Nogomet

Video: Drama u Torinu završila slavljem Juventusa, Atletico do vrijednih bodova u Švedskoj

Branimir Korać • utorak, 04.11.2014.
Video: Drama u Torinu završila slavljem Juventusa, Atletico do vrijednih bodova u Švedskoj
Foto: EPA

Skupina A donijela je dosta uzbuđenja i pobjede Atletica i Juventusa. Atletico je opasno živio u Švedskoj, ali je ipak slavio dok je Juventus u utakmici punoj preokreta svladao Olympiakos...

Malmö - Atletico 0:2

Domaćini su u skupini A dosad imali savršen učinak i bilo je jasno koliku prednost nose tri boda u gostima. Uzeo ih je madridski Atletico koji je u Malmöu svladao istoimenog domaćina koji je zaigrao hrabro i bez previše respekta.

Ipak, presudila je kvaliteta Atletica koji je uspio doći do pogotka i tu prednost zadržati ispred pokušaja Šveđana. Mario Mandžukić i u ovom susretu krenuo je od prve minute te na travnjaku bio sve do 69. minute kada ga je zamijenio Antoine Griezmann.

Od početka je Atletico preuzeo inicijativu, a prvu pravu priliku imao je u 20. minuti kada je domaći vratar sjajno blokirao udarac Raula Garcije.

Deset minuta kasnije spasa nije bilo. Juanfran je prošao desnom stranom i odlično pronašao Kokea koji atraktivno šalje loptu u mrežu.

Što je vrijeme više odmicalo sve je opasniji bio i domaćin koji je u završnici prvog poluvremena prijetio preko Rosenberga i Forsberga, ali promjene nije bilo.

Odmah na startu drugog dijela Diego Godin spašavao je Atletico izbivši loptu s gol linije pa je zatim vrlo brzo Rosenberg pogodio vratnicu, no lopta jednostavno nije htjela u gol.

Nakon što Šveđani nisu iskoristili svoje prilike, Atletico ih je kaznio. U 78. minuti Raul Garcia je iskoristio lošu reakciju domaće obrane i zabio za 2:0 čime je priči bio kraj, a momčadf Diega Simeonea uzela je velika tri boda u gostima.

Juventus - Olympiakos 3:2

U znaku broja 100 bio je dvoboj između Juventusa i Olympiakosa. Andrea Pirlo igrao je 100. utakmicu u Ligi prvaka, a Paul Pogba 100. u dresu Juventusa i obojica su se upisali među strijelce.

Dvoboj je bio dramatičan, Juventus je pokušavao doći ne samo do pobjede već i pobjede od dva gola razlike, ali na kraju je završilo "tek" 3:2.

Na prvi pogodak čekalo se do 21. minute kada je Pirlo fantastično izveo slobodan udarac ostavivši Roberta bez šanse za obranu.

Međutim slavlje domaćina trajalo je kratko. Tri minute kasnije Giorgio Chiellini nije uspio dobiti bitku s Albertom Botijom i španjolski branič poravnao je na 1:1.

Vrlo brzo Morata je bio na ziceru, došao je sam pred Roberta, ali poslao je loptu pokraj vratnice i ostalo je 1:1 do kraja prvog dijela.

U drugi dio Juventus je krenuo odlučnije, ali i ostavio prostora Grcima za opasne napade. U 61. minuti Delvin N'Dinga utišao je navijače domaćina pogotkom sa 2:1 nakon što je Maniatis vratio loptu u sredinu 16 metara.

Ali Juventus je imao jak odgovor. Prvo u 65. minuti uz dosta sreće stiže do poravnanja. Llorente je pucao, lopta je pogodila vratnicu od koje se odbila u Roberta i u gol.

Već u sljedećoj minuti potpuni preokret. Llorente je pronašao Pogbu, a ovaj zabija za 3:2 i vodstvo domaćina. Pokušao je Juventus do kraja doći i do četvrtog pogotka, a idealna prilika ukazala se u posljednjoj minuti sudačke nadoknade. Milivojević je srušio u 16 metara Teveza, međutim Roberto brani kazneni udarac Vidalu i ostaje konačnih 3:2.

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Malmö0:2Atlético Madrid
Juventus3:2Olympiakos
1Atlético Madrid 614:3+1113
2Juventus 67:4+310
3Olympiakos 610:13-39
4Malmö 64:15-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.11.2014. u 23:40
    Pirlo=Panenka
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.11.2014. u 19:37
    Neka Juve igra na dvije pobjede bez kalkulacija pa nece biti problema...
    Obrisan korisnik
  • etti05.11.2014. u 12:35
    Vidal uvijek izvodi penale i najbolji je u tome, ovo mu je tek drugi promašaj u tri godine. Pirlo je znao često promašiti penal, on je više za sve druge prekide. A vrlo vjerojatno bi upravo to mogao biti gol (promašaj) odluke...u slučaju jednakog broja bodova Grci su u prednosti upravo radi tog... [više na forumu]
    etti
  • Obrisan korisnik05.11.2014. u 08:46
    Pored Pirla, animator Vidal izvodi penal. Sreca da se nije radilo o golu odluke
    Obrisan korisnik