin Igropulo za 1:1. Uslijedila je potom igra pogodak za pogodak, a do prvog većeg odvajanja dolazi Melsungen koji preko Felixa Dannera odlazi na +2 (7:5), a potom i na +3 (8:5) nakon što siguran biva Phillipp Müller. Šest minuta kasnije Berlin dolazi do izjednačenja (8:8), a do sljedećeg odvajanja prolazi devet minuta kada na +2 (14:12) nanovo odlazi Melsungen koji je tu prednost zadržao i po isteku 30. minute (15:13).

Uvodne minute nastavka donijele su bolju igru Berlina koji zahvaljujući dobrim reakcijama vratara Petra Štochla i zgodicima Fredrika Petersena izjednačava na 16:16, a potom preko Petra Nenadića i Ikera Romera ostavlja goste na minus tri (17:20). Nakon toga Melsungen se više nije vratio u igru, a po posljednjem sučevu zvižduku Berlin je upisao slavlje 27:24.

U redovima Berlina najefikasniji je bio Iker Romero sa sedam pogodaka, njih šest dodao je Konstantin Igropulo, a vratarski tandem Heinevetter-Štochl zaustavio je 15 lopti. Kod Melsungena najbolji je bio Michael Allendorf s pet pogodaka, a na vratima je Mikael Alf Appelgren sakupio 14 obrana.

SC Magdeburg - HSG Wetzlar 33:30 (16:11)

Nakon ispadanja iz Kupa Njemačke ekipa Wetzlara u sklopu desetog kola Bundeslige gostovala je kod Magdeburga od kojeg je, pak, upisala četvrti ovosezonski poraz.

Susret je dobro otvorio Magdeburg koji se na početku odvojio na +2 (3:1), no ubrzo to Steffen Fäth poravnava na 4:4. Greške Wetzlara dobro iskorištava Magdeburg koji tako u 13. minuti odlazi na +3 (8:5), a ubrzo i na +5 (11:6) nakon čega gosti više nisu zaprijetili domaćinima koji stoga na odmor odlaze s pet pogodaka prednost (16:11).

U nastavku se razlika od pet pogodaka držala sve do 42. minute kada Magdeburg odlazi na +7 (25:18) nakon što put do mreže pronalaze Marko Bezjak i Michael Haaß. Igralo se u tom tonu sve do posljednjih pet minuta dvoboja kada se probudio Wetzlar i serijom 4-0 smanjio zaostatak i postavio konačnih 30:33.

U redovima Magdeburga najefikasniji je bio Robert Weber s osam golova, a na vratima je Dario Quenstedt zaustavio isto toliko lopti. U redovima Wetzlara najbolji je bio Guillaume Joli sa šest golova, Ivano Balić protivničku mrežu zatresao je tri puta, dok je vratar Andreas Wolff sakupio osam obrana.

TSG Lu-Friesenheim - TuS N-Lübbecke 25:40 (13:21)

Momčad Lübbeckea nakon teškog gostovanja kod Kiela, ali i susreta Kupa Njemačke u kojem je slavila nad Bergischerom, čekao je nešto lakši zadatak u desetom kolu domaćeg prvenstva. Naime, doputovala je kod novog prvoligaša Friesenheima nad kojim je stigla do uvjerljive pobjede.

Uvodnih deset minuta susreta igralo se u egalu, a do prvog vodstva na susretu u 11. minuti stiže Friesenheim nakon što mrežu trese Stefan Lex. Nije ništa prepustio slučaju Lübbecke koji prebacuje u višu brzinu te s nekoliko serija zgoditaka ostavlja domaćina na minus sedam (11:18) da bi do odlaska na predah to dodatno povećao na +8 (21:13).

Nisu gostujući rukometaši popustili niti u drugom poluvremenu u kojem su iz minute u minutu gradili prednost. Tako je u 45. minuti na semaforu stajalo 32:19, a do isteka 60. minute prednost Lübbeckea narasla je na +15 (40:25).

Jens Schöngarth s deset pogodaka vodio je Lübbecke do pobjede, Tomislav Huljina zabio je jedan, a Drago Vuković se nije upisao na listu strijelaca s obzirom na to da je u sam susret ušao s ozljedom zbog koje nije mogao previše pomoći suigračima na terenu. Vratarski tandem Blažičko-Semisch sakupio je deset obrana. Kod Friesenheima najbolji je bio Stephan Just s 13 zgoditka, a vratari Bender-Klier zajedno su zaustavili šest lopti.

SG BBM Bietigheim - HSV Hamburg 28:34 (12:14)

Nakon nešto lošijeg starta u sezonu, momčad Hamburga u posljednjih je nekoliko kola nanizala slavlja, a do pobjede je stigla i kod Bietigheima koji, pak, nije previše olakšao posao gostima.

Hamburg odlično otvara susret i u deset minuta postiže sedam golova, dok s druge strane Bietigheimu to polazi za rukom samo jednom. Post od pogodaka kod domaćina prekida Timo Salzer za 2:7, no prednost Hamburgovaca držala se sve do 24. minute susreta kada nakon par grešaka u napadu Bietigheim stvara seriju 4-0 i stiže na samo dva pogotka zaostatka (10:12). Ta se razlika na semaforu zadržala i po odlasku na predah kada je bilo 14:12 za goste.

Prvih 15 minuta drugog poluvremena nastavili su domaći momci prijetiti Hamburgu, a u 43. minuti na +6 (24:18) Hamburg odlazi nakon što mrežu pogađaju Adrian Pfahl i Richard Hanisch. Bietigheim nije imao više snage zaprijetiti Hamburgu koji je do kraja susreta pobjedu sigurno držao u rukama. Konačnih 34:28 postavio je Torsten Jansen u posljednjim sekundama dvoboja.

Hans Lindberg predvodio je Hamburg do slavlja nakon što put do protivničke mreže nalazi 13 puta, Davor Dominiković upisao se jednom u listu strijelaca, dok je vratar Johannes Bitter sakupio 12 obrana. U redovima Bietigheima istaknuo se Christian Schäfer sa sedam zgoditaka, a čuvar mreže Jan Kulhanek sakupio je osam obrana.

Treće slavlje Erlangena, Gummersbach bolji od Mindena, minimalan poraz Lemga

Novi prvoligaš Erlangen ovog je tjedna stigao do druge pobjede, naime, u Kupu Njemačke bolji je bio od Wetzlara, a u domaćem prvenstvu slavio je nad Hannoverom te tako stigao do druge pobjede od početka sezone. Od prve minute pokazali su momci Erlangena da se ne misle lako predati, nametnuli su svoj tempo te do isteka 30. minute otišli na +2 (15:13). U nastavku su dodatno pojačali i nisu dopustili Hannoveru da poravna rezultat i prijeđe u vodstvo stoga su po posljednjem sučevu zvižduku upisali slavlje 32:29. Erlangen je do pobjede vodio Martin Stranovsky sa sedam pogodaka, a čuvar mreže Nikolas Katsigiannis sakupio je 12 obrana. U redovima Hannovera najbolji su bili Torge Johannsen i Lars Lehnhoff svaki s po šest pogodaka, dok je vratar Martin Ziemer zaustavio šest lopti.

Momci Gummersbacha stigli su do petog ovosezonskog slavlja nakon što su u sklopu desetog kola Bundeslige bili bolji od Mindena. Iako je Minden poveo na početku susreta, u 21. minuti pojačavaju tempo gosti te do odlaska na odmor stvaraju prednost +5 (17:12). U nastavku su dobro čuvali stečeno vodstvo da bi na kraju slavili 28:25. Kod Gummersbacha je najbolji bio Christoph Schindler s devet golova, dok je Raul Santos dodao njih šest. Vratar Matthias Puhle sakupio je 15 obrana. U redovima Mindena najbolji je bio Christoffer Rambo sa sedam zgoditaka, dok je vratarski tandem Vortmann-Eijlers zaustavio 17 lopti.

Lemgo je u rukometnoj Bundesligi nastavio gubitnički niz, naime, iako je ovog puta bio nadomak pobjedi, Bergischer se u posljednjim minutama dvoboja pokazao sretnije ruke i uzeo bodove. Susret je od prve minute tekao u izjednačenom tonu stoga se i na odmor otišlo pri 14:14. U drugom dijelu nastavila se velika borba za dva boda, ali po isteku 60. minute slavlje je ipak pripalo Bergischeru koji je tako stigao do petog ovosezonskog slavlja. Kod Bergischera se istaknuo Arnor Gunnarsson sa sedam pogodaka, dok je na vratima Björgvin Pall Gustavsson zaustavio 11 lopti. U redovima Lemga je, pak, najbolji bio Tim Hornke s deset golova, a čuvar mreže Thomas Bauer sakupio je 12 obrana.

Druga runda Kupa Njemačke

Proteklog tjedna odigrano je i drugo kolo Kupa Njemačke koje je donijelo i neke zanimljive susrete. Tako je Kiel upisao slavlje 32:20 nad Lemgom, dok je Flensburg nadigrao Melsungen i pobijedio 38:22. Gummersbach je, pak, bio bolji od Bietigheima 33:27, Füchse Berlin je bez problema bio bolji u gostima kod Essena (29:21), a iznenađenje je priredio Erlangen koji je s 26:23 iz natjecanja izbacio Wetzlar, jednako kao i Hannover koji je slavio nad Hamburgom 28:25. Njemački Lavovi rezultatom 37:27 slavili su nad Heilbronn/Horkheimom, dok je Lübbecke svladao Bergischer.

Rezultati:
VfL Gummersbach - SG BBM Bietigheim 33:27 (16:8)
THW Kiel - TBV Lemgo 32:20 (17:8)
SC DHfK Leipzig - TV Hüttenberg 25:18 (8:6)
TV Emsdetten - GWD Minden 32:34 (14:18)
SG Flensburg-Handewitt - MT Melsungen 38:22 (18:13)
TSB Heilbronn/Horkheim - Rhein-Neckar Löwen 27:37 (11:17)
TSV Altenholz - Frisch Auf Göppingen 20:32 (8:18)
HC Erlangen - HSG Wetzlar 26:23 (13:11)
Eintracht Hildesheim - SC Magdeburg 25:35 (11:17)
TUSEM Essen - Füchse Berlin 21:29 (10:13)
HG Saarlouis - TSG Friesenheim 29:30 (13:14)
TSV Bayer Dormagen - BHW Balingen-Weilstetten 25:28 (14:12)
DJK Rimpar - ThSV Eisenach 27:29 (13:12)
Wilhelmshavener HV - VfL Bad Schwartau 30:26 (13:14)
Bergischer HC - TuS N-Lübbecke 26:32 (11:13)
TSV Hannover-Burgdorf - HSV Hamburg 28:25 (14:11)

Bundesliga

  • Rezultati
  • Ljestvica

10. kolo

HBW Balingen-Weilstetten22:21Kiel
Rhein-Neckar Löwen28:29Kiel
Bergischer31:30Lemgo
Erlangen32:29Hannover-Burgdorf
Göppingen26:34Flensburg
Ludwigshafen25:40TuS N-Lübbecke
SG BBM Bietigheim28:34HSV Hamburg
Minden25:28Gummersbach
Füchse Berlin27:24Melsungen
Magdeburg33:30Wetzlar
1Kiel 361095:854+24165
2Rhein-Neckar Löwen 351059:855+20461
3Flensburg 35998:866+13252
4Magdeburg 33988:908+8044
5Göppingen 35949:944+540
6Füchse Berlin 33913:916-337
7Melsungen 31920:865+5535
8HSV Hamburg 34945:939+634
9Wetzlar 33883:875+832
10Gummersbach 34920:951-3130
11TuS N-Lübbecke 35969:989-2029
12Hannover-Burgdorf 36981:1019-3829
13Bergischer 34925:1005-8028
14Lemgo 35997:1011-1425
15HBW Balingen-Weilstetten 30754:830-7625
16Ludwigshafen 35890:1035-14523
17Minden 34890:952-6222
18Erlangen 34850:943-9322
19SG BBM Bietigheim 34876:1045-16913

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!

Bundesliga

  • Rezultati
  • Ljestvica

10. kolo

HBW Balingen-Weilstetten22:21Kiel
Rhein-Neckar Löwen28:29Kiel
Bergischer31:30Lemgo
Erlangen32:29Hannover-Burgdorf
Göppingen26:34Flensburg
Ludwigshafen25:40TuS N-Lübbecke
SG BBM Bietigheim28:34HSV Hamburg
Minden25:28Gummersbach
Füchse Berlin27:24Melsungen
Magdeburg33:30Wetzlar
1Kiel 361095:854+24165
2Rhein-Neckar Löwen 351059:855+20461
3Flensburg 35998:866+13252
4Magdeburg 33988:908+8044
5Göppingen 35949:944+540
6Füchse Berlin 33913:916-337
7Melsungen 31920:865+5535
8HSV Hamburg 34945:939+634
9Wetzlar 33883:875+832
10Gummersbach 34920:951-3130
11TuS N-Lübbecke 35969:989-2029
12Hannover-Burgdorf 36981:1019-3829
13Bergischer 34925:1005-8028
14Lemgo 35997:1011-1425
15HBW Balingen-Weilstetten 30754:830-7625
16Ludwigshafen 35890:1035-14523
17Minden 34890:952-6222
18Erlangen 34850:943-9322
19SG BBM Bietigheim 34876:1045-16913