Nogomet

Video: Anderlecht izvukao bod nakon tri gola zaostatka, Dortmund uvjerljivo do drugog kruga

Niko Rukavina • utorak, 04.11.2014.
Video: Anderlecht izvukao bod nakon tri gola zaostatka, Dortmund uvjerljivo do drugog kruga
Foto: EPA

Borussia Dortmund svladala je na domaćem terenu Galatasaray s uvjerljivih 4:1 te su se nakon četvrte uzastopne pobjede plasirali u drugu fazu Lige prvaka. Arsenal je na domaćem terenu u efikasnoj utakmici remizirao s Anderlechtom, s time da su se Belgijci vratili nakon tri pogotka zaostatka.

Veliki povratak Anderlechta u nastavku utakmice

Nogometaši Anderlechta u 58. minuti su gubili s 3:0 protiv Arsenala na Emiratesu. Međutim, požrtvovnom i efikasnom igrom uspjeli su sustići tri boda zaostatka i osvojili su vrijedan bod u borbi za treće mjesto. Arsenal je bio bolja momčad, ali na kraju nisu uspjeli iskoristiti bolju igru.

Topnici su poveli u 25. minuti kada je Arteta realizirao jedanaesterac kojeg je skrivio Mbemba. Četiri minute nakon toga Sanchez iz odbijanca zabija za 2:0 Arsenala. Tada se činilo kako će Arsenal do tri boda i ostati u izravnoj borbi za prvo mjesto.

I u drugi dio Arsenal je ušao bolje sve je izgledalo odlično za Topnike kada je Oxlade-Chamberlain zabio za 3:0 nakon solo prodora. Međutim, ubrzo kreće preokret. Prvo je u 61. Vanden Borre iz blizine zakucao Kawayevu loptu.

Deset minuta kasnije Monreal je skrivio kazneni udarac iz kojeg je Vanden Borre bio siguran za dodatno smanjenje vodstva Anderlechta. Arsenal je sve do 90. imao pobjedu kada je Mitrović glavom zakucao Najarov centaršut za veliko slavlje igrača i navijača belgijskog kluba koji su u velikom broju pohodili Emirates.

Dortmund uvjerljivom igrom protiv Turaka osigurao drugi krug

Nijemci su pobijedili i nadigrali doprvaka Turske na u Dortmundu i zasluženo i svojom četvrtom pobjedom iz isto toliko utakmica, osigurali su nastup u osmini finala Lige prvaka. Od prve minute Dortmund je bio bolja momčad i pobjeda u niti jednom trenutku nije dolazila u pitanje.

U prvom dijelu Borussia je dominirala, imala je visoki posjed lopte, a prigode su propuštali redom Papastathopoulos, Mhitarjan i Subotić. Dobru igru Nijemci su kapitalizirali preko Reusa koji je u 39. prihvatio dugu Piszczekovu loptu i poentirao za 1:0.

U nastavku, Papastathopoulos je u mrežu pospremio loptu koju mu je glavom spustio Kehl. Malu nadu Turcima je donio Balta koji je u 70. bio najviši nakon Sneijderovog centaršuta. Sljedeće minute umjesto Reusa u igru je ušao Immobile i riješio utakmicu.

Sijevnula je brza kontra Dortmunđana, u jednom su trenutku čak išli 4 na 1, a prošlogodišnji najbolji strijelac Serie A je bio neumoljiv. Konačnih 4:1 djelo je Kaye koji je Immobileov centaršut skrenuo u vlastitu mrežu. Galatasaray se nalazi na posljednjem mjestu s 1 bodom.

Liga prvaka, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Borussia D.4:1Galatasaray
Arsenal3:3Anderlecht
1Borussia D. 514:2+1213
2Arsenal 513:8+510
3Anderlecht 56:10-43
4Galatasaray 54:17-131

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.11.2014. u 08:34
    ovaj Arsenal smišna ekipa
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.11.2014. u 00:55
    nadam se da će sve četiri ekipe iz engleske lige ispasti, al to je teoretski nemoguće pa nek ispadnu dva
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.11.2014. u 00:02
    nadam se da će sve četiri ekipe proći iz engleske lige
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.11.2014. u 23:43
    Pa na što su spali engleski klubovi pa to je strašno,,skoro kao serie A ,,Arsenal smeće od ekipe,još da nema Mou sa Chelseom bili bi totalni bullshit.Jedino Chelsea ima nekakve šanse u C.L.samo zbog Josea.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.11.2014. u 23:11
    arsenal - najtrulija momčad ikada i igdje...
    Obrisan korisnik