Nogomet

Video: Subašić primio prvi pogodak za prvi poraz Monaca, Tin Jedvaj nosi tri boda iz Rusije

Davor Mikulić • utorak, 04.11.2014.
Video: Subašić primio prvi pogodak za prvi poraz Monaca, Tin Jedvaj nosi tri boda iz Rusije
Foto: EPA

U obje večerašnje utakmice odigrane u skupini C pobjede su upisale domaće momčadi, a hrvatski igrači imali su polovičan uspjeh. Tin Jedvaj i Dario Krešić slavili su u Rusiji protiv Zenita, dok je Benfica tek u završnici zatresla mrežu Danijela Subašića...

Zenit – Leverkusen 1:2

Sasvim sigurno su se igrači Andre Villas-Boasa nadali kako bi mogli doći do pobjede protiv Bayera iz Leverkusena, no večeras im to nije uspjelo. Gledatelji su mogli vidjeti prilično izjednačen dvoboj koji u prvih 45 minuta nije donio niti jedan pogodak, ali su u nastavku zato viđena tri, od čega dva u mreži domaćeg vratara.

Karim Bellarabi je prvi zaprijetio Lodiginu u osmoj minuti svojim bezuspješnim pokušajem, dok je puno opasniji bio Hulk na suprotnoj strani koji je iz slobodnog udarca pogodio lijevu vratnicu. Neugodno je bilo pred Lenom i u 21., odnosno 23. minuti kada je dvaput pokušavao Keržakov, a teškom mukom je i Lodigin očuvao svoju mrežu nakon odličnog udarca Stefana Kiesslinga.

Nastavak je otvorio Heung-Min Son udararcem iz daljine koji nije ugrozio domaćeg vratara, a prvi pogodak čekao se do 68. minute kada je upravo Korejanac bio strijelac. Odlično su kombinirali gosti nakon slobodnog udarca, Bellarabi je ostavio loptu za Sona, a on s dvadesetak metara zaista odličnim udarcem neobranjivo pogodio suprotni kut.

Prošlo je samo pet minuta, a isti se igrač ponovno upisao među strijelce, no ovaj put je asistent bio Kiessling koji ga je gurnuo u šansu, a Son izlazi sam pred vratara i mirno pogađa prizemnim udarcem.

To je bio rezultat koji se držao gotovo do samog kraja. Zenit je uspio doći do pogotka tek u 89. minuti, a više od toga se nije moglo. Rjazancev je prebacio domaću obranu i pronašao zaboravljenog Hulka koji iz prve pogađa mrežu.

Hrvatski reprezentativac Tin Jedvaj izašao je iz igre u 65. minuti, dok je vratar Dario Krešić utakmicu odgledaos klupe za pričuve.

Benfica – Monaco 1:0

Izjednačen dvoboj gledao se i u drugom susretu skupine C gdje je Benfica u Lisabonu dočekala Monaco našeg Danijela Subašića. Samo jedan pogodak je postignut i to na pred kraj utakmice kada je hrvatski vratar prvi put u četiri susreta Lige prvaka morao po loptu u svoju mrežu.

Domaćin je pokušao već u petoj minuti kada je pored okvira vrata gađao Eduardo Salvio. Monaco je prvi put opasnije zaprijetio tek u 23. minuti, no Ocamposov udarac glavom uspjeli su blokirati domaći igrači. Do odlaska na predah rezultat se nije mijenjao, iako je bilo još nekoliko dobrih prilika, posebno ona Nicolasa Gaitana u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Početkom drugog poluvremena bilo je opasno pred obojicom vratara. Prvo je Kurzawa u 50. minuti ispratio centaršut sa strane i pucao glavom, što brani domaći vratar, da bi samo tri minute poslije Subašić odlično zaustavio udarac Talisce.

Blizu pogotka bili su gosti i nešto kasnije kada su opasno prijetili Traore i Ferreira, no do vodstva je ipak prvi došao domaćin u 82. minuti, što se pokazalo i konačnim rezultatom. Lopta je nakon udarca iz kuta došla na drugu vratnicu do Talisce koji iz blizine pogađa Subašićevu mrežu.

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Zenit1:2Bayer Leverkusen
Benfica1:0Monaco
1Monaco 64:1+311
2Bayer Leverkusen 67:4+310
3Zenit 64:6-27
4Benfica 62:6-45

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.11.2014. u 02:08
    subasic svaka cast ...
    Obrisan korisnik