Nogomet

Tudor: "Pristup kao na prvenstvenoj utakmici nam se vratio kroz rezultat"

Ante Zovko • srijeda, 29.10.2014.
Tudor: "Pristup kao na prvenstvenoj utakmici nam se vratio kroz rezultat"
Foto: FaH

Hajduk je ozbilno shvatio gostovanje kod Novigrada i to mu je donijelo prolaz, vjeruje trener Igor Tudor, koji je rekao da je ogled u Kupu njegova momčad shvatila kao ligaški.

Trećeligaš Novigrad pružio je veliki otpor Splićanima i dvaput poravnavao rezultat. Hajduk je na kraju slavio 3:2 izbjegavši produžetke uz dva gola Antona Maglice.

"Zadovoljan sam rezultatom, ali prije svega pristupom. Znali smo što nas čeka, ali smo imali ogroman respekt prema protivniku", komentirao je Hajdukov strateg Igor Tudor.

"Pristup kao na prvenstvenoj utakmici nam se vratio kroz rezultat. Ovo su najgore utakmice, gdje se nema što izgubiti, gdje svi očekuju isto. Takve su utakmice najteže za odraditi, zato i postoji toliko iznenađenja u Kupu."

Za razliku od Maglice i Elvira Malokua, koji je postigao prvi Hajdukov pogodak, a svoj treći u tri utakmice zaredom, nije se proslavio vratar Lovre Kalinić poklonivši prvi gol Novigradu.

Trener domaćih Damir Milinović zadovoljan je pokazanim. Kaže da nije ni očekivao prolaz, ali jest solidan otpor objektivno kvalitetnijem suparniku:

"Meni i mojoj momčadi najveći je kompliment što nas je Hajduk shvatio ozbiljno. Došli su u najjačem sastavu, a kod nas je vladao optimizam da možemo dovesti utakmicu u neizvjesnost do samog kraja i mislim da smo u tome i uspjeli."

"Žao mi je što poslije drugog našeg gola nismo uspjeli 'smiriti' utakmicu. Imali bismo više motiva, a i Hajduk bi vjerojatno bio sve nervozniji. Međutim, gosti su preiskusni za moje mlade igrače. Nadam se da smo ispunili očekivanja da nećemo biti lagan zalogaj Hajduku."

Hrvatski nogometni kup

osmina finala

Istra 19612:0Šibenik
Opatija2:4 *Dinamo
Novigrad2:3Hajduk
GOŠK Dubrovnik0:3Rijeka
Jaska Vinogradar3:0Slaven Belupo
Zadar5:1Varaždin
Lokomotiva3:2Cibalia
Split2:0Osijek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.10.2014. u 17:42
    pristup je bia hajducki ...kretenu steata sta te mladenovic nije malo bolje iscepa ...
    Obrisan korisnik
  • :))29.10.2014. u 17:41
    E Hajduce, u najjacem sastavu jedva pobijede treceligasa i jos su zadovoljni rezultatom i pristupom. Na sta ste spali!
    :))